Jovan Mijatović (©Starsport)
Jovan Mijatović (©Starsport)

Prolazno vreme koje obećava: Mijatović krupnim koracima stiže Joveljića i Jovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 10:49

Mladi napadač igra u sjajnoj formi

Procenili su u Crvenoj zvezdi da je za Jovana Mijatovića bolje da ove sezone bude prijavljen na dvojnu registraciju i kroz nastupe za Grafičar u Mozzart Bet Prvoj ligi stiče dodatno iskustvo pre nego što dobije ulogu standardnog prvotimca crveno-belih. Mladi napadač brzo je pokazao da nema potrebe za tim i da, iako mu je tek 18 i po godina, zaslužuje ozbiljnu minutažu u ekipi šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije. Od poslednje utakmice u dresu Grafičara odigrao je 14 mečeva za Crvenu zvezdu, debitovao u Ligi šampiona, a osam puta je bio strelac i dvaput asistent.

Protiv Spartaka u Subotici postao je najmlađi vlasnik het-trika u istoriji Crvene zvezde, a trenutno prolazno vreme momka rođenog 11. jula 2005. godine nagoveštava visoke domete u karijeri. U poređenju sa Lukom Jovićem i Dejanom Joveljićem, koji su u prethodnih deset godina pokazali najviše od napadača stasalih iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, Mijatović je blizu da nadmaši uvodne dane u karijerama momaka koji su stigli do dresa A reprezentacije i dokazali se igrajući na visokom nivou u inostranstvu.

Izabrane vesti

U četiri decembarska nastupa, među kojima je i pola sata protiv evropskog prvaka Mančester Sitija, talentovani Beograđanin dao je četiri gola, dok u poslednjih deset nastupa za prvi tim ima šest pogodaka. Ukupno je od početka sezone Jovan Mijatović sakupio 13 mečeva za Crvenu zvezdu u kojima je dao osam golova, uz dve asistencije. Zajedno sa prošlom, za seniore matičnog kluba ima 35 utakmica, 10 golova i tri asistencije.

Još samo tri gola nedostaju mu da stigne učinak Luke Jovića ostvaren u 48 utakmica za crveno-bele, a četiri do Dejana Joveljića, čiji su procenti ipak najbolji s obzirom na najmanje vremena provedenog u prvom timu Crvene zvezde (28 utakmica).

Ukoliko ne bude prodat u januaru, Mijatović bi trebalo da značajno poboljša svoj učinak u Mozzart Bet Superligi. Primera radi, Dejan Joveljić je u prvoj sezoni sa značajnom minutažom kod Vladana Milojevića (2018/19) sakupio 17 prvenstvenih mečeva u kojima je dao osam golova i dvaput asistirao saigračima. Dodao je i tri gola u pet utakmica Kupa, a dvaput je istrčavao na teren u evropskim utakmicama. Luka Jović je u sezoni 2014/15, pod komandom Nenada Lalatovića, odigrao ukupno 24 utakmice i dao šest golova, uz dve asistencije.

Naredni ispit za Zvezdinog tinejdžera biće i jedan od najtežih - protiv Partizana (sreda, 18 časova). Njegovi pominjani prethodnici nisu imali sreću da zatresu mrežu večitog rivala. Čak ni da ga pobede.

Jović je akter utakmice protiv crno-belih bio u dva navrata i ima pobedu i poraz, dok Joveljić ima jedan poraz. Na Jovanu Mijatoviću je da se istakne, naravno, ukoliko mu Barak Bahar ukaže pravu šansu.


tagovi

FK Crvena zvezdaJovan MijatovićLuka JovićDejan Joveljić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara