Venger (© Reuters)
Venger (© Reuters)

Prazna klupa Holandije: Javio se Venger, Savez moli Van Gala da se vrati iz penzije

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 11:25

Čekaju se Ten Hag ili Boš

Nije zvanično – jeste izvesno. Ronald Kuman će postati novi šef stručnog štaba Barselone – sa sobom će u Kataloniju povesti i Alfreda Šrudera, ranije angažovanog u Ajaksu – što otvara pitanje ko će 57-godišnjeg stratega naslediti na klupi reprezentacije Holandije.

Kuman će raskinuti ugovor po kome je trebalo da vodi Lale na Prvenstvu Evrope naredne i Mundijalu u Kataru 2022. godine. Dobiće FS Holandije i simbolično obeštećenje od giganta sa Nou Kampa, ali je mnogo bitnije koga će promovisati na klupu umesto Ronalda.

Izabrane vesti

Ako je verovati Foks sportu, sam sebe je za tu funkciju preporučio Arsen Venger. Legendarni trener Arsenala se ponudio da zameni Kumana, smatrajući da baš on može da napravi značajniji rezultat sa Oranjem na EURO 2021. Venger je po odlasku sa Emirata počeo da radi za FIFU, kao deo Odeljenja za razvoj fudbala. Štagod to značilo. Jasno je da mu nedostaje teren i da gostovanja po seminarima i konferencijama, kao i praćenje utakmica u ulozi stručnog konsultanta ne mogu da zamene sedenje na klupi.

Venger pak nije prvi izbor čelnika FS Holandije. Prema informacijama sa lica mesta, želeli bi da Kumanov naslednik bude zemljak, ne stranac. S tim da lista kandidata nije baš impresivna. Primera radi, Frank de Bur jeste slobodan, ali posle kolapsa sa Kristal Palasom i Interom nije toliko cenjen, Đovani van Bronhorst je bogatim ugovorom „vezan“ za Kineze, navodno je opcija „broj 1“ Luj van Gal. Iako nije radio od rastanka sa Mančester junajtedom, čak objavio da odlazi u penziju, iskusni stručnjak je visoko cenjen u otadžbini. Toliko da će ga rukovodioci Saveza navodno zamoliti da preuzme brigu o državnom timu dok ne nađu trajno rešenje.

A posle Prvenstva Evrope bi pokušali da angažuju Erika ten Haga iz Ajaksa ili Petera Boša iz Leverkuzena.




tagovi

Arsen VengerLuj van Galreprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara