Račun namiren, Rikardo vratio Radniku milo za drago u festivalu promašaja u Humskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.11.18. | 14:50

Crno-beli dominirali, Đorđe Ivanović potvrdio trijumf - 2:0

Igra u redu. Rezultat u redu. A realizacija – katastrofa. Skakutao je Partizan po živcima Grobara na mečevima sa Spartakom, Napretkom i Čukaričkim, oporavio se od serije remija protiv Vojvodine, a onda u sudaru sa Radnikom dao argumente onima koji tvrde da mu je na zimu potrebno osveženje u špicu, jer šta je sve promašio teško je nabrojati i objasniti.

Opet, navijače Parnog valjka može da raduje što ga taj festival promašaja nije koštao novog kiksa. Ruku na srce, bilo bi nepravedno da su Surduličani bez ijedne smislene akcije ili pretnje Vladimiru Stojkoviću zakinuli favorita za koji bod, pa je u 16. kolu Superlige osvajač Kupa Srbije naplatio daleko bolje izdanje u polju i s kamatom vratio gostima milo za drago za poraz na prvenstvenoj premijeri – 2:0.

Izabrane vesti

Pred oko 2.000 gledalaca, račun je namirio u poslednje vreme sve konkretniji Rikardo Gomeš. Posle asistencije na Banovom brdu i poentiranja iz odbitka posle promašenog penala protiv Lala, napadač sa Zelenortskih Ostrva je u smiraj prvog dela pokazao koliko je snalažljiv, iskoristivši proigravanje Marka Jankovića i akciju čiji je začetnik bio Nemanja Nikolić okončao petim ligaškim golom.

Da je pre ili posle toga iskoristio još makar jednu šansu – a imao je tri fantastične – podebljao bi golgeterski konto, međutim, čak i svojom promašajima nije uspeo da se kandiduje za najlošiji potez utakmice, pošto je njegov kolega iz špica, Nemanja Nikolić, van svih rezona, uspeo da sa dva i po metra šutne loptu iznad prečke i svoje ime i prezime primakne rubrici „verovali ili ne“.

A onda kad je publika u Humskoj pomislila da će morati da čeka istek nadoknade ne bi li se obradovala minimalcu, rezervista Đorđe Ivanović je hicem iz prve, u suprotni ugao, uspeo da pokaže kako golman Nikola Vasiljević, iako danas odličan, nije baš toliko dobar, a sebi obezbedi status kakav je pre šest dana imao Gabrijel Enake, kad je „zatvorio“ utakmicu sa Novosađanima.

Bilo je to, napokon, izdanje po meri Grobara. Dominantna igra Partizana, kružila je lopta oko kaznenog prostora Radnika svre vreme, ton igri davao je Danilo Pantić (dok nije obnovio povredu bio najkonkretniji, umalo gol nije postigao) u prvom, odnosno Marko Janković (imao i on dve šanse) i Saša Zdjelar u drugom, a ako ovako nastave izabranici Zorana Mirkovića će za dve sedmice, posle reprezentativnih obaveza, moći da osiguraju maksimalan učinak na tri vezane utakmice pred svojim navijačima.

Radnik, pak, bezopasan. Osim jednog individualnog poteza Igora Zlatanovića u prvom delu kad nije imao ko da ga isprat i pokušaja Dušana Pantelića iz slobodnjaka u drugom, surdulički superligaš nije bio ni senka ekipe koja je u prošlosti umeča da namuči crno-bele, pa je i 15. uzastopno ligaško gostovanje završila bez pobede. Što na Topčiderskom brdu, ipak, nije baš realno...

gallery

PARTIZAN – RADNIK 2:0
/Rikardo 42, Ivanović 89/

Stadion Partizana
Gledalaca: 2.000
Sudija: Igor Stojilković
Žuti karton: Pantelić (Radnik)

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Pantić (od 30. Kosović), Đerlek (od 70. Enake), Janković - Nikolić, Rikardo (od 80. Ivanović).

RADNIK: Vasiljević - Milovanović, Žarković (od 46. Pavlović), Stevanović, Pantelić - Mladenović, Kovačević - F. Stojanović, Nikolić (od 75. Bojić), Keremeh (od 63. Ristović) - Zlatanović.

SRBIJA 1 - 16. KOLO

Petak
Proleter - Radnički Niš 1:2 (1:0)
/Čović 14 - Haskić 68pen, Lambulić 69/

Subota
Bačka - Voždovac 1:0 (0:0)
/Radinović 90+1/

Mačva - Spartak Subotica 0:0

Zemun - Čukarički 0:3 (0:1)
/Ovusu 28, Mudrinski 74, Kajević 79/

Partizan - Radnik Surdulica 2:0 (1:0)
/Gomeš 43, Ivanović 89/

15.00: (15,00) Dinamo Vranje (7,00) Crvena zvezda (1,15)
16.00: (2,45) Mladost Lučani (3,10) Vojvodina (2,85)
18.00: (2,80) Rad (2,90) Napredak (2,65)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Rikardo GomešĐorđe Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara