Ćabi pojačava šampionski Leverkuzen i sprema štopera za Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 03:42

Ko se seća aranžmana iz 2012. sa Danijem Karvahalom znaće o čemu se radi...

Titula je osvojena, u finalu DFB kupa ne bi trebalo da bude problema protiv Kajzerslauterna, dok završnica Lige Evrope i okršaji sa Romom dođu kao neka vrsta nagrade za fantastičnu sezonu ekipe sa BajArene. Sve u svemu, u Leverkuzenu mogu da se opuste po pitanju takmičarskih ciljeva - mada je poslednjih dana mnogima na usnama san o tripleti - ali kada je u pitanju tržište i planiranje ekipe za iduću sezonu, Simon Rolfes i njegovi saradnici rade punom parom.

U dogovoru sa Ćabijem Alonsom, novi nemački šampion je navodno pikirao prvo pojačanje za iduću sezonu. Kako piše Bild, u pitanju je mladi španski štoper Rafa Marin (21), momak ponikao u Real Madridu, koji se tokom ove sezone istikao na pozajmici u Alavesu.

Izabrane vesti

Poslednjih dana iz Španije stižu vesti da Karlo Ančeloti računa na ovog momka za iduću sezonu, pogotovo nakon odluke Naća Fernandesa (34) da napusti Madrid, međutim isto tako postoje neki nagoveštaji da bi Real mogao da angažuje jeftinog štopera da bude alternativa Alabi, Ridigeru i Militau, a da Rafu Marina nastavi da razvija na višem nivou - u ozbiljnom klubu u Bundesligi i Ligi šampiona.

Šanse da Kraljevski klub pristane na prodaju bez povratne klauzule minimalne su, jer u Marinu vidi veliki potencijal, baš kao i Ćabi Alonso, uostalom. Otuda treba podsetiti na slučaj Danija Karvahala, koji je 2012. iz Kastilje došao u Bajer za 5.000.000 evra, odigrao odličnu sezonu, a onda se nakon samo 12 meseci za 6.500.000 vratio nazad i postao to što je postao - nezamenjivi desni bek Reala sve ove godine.

U celoj priči posebno je zanimljiva uloga upravo Ćabija Alonsa. Spekulacije da bi trebalo da preuzme madridskog velikana nakon što se Ančeloti povuče zapravo idu pod ruku s ovom o Rafi Marinu. U teoriji, mladi štoper bi proveo godinu ili dve dana sa Alonsom, radio pod njegovom komandom u Bajeru, i potom bio potpuno spreman da zajedno sa njim na leto 2025. ili 2026. dođe na Santijago Bernabeu i postane važan šraf odbrane.

U Bajeru su svesni da će teško zadržati štoperski triling (Tapsoba, Kosunu, Ta) posle ovakve sezone, zbog čega planiraju izlazak na tržište i dovođenje najmanje jednog centralnog defanzivca. Za Džonatana Ta (28) postoji veliko interesovanje, a preostala mu je samo jedna godina ugovora, što otežava pregovore oko novog ugovora i smanjuje mu cenu.

"Želimo da zadržimo Džonatana. O tome ćemo razgovarati na kraju sezone, sada je fokus na Ligi Evrope i maksimalnom uspehu. Ta slično razmišlja", izjavio je Simon Rolfes.

Jasno je da su jedno želje, a drugo mogućnosti. Posebno ukoliko zagrize Bajern, kao što se šuška. Zato ne treba da čudi što Rolfes radi na više frontova. Pored Rafe Marina, opcija je navodno i 21-godišnji Italijan Rikardo Kalafjori iz Bolonje.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara