Inter mora da se čuva, Bajern gleda ka Milanu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 17:57

Mazraui im izmiče, Bavarci počinju da se bave alternativama...

Situacija je manje složena nego prošlog leta, ali suština bi mogla da bude ista. U milanskom Interu, koji za cilj ima da se konsoliduje i obezbedi trajno mesto u vrhu italijanskog i evropskog fudbala, finansije čine da sportski projekat konstantno bude na klimavim nogama.

Slučaj Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija poziva Nerazure na oprez, jer ekonomski stabilniji klubovi ponovo su nanišanili dva važna šrafa u ekipi Simonea Inzagija. Od ranije je poznato da Atletiko Madrid opipava teren i obigrava oko Lautara Martineza, kog Čolo Simeone vidi kao idealnog partnera Žoau Feliksu za naredne godine, a sada je, kako tvrdi Gazeta delo Sport, Inter suočen i sam ozbiljnim interesovanjem Bajerna za beka Denzela Damfrisa (25).

Izabrane vesti

Trebalo je dva-tri meseca Holanđaninu da se aklimatizuje, navikne na nove zahteve, međutim kada je taj period prošao postao je praktično nezamenjiv u startnih 11. U njegove sposobosti uverili su se i ljudi iz Minhena, koji Damfrisa sada vide kao alternativno rešenje za poziciju desnog spoljnjeg, ukoliko se Nuser Mazraui ipak odluči za Barselonu.

Julijan Nagelsman sve češće koristi formaciju sa trojicom igrača u poslednjoj liniji i dvojicom ofanzivnih bekova. U takvim situacijama na desni bok je uglavnom gurao Serža Gnabrija, što se nije pokazalo kao dobro rešenje. Na Bunu Sara očito se ne računa ozbiljno, Josip Stanišić nema dovoljno ofanzivnih karakteristika, a Benžaman Pavar je izrazio želju (pojedini mediji čak navode i zahtev) da od iduće sezone igra kao desni štoper.

U takvoj situaciji Bavarci moraju da angažuju desnog spoljnjeg.

Odavno je poznato da je Mazraui (uz saigrače Graneberha i Antonija) na radaru Braca Salihamidžića. Nekoliko puta su Bajernovi emisari išli u Amsterdam da na delu vide pomenute igrače, međutim poslednjih nedelja Barselona je preuzela inicijativu i trenutno, kako javljaju katalonski listovi, ima prednost u trci za beka kome na leto ističe ugovor.

Još jedan razlog zbog kog Bepe Marota i Inter moraju dobro da se pričuvaju.


tagovi

Denzel Damfris

Obaveštavaj me

Bajern
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara