©Reuters
©Reuters

Rade Krunić zapalio Bilino Polje, Bosna raznela Island i krenula ka Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 22:53

Ubedljivo slavlje selekcije Faruka Hadžibegića uz dva gola veziste Milana (3:0), Portugalci preslišali Lihtenštajn uz dva gola Ronalda (4:0), bez golova u Trnavi, gde je odoleo Luksemburg

Četiri gola je Portugalija postigla na stadionu Žoze Alavalade protiv Lihtenštajna (4:0), od čega dva nezaustavljivi Kristijano Ronaldo, ali je to slavlje selekcije Roberta Martineza ostalo je u senci fantastične Bosne i Hercegovine, koja je na Bilinom Polju pregazila Island i sigurnim korakom krenula ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine - 3:0 (2:0).

Najzaslužniji za slavlje selekcije Faruka Hadžibegića bio je sjajni vezista Milana, Rade Krunić, koji je postigao prva dva pogotka na večerašnjem meču i otvorio put svojoj selekciji ka dragocenom slavlju. Rade se dva puta odlično snašao u kaznenom prostoru svog tima nakon izblokiranih udaraca Smaila Prevljaka. Prvo je pud do mreže Runara Aleksa Runarsona pronašao u 14. minutu, a onda opet u 40. kada je bilo jasno da će Zmajevi stići do pobede.

Izabrane vesti

Islanđani su imali posed u svojim nogama, ali su praktično bili bespomoćni u pokušajima da se vrate u život protiv odličnog protivnika. Sa druge strane, Bosna i Hercegovina je čekala pravu situaciju da razreši pitanje pobednika, a to se dogodilo već u 63. minutu, kada je Amar Dedić precizno gađao za ivice kaznenog prostora.

Hadžibegićev tim će za samo tri dana biti u prilici da u Bratislavi naprave potvrdu večerašnjeg slavlja, iskoriste psihološki momenat, ali i indisponiranost selekcije Frančeska Kalcone, koja je večeras u Trnavi odigrala bez golova sa Luksemburgom.

Portugalci su bili apsolutno dominantni protiv slabašnog Lihtenštajna, a Kristijano Ronaldo motivisan kao da se radilo o utkamici koja direktno odlučuje plasman na Euro. Postigao je dva gola, od čega drugi na sjajan način iz slobodnog udarca u 63. minutu utakmice. Sjajni Portugalac je postao prvi igrač u istoriji fudbala koji je postigao 100 golova za reprezentaciju u takmičarskim utakmicama.

Insistirao je prvotimac Al Nasra da mu se prizna i prvi gol na meču, kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao Žoao Kanselo, a lopta usput zakačila i jednog od najboljih igrača u ovom veku. Ronaldo je kasnije bio precizan i iz penala u 51. mintu, dok je četiri mintua ranije prednost Portugalije duplirao Bernardo Silva.

Portugalci za tri dana gostuju Luksemburgu, koji je večeras još jednom potvrdio da nije nimalo naivna selekcija. Slovaci su imali zrelije šanse, prvo preko Andreja Dude, a kasnikje i preko Roberta Polijevke i Ljubomira Satke, ali im je malo i nedostajalo sreće da stignu do gola koji bi verovatno odlučio pitanje pobednika.

GRUPA J

Bosna i Hercegovina - Island 3:0 (2:0)

/Krunić 14, 40, Dedić 63/

Portugalija - Lihtenštajn 4:0 (1:0)

/Kanselo 8, Silva 47, Ronaldo 51pen, 63/

Slovačka - Luksemburg 0:0



tagovi

Rade KrunićKristijano RonaldoKvalifikacije za Euro 2024Bosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara