©AFP
©AFP

Prvi paker i šmeker Serije A! Sergej u tandemu sa Imobileom deluje nezaustavljivo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 17:05

Fenomenalna forma srpskog veziste i još jedna u nizu asistencija za najboljeg italijanskog napadača, a sve to u ubedljivom slavlju u Kremoni - 4:0

Fudbalska elegancija je poseban dar, a na delu je onda kada uspete da spojite lepo i korisno u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. To i te kako polazi za rukom sjajnom srpskom vezisti Sergeju Milinković Saviću. Prva violina Lacija potvrdila je sjajnu formu i nastavila idealnu saradnju sa Ćirom Imobileom. Kada njih dvojica funkcionišu na ovakav način kao danas, onda protivnici na terenu poput Kremonezea budu fudbalski potpuno samleveni - 4:0 (0:0).

Sergej je izbio na čelo liste najboljih asistentata, sa pet "spakovanih" golova ove sezone, ali je pre svega u tom sedmom minutu oduševio pravim šmekerskim načinom na koji je omogućio najboljem italijanskom napadaču da dođe do svog prvog gola. Milinković Savić je u toj akciji uspeo da sakrije svoju nameru, odbrana domaćih je pomislila da će uslediti udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je onda usledilo perfektno dodavanja. Sve ostalo je bilo na Imobileu i njegovoj savršenoj realizaciji.

Izabrane vesti

Pitanje pobednika na stadionu Đovani Zini bilo je rešeno u 21. minutu, kada je Imobile pogodio i sa bele tačke, upisavši se pet put ove sezone u strelce u Seriji A. Sa druge strane, Sergej je nagradu za sve dosadašnje asistencije, ali i još jednu odličnu utakmicu, dobio u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Odlično je ispratio napad svoje ekipe, osetio potencijalnu nesigurnost Radua, a onda obijenu loptu poslao u protivničku mrežu. Srpski vezista je pre nekoliko dana bio strelac utešnog gola u debaklu od Midtjilanda, a danas je postigao i prvenac u italijanskom prvenstvu.

Sergej je nastavio da niže fenomenalne brojke. Otkako je došao u Italiju ovo mu je 42 asistencija, a ukupno 24 za Imobilea. Lacio u ovom trenutku ima tandem kakav nema nijedan drugi tim u Seriji A i to je dragocena prednost ekipe Mauricija Sarija.

Imobile je sa pet postignutog gola došao na samo gol "zaostatka" za još uvek neprikosnovenim Markom Arnautovićem, ali za razliku od austrijskog napadača srpskog porekla, ima i dve upisane asistencije. Danas je namestio pogodak Pedru u 79. minutu, čime je postavljen konačan rezultat meča.


SERIJA A – 7. KOLO

Petak

Salernitana - Leče 1:2 (0:1)

/Gonzales ag 55 - Sisej 43, Strefeca 83/

Subota

Bolonja - Empoli 0:1 (0:0)

/Bandineli 75/

Specija - Sampdorija 2:1 (1:1)

/Muriljo 12, Enzola 72 - Sabiri 11/

Torino - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Alvarez 90+3/

Nedelja

Udineze - Inter 3:1 (1:1)

/Škrinijar 22ag, Bijol 84, Arslan 90+3 - Barela 5/

Kremoneze - Lacio 0:4 (0:3)

/Imobile 7, 21 penal, Milinković Savič 45+2, Pedro 79/

Fiorentina - Verona 2:0 (1:0)

/Ikone 13, Gonzales 90/

Monca - Juventus 1:0 (0:0)

/Gjutkjer 74/

18.00: (2,20) Roma (3,50) Atalanta (3,50)

20.45: (2,25) Milan (3,40) Napoli (3,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KremonezeSergej Milinković SavićĆiro Imobile

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara