Marcel Zabicer (©Reuters)
Marcel Zabicer (©Reuters)

Bajernov veliki promašaj na izlaznim vratima: 0 golova, 0 asistencija, 2 žuta kartona

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 16:44

Salihamidžić ga nije hteo, izgleda da je bio u pravu...

Kada je letos dolazio u paketu sa trenerom Julijanom Nagelsmanom govorilo se da je Bajern napravio sjajan posao za male pare i da će njegovim angažovanjem značajno dobiti na "dubini" rostera. Opravdanost ovakvih ocena bile su njegove partije u dresu Lajpciga, gde se izborio za status jednog od najboljih veznih igrača Bundeslige, međutim od potpisa za Bavarce Marcel Zabicer nije ni bleda senka onog igrača od pre godinu, dve ili tri.

Zato što je stigao uz izričitu želju trenera - sportski sektor na čelu sa Bracom Salihamidžićem nakon dugog skautiranja zaključio je da nije "kompatibilan" sa Goreckom i Kimihom - očekivalo se da će Zabicer imati veliku ulogu u Minhenu. Do ove reprezentativne pauze, ipak, samo šest puta starter, ukupno 26 utakmica (po meču nešto više od 30 minuta), uz nikakav učinak - nijedan gol, nijedna asistencija. Samo dva žuta kartona.

Izabrane vesti

Epilog svega: Bild javlja da bi Austrijanac nakon samo godinu dana mogao da napusti Alijanc arenu!

U klubu nisu zadovoljni njegovim učinkom, što je razumljivo uzimajući u obzir ono što je pokazao, a ni Zabicer nije oduševljen statusom koji ima. Otuda, navodi, isti izvor, postoji velika mogućnost za razlaz.

Bajern je Zabicera platio samo 15.000.000 evra jer je ulazio u poslednju godinu ugovora. Njegova tržišna vrednost iznosi 27.000.000 evra, međutim teško da će nemački šampion izvući toliki novac nakon ovako loše sezone.

Ono što je sigurno, ukoliko do transfera dođe, budžet za plate biće značajno olakšan, pošto Bajern na Zabicerovu platu i poreze izdvaja 10.000.000 evra.

Za sada nema spekulacija oko njegovog novog kluba.


tagovi

Marsel Zabicer

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara