Promena plana: Bajern odustao od kupovine štopera

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 11:11

Pavar menja poziciju, stiže desni bek

Otišao je Žerom Boateng - zamena nije angažovana. Otišao je David Alaba - stigao je Dajo Upamekano, ali jasno je svima da se ne radi o igraču istog profila. Ili ako vam je draže istih karakteristika, jednake polivalentnosti. Na leto ide i Niklas Zile - zamena neće doći!

Mada se nedeljama unazad govori o kandidatima za njegovog naslednika u Minhenu izgleda da od tog posla neće biti ništa, jer kako javlja Bild, najuže rukovodstvo kluba procenilo je da treba ispuniti želju Benžamanu Pavaru i vratiti ga na poziciju centralnog defanzivca.

Izabrane vesti

Podsetimo, Oliver Kan je kad su propali pregovori sa Zileom naložio Braci Salihamidžiću da potraži igrača koji će popuniti rupu, ali s maksimalnom bruto platom od 10.000.000 evra, koliko je nuđeno nemačkom reprezentativcu. Tih dana najčešće su se pominjala imena Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena (trenutno su njih dvojica najbliži Juventusu i Barseloni), pošto su kao slobodni igrači od leta bili veoma primamljiva "roba", da bi kasnije u prvi plan iskočio Matijas Ginter iz Menhengladbaha, čiji je status isti - pred istekom je ugovorene obaveze.

Ipak, nakon nekoliko nedelja detaljnog skautiranja procenjeno je da Ginter nije "taj".

U međuvremenu Bajern se ozbiljno zagrejao za novopečenog reprezentativca Nemačke Nikla Šloterbeka iz Frajburga. Mladi štoper igra sjajno ovog proleća, ali kako je njegova cena dosta visoka (Frajburg ne planira da ga pusti bez 25.000.000 evra) Bajernove glavešine donele su konačnu odluku da ne srljaju. Pavar se, dakle, vraća na mesto gde se afirmisao igrajući u Štutgartu, a glavna preokupacija Bavaraca na pijaci postaje - desni spoljni.

Otuda i one najave od pre nekoliko dana da emisari iz Minhena pomno prate Denzela Damfrisa iz Intera, a sve kao alternativnu opciju ukoliko ne dođe do dogovora sa Nusairom Mazrauijem, pošto ovaj očijuka i sa Barselonom.

Definitivno odustajanje od kupovine štopera na leto trebalo da znači i veliku šansu za mlađanog Tangija Nijanzua, kao prve alternative za Ernandeza, Umapekana i Pavara.


tagovi

Benžamin Pavar

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara