Ataman u ekstazi pokazuje pesnice celom svetu, Janakopulos kaže da čestitke nisu za PAO

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 23:48

Veliko emotivno pražnjenje ekscentričnog Turčina posle plasmana na fajnal-for

Izgubio je Panatinaikos prvu utakmicu četvrtfinalne serije Evrolige od Makabija, kasnije uz porođajne muke preživeo "izraelski Pionir" i vratio seriju u Atinu, a posle večerašnjeg trijumfa nad Makabijem u OAKA Areni plasirao se prvi put posle 12 godina među četiri najbolja tima Evrope.

Nanizao je Ergin Ataman velike uspehe prethodnih godina sa Anadolu Efesom, ali mu je plasman na fajnal-for sa Zelenima očigledno među najdražim dostignućima u trenerskoj karijeri. Vidi se to i iz izjave 58-godišnjeg Turčina date po završetku utakmice.

Izabrane vesti

"Čestitam Makabiju, zaslužuju poštovanje, igrali su jako čvrsto u ovoj seriji. Imali smo sjajnu godinu, zaslužili smo ovaj plasman. Bili smo drugi u ligaškom delu, izgubili smo prvi meč, ali ne i samopouzdanje".

A onda je Atamana obuzelo veliko ushićenje, nije se uzdržavao od deljenja radosti sa gledaocima.

"Želim da pokažem pesnice celom svetu, svetu koji nas je podržavao, Turcima, celoj Evropi, sada ćemo biti kandidati za titulu u Evroligi, Idemo!!!", blistao je od zadovoljstva Ataman.

Kontroverzni vlasnik PAO-a Dimitrios Janakopulos bio je srećan posle plasmana na završni turnir, ali daleko od toga da će se time zadovoljiti

"Čestitke nisu za nas. Čestitke za plasman na fajnal-for mogu da dobiju ostali timovi, a mi ih možemo dobiti samo ako podignemo pehar", kaže Janakopulos u svom stilu.

Panatinaikos je trijumfovao 3-2 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, a polufinalu će se 24. maja u berlinskoj Mercedes Benc Areni sastati sa pobednikom majstorice između Monaka i Fenerbahčea (sreda, 19.00).


tagovi

Ergin AtamanKK PanatinaikosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara