Rakićeva sezona karijere i nesvakidašnja priča iz Indonezije

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 09:09

PS TIRA se pre tri godine odvojila od PSMS-a, a danas su direktni konkurenti za opstanak

Jedna duša, a dva tela je krilatica koja ne važi u ovom slučaju. PSMS i PS TIRA bili su jedno, a sada su direktni konkurenti za opstanak. Zvuči kao kojekakva latinoamerička serija, a zapravo je situacija iz indonežanskog klupskog fudbala.

Iako tek drugi put ukrštaju koplja njihovo rivalstvo je već veliko, a razlog je to što se gostujući tim odvojio od matičnog, odnosno iskoristio činjenicu što je stvoren da bude drugi tim PSMS-a. Posle samo godinu dana kao rezervni sastav jednog od najtrofejnijih klubova Indonezije Mladi ratnici potpuno su se odvojili od kluba iz Medana i potom su prošle sezone integrisani u Vojsku Indonezije, kada su i dobili dozvolu da se takmiče u najjačem rangu. Pred početak tekuće kampanje promenili su ime iz PS TNI u PS TIRA, a videćemo šta će promeniti naredne godine... Možda diviziju, jer im je status ugrožen.

Izabrane vesti

PSMS i PS TIRA igraju danas derbi začelja prvenstva Indonezije koje lagano ulazi u završnicu. Do kraja takmičenja preostalo su još četiri kola, a stari znanci odigraće meč zaostalog 25. kola. Bodovno su poravnati, a u nešto boljoj formi je PSMS. Ostvario je dve vezane pobede i to nad Persibom i Borneom koji se bore za titulu, odnosno tri slavlja na pet poslednjih okršaja, dok je PS TIRA sakupila sedam bodova iz pet minulih susreta.

Zanimljivo, domaćin je igrao GG&3+ na osam proteklih ligaških mečeva pred svojim navijačima, a kako gosti u svojim redovima imaju gol mašinu iz Srbije Aleksandra Rakića, jasno je da su golovi najizglednija opcija na ovom susretu. Rakić trenutno deli drugo mesto na listi strelaca lige sa 15 pogodaka i igra sezonu karijere.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 12:30 4781 IDN 1 PSMS Medan - PS Tira tgg gg3+ 1,82
Ukupna kvota1,82

INDONEZIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Sreda
12.30: (1,75) PSMS (3,80) PS TIRA (3,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Indonezija 1sportsko klađenjeAleksandar Rakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara