Komentari na vest

Propast španskog fudbala: Ne može se napadati svetski tron sa igračima za Ligu Evrope i nervčikom na klupi

P

Pobeda je resenje

pre preko 1 godinu

Nije ni srpski fudbal bolji.
D

Dime Makedonija

pre preko 1 godinu

Homogenija u timu,taktika,iskustvo igraca i reputacija trenjera medju igracima!!!I SRECA!!!To su najbitniji stvari...niko nije pricao oko toga koji Grk je igrao ligu peticu kad je Grcka osvojila Euro...recimo Italijani nisu cak ni usli na Svetsko,a svi igraci su deo Lige petice...danas svi igraju fudbal...sve je ovo normalno...uvek postoji neko iznenadjenje ali ipak ovi primarni faktori koji sam napisao na pocetku su najbitnija stvar da se dobije utakmica. Spanija je odradila odlican posao,bacila u vatru mladice,oslonac ovog tima za narednjih par godina ce biti ova grupa igraca,iskustvo je jako bitna stvar, a oni su vec stsknuli iskustvo igrajuci jedan mundijal zajedno(bice ih jos puno toga)...osim Busketsa nema nijedan stariji igrac i to je dobro za ekipe za buducnosti...Engleska,Holandija,Francuska rade na taj sistem i zato su i tu gde jesu,jedan mundijal bacen u vodi(ako prodje prodje)da bi naredni postao dobitni(toest trofejni)...pozz
G

Gostdal ste realni

pre preko 1 godinu

Tokom decenije propadanja reprezentativnog, španski klupski fudbal je cvetao. Real je osvojio pet Liga šampiona, Barselona jednu; Sevilja četiri puta trijumfovala u Ligi Evrope, po jednom isto takmičenje osvajali Atletiko i Viljareal, što sugeriše da problem postoji. sta ovde sugerise da problem postoji???????????
Н

Немања123

pre preko 1 godinu

Преваранти шпански, погодила им се она генерација у Барселони, продали целом свету причу о њиховој школи фудбала, о „чувеној” Ла Масији, о тика таки, освојили то светско када су остали били у паду, пре тога 50 година крљали, крали, вукли, чупали. Ово није њихов пад него повратак у реалност, само што су сада, уместо да играју као прљави крљачи, почели да гаје ту игру чувања лопте са лептирићима од 50 кила. Млађи нека погледају старе снимке утакмица Шпаније и СФРЈ, да виде шта су они.
s

skauzer 1919

pre preko 1 godinu

Ni citao tekst nisam. Uglavnom Ne mogu se davati golovi bez centrafora!!! Sta je radio Ronaldo stari pa evo sad Hari Kejn, kod nas Mitrovic itd itd. Je.ao ih posed i tim od 10 veznih igraca
P

Pedja108

pre preko 1 godinu

Ma u redu je posed, ali kad ima smisla, da nadigras protivnika, osmislis akciju, napadnes, izvrsis pritisak. Medjutim, igra Spanaca je bila beskonacno dodavanje sa leva na desnu i obratno, bez da se pokusa napad na gol. I kad su bili svetski prvaci, bili su jer je tada sudjenje bilo kao na prvenstvu baleta, gde se svirao faul i ako neko nekog mrko pogleda. Ovi Pedri, Gavi, Rodri mozda zaista postanu dobri igraci, ali to za 4 godine, za sada nista narocito. Gavi je mislim protiv Maroka sam napravio vise faulova nego ceo tim, a da nije dobio zuti karton. Jedino se u tome istakao.
N

Ne razumijem

pre preko 1 godinu

Kako je liga JOŠ U TOP PET?! Pobogu, pa Španci i Englezi su tu negdje što se lige tiče, pitanje je da li je Premijer uopšte kompetentnija od Primere... Primera ima samo u poslednjih 10-15 godina više trofeja LŠ i LE od Premijera 😉

PsyhoDelija

pre preko 1 godinu

Propast? Za 4 godine će ova generacija da kida
m

metalika moj dobar drugar

pre preko 1 godinu

bas tako , nemozes svake godine da osvajas odigrali ljudi jednu slabiju utakmicu , moz misiliti
д

д.г.

pre preko 1 godinu

Хајде сад лепо текст колико српских репрезентативаца игра у лш. Влаховић и Костић испали и ле, Гријућ греје клупу у Порту као и Дмитровић у Севиљи. Гудељ између клупе и терена. И Тадић је испао са Ајаксом.
Y

Yui

pre preko 1 godinu

Pa 70% ekipe su omladinci, koji uspeh da se ocekuje ,mozda za sledece SP...
J

JonSnow

pre preko 1 godinu

Isto bi prosli i da su poveli Ramosa i De Heu.De Hea protv Viljareala nije odbranio nijedan od 11 penala.Njima je napad podbacio a ne odbrana i vezni
d

denmla

pre preko 1 godinu

orajzabal iz sosijedada je igracina. Bice spanci za dve godine top
D

Djo drugi

pre preko 1 godinu

bilo je za očekivati, jer šta je mogla Španija protiv Maroka čijiih 20 igrača tj cela postava prvog tima i rezerve igraju za lige petice, i uglavnom su bitni za te ekipe, deset igra u engleskoj premijer ligi, pet u nemačkoj Bundes , troje u italijanskoj A ligi, i dvije u španskoj primera ligi, kraj priče,
G

Gosthxjd

pre preko 1 godinu

dok god forsiraju tika taka fudbal nema od njih ništa,taj fudbal je mrtav već 7-8 godina.a za ovaj nemački stil sa mnogo trčanja nemaju igrače nažalost
с

стручњак

pre preko 1 godinu

Назив је тики така стручњаче
S

Soy argentino

pre preko 1 godinu

Od Barseloninih fudbalera samo je Gavi svjetska klasa
9

987

pre preko 1 godinu

Odlaskom Ćavija i Inijeste pala je Barsa, pa nije ni čudo da je i Reprezentacija. Pored njih tu je bilo još odličnih fudbalera. To je normalno za svaku smenu generacija, to se većini dešava.
R

Reč je reč

pre preko 1 godinu

Mislim da mi imamo najmanje pravo da komentarišemo nečiju propast nakon rezultata naših reprezentativaca.
1

1992

pre preko 1 godinu

Mi imamo raspad od lige, raspad od saveza, raspad od klubova, i 10 puta manje stanovnika od Španije, a oni jednu od 3 najjače lige, klubove koji osvajaju LŠ i LE i ti pričaš o nama. Mi smo izvan konkurencije svake i nismo reper za bilo šta.

gemathegreat

pre preko 1 godinu

Izvini šta su manje ili španci više uradili od nas. Prekinite sa serete po svome.
G

Gost985

pre preko 1 godinu

Bravo!
F

Faust

pre preko 1 godinu

Imaju Luis Alberta koga godinama ignorišu svi selektori Španije. Inače njihov fudbal mi je negledljiv. Samo se dodaju u nedogled, bez konkretne završnice ili udarca na gol. Svi veznjaci su im na isti kalup, nejaki, bez šuta i spori. Fudbal koji oni igraju je umro 2010,12 godine.
a

avofobija

pre preko 1 godinu

Zašto olovka nije tako naoštrena kada smo mi u pitanju, nego se pišu bajke?
G

Gostinaterenu

pre preko 1 godinu

Za razliku od Enrikea, Pixy zna sta radi. Kad bi se zezali. Prvi igra bez centarfora, drugi bez bekova...sta je sledeće, bez golmana valjda..
S

SB

pre preko 1 godinu

Ma svi propadose , a mi ? el nam pocelo prvenstvo?
N

News

pre preko 1 godinu

Spanci nemogu da prodju dalje sa igracima lige Evrope a vecina nasih igraca nikad nije igrala ni ligu evrope niti ligu sampiona. Pojedinci su igrali samo dok su bili u Zvezdi ili Partizanu. 10 igraca iz naseg tima nije igralo nikakvo evropsko takmicenje ove godine.
G

Gostinaterenu

pre preko 1 godinu

Maroko svi igraju LŠ, do polufinala minimum.
s

srka

pre preko 1 godinu

Prestrogo od strane autora teksta. Niti su ovo igrači Lige Evrope niti je trener neozbiljan. Španci jesu na ovom Mundijalu podbacili, ali to se dešava. Dva sata su držali loptu ispred šesnaesterca protivnika. Imali su totalnu dominaciju, ali falila im je ta završnica i to ih je na kraju koštalo eliminacije. Itekako oni imaju perspektivu i igrače koji će za godinu, dve, biti zreliji i opet napasti vrh na svakom turniru. Nacija koja je nepresušni izvor talenata, ne može tako da se tretira. Pokazaće vreme.
G

Gost123

pre preko 1 godinu

Kao i svi tekstovi. Ili im je sve crno ili sve belo. Samo da se čita.
Б

Блок

pre preko 1 godinu

Баш је Лев господин,са "господским" манирима. Енрике,стоји,да благе нема.. ал ето и он је са Брадом у једној сезони узео све,ал добро "храбри" Гвардиола је тренерчина оде у Бајерн,са оним тимом и Ратко Достанић би био шампион
G

Gost999

pre preko 1 godinu

Jeste jeste..samo nije Ratko Dostanic napravio taj tim nego Gvardiola. A vidjeli smo kakvog uspjeha Barsa ima nakon Gvardiole, bas kao da ih i vodi Dostanic Ratko.
k

kopljarka79

pre preko 1 godinu

A vidi ih ovaj treci i cetvrti, Spanci kao i ja
D

DekiSum

pre preko 1 godinu

Džabe ti posed 70-75% kad nemaš u napadu igrača koji će da završi te akcije. To sto su ispali ne znaci da je njihov fudbal u nekom padu…sitni detalji odlučuje na tom nivou ipak.
r

rt555

pre preko 1 godinu

Njihovo ce tek doci imaju strasne talente pedri, gav,i fati, balde ,rodri ,ferran, olmo,williams itd ne treba biti ostaer prema deci od 20 godina autor ocigledno mrzi laportu pa non stop spominje da je on nadmen bitno da mu perez dobrica i posten covek
p

pekisum

pre preko 1 godinu

Kakve akcije,koliko su to oni puta izbacili špica u gol šansu pa da im završi akciju
G

Gost127

pre preko 1 godinu

Lako je meni za spanski fudbal, nego sta cemo sa nasim
M

Mikac678

pre preko 1 godinu

Šta fali našem fudbalu, bukvalno nikad jači, ako uzmemo Zvezdinu titulu šampiona i Partizanovo finale lige šampiona mi trenutno imamo najbolji fudbal. Sve neka priča kako je nekad nešto bilo bolje a ustvari nije, fudbalski klubovi u staroj Jugoslaviji su bili jad i beda, fudbaleri živeli na keksu i čaju
G

Gost123

pre preko 1 godinu

@mikec678 apsolutno si u pravu. Svi gledaju na 1991god kao da je tako bilo uvek a zaboravljaju da su Zvezda i partizan ispadali u prva dva kola u 8 od sezona u evropi. Pogledajte malo rezultate u evropi od 1955 do 1992. Poslednjih 5 godina je u kontinuitetu uzevši najboljih 5 godina ne računajući 1966 i 1991 god.

ST8

pre preko 1 godinu

Glavni krivci neuspeha fudbala u Spaniji su njihovi najveci klubovi. Real godinama vara zakon o odredenom broju domacih igraca u klubu. Pa tako Militao, Vinicius, Rodrigo, Valverde I Mariano Diaz imaju drzavljanstvo Španije. Razlog je jednostavan, samo da bi Real mogao da ima sto vise stranaca u klubu. Barselonini igraci moraju da igraju. Pa tako Blade I Jordi Alba zauzimaju mesto Grimaldu, koji je objektivno njihov najbolji bek, a Ansu Fati igracima kao sto su Derard Moreno I Borja Igelsias koji bi bili daleko korisni od njega.
G

Gost99

pre preko 1 godinu

Ne moze Fati koji je krilo da zauzima mesto Iglesiasu i Morenu koji su spicevi
G

GostKg

pre preko 1 godinu

Pa ne mozes osvojiti svetsko sa igracima Barse kada oni ni LA Ligu ne mogu da osvoje. Neki nisu u sastavu ni Barse ali su zato standardni u reprezentaciji.
1

122

pre preko 1 godinu

Ne mogu da osvoje la ligu kad se gura real i predsednik lige tebas je priznao da navija za real, a to sto se u tekstu spominje da je barsa bila uzasna u lš a oni pokradeni protiv intera i bez 3 standradna stopera igrali
K

Kokaniđa

pre preko 1 godinu

Španska reprezentacija je u poslednjih 15 godina FK Barselona. Ključna razlika je što je ova ekipa zelena i daleko manje kvalitetna od Barselone iz 2010. Gavi, Pedri, Tores, Balde vs Ćavi, Inijesta, Pike, Fabregas, Vilja. Realno ne može to da se poredi.
k

kurbla

pre preko 1 godinu

Posle ovog, moze tekst kako je propao Srpski fudbal?!?!!?!
c

costa brava

pre preko 1 godinu

Pokusali ste da objasnite zasto se raspala reprezentacija Spanije, a krucijalna stvar je u tome sto je lik od Spanije pokusao da napravi Barselonu. Njemu ne igra Karvahal beka nego Ljorente, ne igra mu Naco stopera vec Rodri koji to ne igra nikada u svom klubu. Lik je bruka od trenera. Spica mu igra Asensio, pa tako bi isto mogao da ih vodi i Pizon.
G

Gost2332

pre preko 1 godinu

kapiras valjda da je rodri igrao stopera zato sto je enrike hteo iz poslednje linije da gradi napade i drzi posed. mogao je on da stavi i erika garsiju, paua toresa, nije da nije imao opcije, samo nije htei
M

Mika iz Trstenika

pre preko 1 godinu

Kako nije imao koga da zove iz reala a naco,bolje on da je igrao stopers sa laportom a rodri da je igrao zadnjeg veznog umesto kornjace buskeca
@

@Mika

pre preko 1 godinu

Što bi Naćo igrao pre Toresa koji je 10 puta bolji štoper?
b

bezoss

pre preko 1 godinu

Za propast je kriv enrike i niko drugi,glavu dajem da bi ova ekipa sa sp igrala fantaziju od fudbala samo da ih je neko drugi vodio i poredao igrače u sistem koji im odgovara
s

saskečuvađ

pre preko 1 godinu

Isto važi i za nas
D

Darko55

pre preko 1 godinu

Veća je nevolja što Luis Enrike odaje utisak čoveka koji pametuje na konferencijama za medije, svađa se sa novinarima, uvek je za sve u pravu i, iz njegove vizure, nikad nije pogrešio... Ovo me podseca na nekoga. Je li zabranjeno objaviti ovakav tekst za Piksija?
R

RW

pre preko 1 godinu

Pedri je trenutno najprecenjeniji igrac na svetu... U zivotu nisam video playmaker-a koji nekoliko utakmica zaredom ne stvori ni jednu jedinu sansu... Pasovi su u radijusu od 5 metara, mahom panicni jer duel igra mu je - nula. Za njega je Gavi masina!