Radoznalost je ubila mačku, malodušnost preti Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 10:08

Prolećna premijera protiv Vojvodine pokazala da Miloš Milojević ima izazove koje mora da reši

Kada bi neko sa strane pogledao samo tabelu Mozzart Bet Superlige, posle prolećne premijere, rekao bi da Crvena zvezda nema razloga za strah, niti da aktivira dugme za alarm. Srpski šampion će i posle remija sa Vojvodinom biti ubedljivo prvi, sa najviše datih i najmanje primljenih golova. Ali fizičko-taktički prikaz ekipe Miloša Milojevića u derbiju sa Novosađanima jasno pokazuje da je mladi stručnjak ima izazove koje mora da reši.

Nikad duža pauza u Mozzart Bet Superligi trebalo je da povrati glad za pobedama Crvenoj zvezdi i dovede do delimične raspodele štihova u sistemu Miloša Milojevića. Ali u dobrom delu meča sa Vojvodinom desilo se upravo suprotno. Potencijalno mirna prolećna sezona, početa sa ogromnim kapitalom u odnosu na Partizan, trebalo je da donese delimično podmlađivanje kadra, i regrutaciju novih snaga i sopstvenih redova. Slušali smo takve konstatacija tokom priprema u Antaliji, koje su poslužile Milošu Milojeviću kao svojevrsna audicija.

Izabrane vesti

Međutim, Crvena zvezda je na početku proleća nastavila tamo gde je stala jesenas. Opet je srpski šampion bio zavistan od tandema Ivanić - Katai. U periodu solidne igre, pre vodećeg pogotka Kabića, njih dvojica su iskreirali najviše šansi. Na kraju je i Aleksandar Katai postigao lep gol udarcem levom nogom. Bio je to dokaz da Crvena zvezda, bar trenutno, nije spremna za život bez njega.

Mladi stručnjak biće u problemu druge vrste. Moraće kako zna i ume da izleči tim od neke čudne ravnodušnosti, pukog odrađivanja posla koje je pojela igru Crvene zvezde u drugom poluvremenu meča sa Vojvodinom. Iako je bilo više od 15.000 ljudi na Marakani, igrači Crvene zvezde su utakmicu sa Novosađanima shvatili kao običan dan u kancelariji, odrađivanje posla. Niko od prisutnih na stadionu nije po govoru tela igrača Crvene zvezde osetio da oni žarko žele da dođu do drugog gola. Uostalom, posle promašenog zicera Ivanića u 50. minutu, crveno-beli nisu ništa smisleno napravili iz igre.

Bilo je takvih situacija i mečeva kod Vladana Milojevića i Dejana Stankovića, ali u kasnim delovima sezone. Postoji čak mišljenje da bi za crveno-bele bilo bolje da im Partizan diše za vratom i ubrza im krvotok, jer sa deset bodova prednosti su svesni da igraju polutakmičarske utakmice. Kao pripremni poligon za Ligu šampiona.

Ka kraju, Zvezda ima dovoljan kapital da privede trku u Mozzart Bet Superligi na način na koji navijači to od nje očekuju, a i da taj period iskoristi da bude spremna za ono što je očekuje od leta. I probleme koji su navedeni shvati kao znakove pored puta.


tagovi

Aleksandar DragovićMiloš MilojevićAleksandar Pešić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara