Pogodak Abubakara (© Reuters)
Pogodak Abubakara (© Reuters)

Pričali su da je najgori tim u grupi, a Kamerun dobio Brazil: Srpski dželat matirao i Titeove rezerviste (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.12.22. | 22:08

Vensan Abubakar za pobedu Afrikanaca u nadoknadi

Što ne može niko, može Kamerun. Kad su u aprilu formirane grupe verovalo se da je afrička ekipa najslabija u Grupi G, a ispostavilo se da je jedina koja je uzela meru Brazilu. Neka je i drugom timu, neka je i bez značaja, pisaće se i pamtiti da je sastav Rigoberta Songa savladao petostrukog prvaka sveta i jednog od favorita za najviši plasman u Kataru.

Kobnim po Titeovu reprezentaciju ispostavio se Vensan Abubakar. Momak koji je naglavačke okrenuo meč sa Srbijom u ponedeljak, sačekao je finišu susreta na Lusail stadionu i centaršut rezerviste Žeroma Engoma Embekelija prosledio u mrežu za uspon Neukrotivih lavova na treće mesto, ujedno pad Srbije na dno – 1:0.

Izabrane vesti

To što je prilikom radovanja skinuo dres i dobio drugi žuti karton, automatski crveni, nije velika cena za Abubakara, koji će moći u biografiji da se pohvali kako je na Mundijalu matirao Selesao.

Ostao je brazilski selektor Tite veran nagoveštajima da će poslati na teren skoro kompletno novi tim u poređenju sa onim koji je igrao u prva dva kola. Priliku da debituje na Mundijalu dobio je golman Ederson, prvi put za Selesao na najvećoj smotri pojavili su se štoper Bremer i vezista Fabinjo, desni bek Dani Alveš je postao najstariji fudbaler u istoriji reprezentacije koji se pojavio na Prvenstvu sveta (39 godina i 210 dana), a i dalje je delovalo po imenima da je to selekcija u stanju da lako izađe na kraj sa Afrikancima. A nije.

Pogotovo što su se u napadu pojavili Gabrijel Martineli i njegov imenjak Žezus, a upravo je dvojac Arsenala mučio odbranu ekipe Rigoberta Songa. Naročito se to odnosi na Martinelija, konstantnu pretnju protivniku, najzapaženijem akteru meča koji je u tri situacije bio u odličnim prilikama, ali je Epasi bio na nivou. Ako je Martineli bio ponajbolji član brazilske, onda je golman čuvao početni rezultat za Kamerun, nadajući se nekom čudu pred suprotnim golom.

Čudo umalo i da se desi i pre tog završnog hica Abubakara. U završnici prvog poluvremena veliku šansu za Kamerun imao je napad Embeumo, ali je fantastična intervencija Edersona sprečila prvi mat Brazila na turniru. Slično kao i početkom drugog poluvremena kad je zapretio Vensan Abubakar, kome je uloga startera bila nagrada za učinak u meču sa Srbijom.

Vreme je prolazilo, Brazil jeste napadao, pritiskao, pokazao veliki potencijal u ofanzivi i samo mu je nedostajala završnica da bi skupio maksimalan broj bodova. Usput je ostao bez Aleksa Teljesa, jer se fudbaler Sevilje povredio posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu i dopisao se na listu rekonvalenscenata, gde su od ranije Nejmar, ali i bočni igrači, Danilo i Aleks Sandro.

Na kraju džaba i posed lopte (64:34), veći broj udaraca (17:6), kao i onih u okvir gola (7:2), možda ovaj Selesao nije toliko jak sa drugopozivcima.

Mada, ruku na srce, nije ni morao da zapinje.

SVETSKO PRVENSTVO, GRUPA G, TREĆE KOLO

KAMERUN – BRAZIL 1:0 (0:0)

/Abubakar 90+2/

Stadion: Lusail

Sudija: Ismail Elfath (SAD)

Žuti kartoni: Tolo, Kunde, Fai, Abubakar (Kamerun), Militao, Bruno Gimarais (Brazil)

Crveni karton: Vensan Abubakar (Kamerun) u 90+3.

KAMERUN (4-3-3): Epasi – Fai, Tolo, Vu, Ebos – Engamaleu (od 86. Embekeli), Angisa, Kunde (od 68. Nčam) – Abubakar, Šupo Motan, Embeumo (od 64. Toko Ekambi).

BRAZIL (4-3-3): Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Aleks Teljes (od 55. Markinjos) – Fabijano, Fred (od 55. Bruno Gimarais), Rodrigo (od 55. Everton) – Antoni (od 79. Rafinja), Gabrijel Žezus (od 64. Pedro), Martineli.

PRVENSTVO SVETA, GRUPA G, TREĆE KOLO

Kamerun - Brazil 1:0 (0:0)

/Abubakar 90+2/

Srbija - Švajcarska 2:3 (2:2)

/Mitrović 27, Vlahović 35 - Šaćiri 20, Embolo 44, Frojler 48/






tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija KamerunaKatar2022Vensan Abubakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara