Leros Sane (©Reuters)
Leros Sane (©Reuters)

Problem za Nemce: Povreda Sanea mogla bi potpuno da promeni koncepciju napada

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 09:58

Krilni napadač propušta duel s Japanom na startu Mundijala

Problem s kolenom odvojio je Leroja Sanea sa današnjeg treninga Nemačke, a po navodima izveštača iz Katara, krilni napadač propustiće sutrašnji duel protiv Japana na startu Svetskog prvenstva.

Pored Sanea, zdravstvene probleme ima i Tomas Miler, pa bi napad ekipe Hansija Flika mogao potpuno da promeni koncepciju za meč prvog kola Mundijala.

Izabrane vesti

Očekivane zamena za levo krilo Bajern Minhena u nemačkoj reprezentaciji nema, pošto je Sane jedini kom je ta pozicija primarna. U slučaju da ozdravi, Miler će najverovatnije igrati na njegovom mestu, mada je moguće i da neko drugi bude izvučen na bok. U opticaju su Mario Gece, Jonas Hofman, Julian Brant, pa i Džamal Musijala i Kai Haverc kojima više odgovara da se nađu isturenije ili, čak, prekomanda Serža Gnabrija sa desne na levu stranu.

"Dvadesetšestogodišnji napadač iz redova šampiona Bajern Minhena je nedostupan za utakmicu protiv četvorostrukog azijskog prvaka zbog povrede kolena. Ostalih 25 igrača nemačke reprezentacije je treniralo na poslednjem treningu u Al Šamalu", saopštio je FS Nemačke.

Flik i njegovi izabranici posle ručka sele se u Dohu, gde će prenoćiti pre uvodne utakmice na Mundijalu. Pored Japana, u sredu od 14 časova, čekaju ih dueli sa Španijom (27. novembar, 20.00) i Kostarikom (1. decembar, 20.00).

Sane je od debija 2015. bio redovan igrač nemačke selekcije. Sakupio je 45 nastupa u kojima je dao 11 golova. U izostanku istinskih zvezda, trenutno je jedan od lidera svoje reprezentacije. U Katar je doputovao u odličnoj formi, sa 10 golova i šest asistencija u 19 mečeva za Bajern ove sezone.

Njegov izostanak biće veliki peh za Hansija Flika, pa se u Nemačkoj nadaju da će povreda brzo biti zalečena i da će sjajni krilni napadač biti spreman za ostale utakmice.


tagovi

Katar2022Leroj Sane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara