(© twitter.com/Eintracht)
(© twitter.com/Eintracht)

Prvi veliki posao Ajntrahta: Doveden kapiten Rijeke za 2.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.22. | 11:09

Hrvatski klub zadržao procente od naredne prodaje

Dani zadovoljstva u Frankfurtu. Osvojio je Ajntraht Ligu Evrope, plasirao se u naredno izdanje Lige šampiona, biće i nosilac, a za narednu sezonu se uveliko sprema, pošto je završio i treći veliki posao.

Nedavno je otkupio ugovore centralnog veziste Kristijana Jakića (od zagrebačkog Dinama za 3.500.000 evra) i krila Jensa Petera Haugea (Milanu prosleđeno 12.000.000 evra), a ovog utorka se pohvalio kako je angažovao prvog novajliju u letnjem prelaznom roku. Saradnju je ozvaničio sa Hrvojem Smolčićem, tako što je Rijeci platio 2.500.000 evra na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Smolčić je sa nemačkim klubom potpisao ugovor do juna 2027, a prema nezvaničnim informacijama Hrvatima ostaju procenti od naredne prodaje štopera.

Ponosni smo što smo doveli talentovanog defanzivca kakav je Smolčić. S njim smo dobili fudbalera kog možemo da koristimo na više pozicija. Usprkos godinama, Hrvoje već nekoliko sezona igra na visokom nivou i nije čudo što je bio kapiten Rijeke. Svjesni smo da je dolazak u Frankfurt njegov prvi angažman u inostranstvu i zato ćemo učiniti sve što je do nas da mu pomognemo u procesu prilagođavanja“, rekao je Markus Kreše, sportski direktor Ajntrahta.

Hrvoje Smolčić je rođen 17. avgusta 2000, ponikao je u Gospiću, ali je maltene celu dosadašnju karijeru vezao za Rijeku, za koju je odigrao 85 utakmica, a posebno napredovao pod instrukcijama Gorana Tomića, pa je zbog izdanja u minuloj sezoni i zavredeo poziv iz Bundeslige.


tagovi

Ajntraht FrankfurtAjntrahtHrvoje SmolčićRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara