Posebni likuje: Uspeh je proći grupu, a prošao sam je svaki od 14 puta! Ima boljih od nas...

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.11.18. | 23:52

Portugalac nahvalio De Heu

Žoze Murinjo je opet u centru pažnje.

Njegov Mančester Junajted je u osmini finala Lige šampiona posle porođajnih muka protiv Jang Bojsa na Old Trafordu i gola Felainija za pobedu u 91. minutu. Koliko je Portugalcu bilo stalo do pobede, najbolje je pokazala burna proslava gola kada je počeo da šutira i lomi oko sebe.
“Osetio sam olakšanje. Bio sam frustriran što nismo mogli da postignemo gol. Ali uspeli smo“, rekao je Murinjo posle meča.

Izabrane vesti

Portugalac je istakao da je najbitnije da se Junajted plasirao u osminu finala.
„Realno, plasman među 16 najboljih je uspeh. Ne baš veliki, ali smo mogli da završimo i treći. Ovo je teška grupa i plasman u nokaut fazu kolo pre kraja je dobar rezultat. Postoje bolji timovi od nas. Timovi sa više kvaliteta i sa realnijim ambicijama. Ali kada tim dođe do četvrtfinala, sve je moguće“.

Murinjo je stigao i da pecne one koji ga ne vole.
„Najvažnije je da smo se kvalifikovali. Za one dužebrižnike koji vole mene i statistiku, evo vam podatak da mi je ovo 14. sezona u Ligi šampiona i da su svih 14 puta moji timovi prolazili grupu. A one dve sezone kad nisam bio u Ligi šampiona, osvojio sam oba puta Ligu Evrope“.

Pol Skols je posle meča kratko prokomentarisao igru Mančester Junajteda:
„Ono je bilo odvratno“.

Murinjo nije želeo da mu odgovara.
„Igra koju smo pružili je pokazala mnogo dobrih i mnogo razočaravajućih stvari. Propustili smo previše prilika, a neke su bile u ključnim momentima. Ovo je vrsta utakmice u kojoj ako daš gol u prvom minutu, onda pružiš mnogo bolju partiju. Mada, mogli smo i da remiziramo ili da izgubimo“.

Markus Rašford je na početku meča propustio jedinu Junajtedovu priliku za koju bi se moglo reći da je bila stopostotna.
„Golovi donose pobede. Imali smo više šansi od te jedne Rašfordove. I nije bitno da sada nađemo igrača koji će biti krivac zbog propuštene šanse na početku utakmice. Srećan sam zbog Rašfordovog izdanja, načina na koji smo otvorili meč i želje koju smo pokazali. Nije lako nositi se sa frustracijom u trenucima kada nam rezultat ne odgovara“.

Posebno je istakao Davida de Heu.
„David de Hea je fudbaler svetske klase. Najbolji golman na svetu. Ako je naša ambicija da budemo klub koji pobeđuje, potrebni su nam najbolji golman na svetu i još neki od najboljih igrača na svetu. Znam da on želi da ostane i da će njegov agent uraditi ono što De Hea na kraju želi. De Hea je imao samo jednu odbranu večeras. Ali fenomenalnu! Onu vrstu odbrane kakve prave najbolji golmani sveta i kojom je omogućio timu da pobedi utakmicu“.

Na kraju je upitan i za Aleksisa Sančeza koji večeras nije bio ni na klupi.
„Snačez nije povređen“, bilo je sve što je rekao Murinjo.


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara