Rasplet ili zaplet?

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.19. | 08:26

Armejci na pogrešnom koloseku, Krasnodar ima priliku da zakuva šampionsku trku

Gotovo uvek je napet finiš ruskog prvenstva poslednjih godina, a neće ni ove sezone, izgleda, biti drugačije. Krasnodar ima priliku da potpuno zakuva šampionsku trku u kojoj prednjači njegov naredni gost Zenit.

Ekipa iz Sankt Peterburga ne igra toliko dobro, koliko je prate dobri rezultati. Šest prolećnih kola Zenit je završio bez poraza, a na dva gostovanja protiv velikih rivala, Spartaka i Lokomotive, izborio je nerešeno, oba puta po 1:1. I time je odbranio svoju vodeću poziciju na tabeli.  Interesantan je taj podatak da je Zenit ove sezone doživeo pet poraza u prvenstvu, a samo jedan je bio od ekipa koje su mu konkurenti za titulu, od CSKA. 

Izabrane vesti

Krasnodar od sredine oktobra nema poraz na svom terenu, ali ima dva ozbiljna kiksa, remije sa Ufom (1:1) i Orenburgom (2:2), koji su ga udaljili od prvog mesta. Poslednje dve utakmice na svom terenu Bikovi su dobili bez primljenog gola (Anži sa 5:0 i Krila Sovjetov sa 1:0).

Ekipa sa juga Rusije ima takav raspored da joj u goste do kraja dolazi i CSKA, a onda i Rubin.  Zenit pak do kraja prvenstva ima gostovanja Ahmatu i Rostovu, što su ekipe dosta ispod njegovog ranga.

Krasnodar je sedam puta u istoriji dočekivao Zenit na svom stadionu i samo jednom ga je pobedio. Ne verujemo da će biti drugačije ni ovog puta.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu ovih ekipa, u Krasnodaru su pod znakom pitanja drugi strelac ekipe Ari te vezista Olson, dok je suspendovan igrač sredine terena Kabore. U Zenitu je upitan vezista Šatov, a odsutni su Markizio, Erohin, Kuzjaev i Kokorin. 

Armejci su žestoko kikisirali pre nedelju dana, razočaravši i svoje navijače i ljubitelje klađenja porazom od neuglednog Orenburga, i to na svom terenu. Bilo bi dobro da se sada iskupe obema stranama, no Lokomotiva je u boljoj formi i naoštrena je da doda još soli na rane velikom gradskom rivalu, pa se mi ipak ne bismo kladili na CSKA.

Ni jedni, ni drugi nemaju previše kadrovskih problema. 

Trener domaćih Jurij Sjomin neće moći da računa na defanzivnog vezistu Dimitrija Barinova, koji odrađuje suspenziju zbog kartona, kao ni na ozbiljno povređenog desnog beka Borisa Rotenberga

Sa druge strane, vezista Aleksandar Kolomejcev mogao bi da bude spreman za moskovski derbi. U redovima CSKA neće biti suspendovanog desnog beka Marija Fernandeza, kao ni veziste Alana Dzagojeva, koji je ponovo povređen i pitanje je da li će mu Armejci ponuditi novi ugovor jer je češće na bolovanju, nego na terenu. Pod znakom pitanja je i japanski napadač Takuma Nišimura.

Njihov prethodni međusobni okršaj pripao je Lokomotivi, dok je letos u Superkupu slavio CSKA, ali tek posle produžetaka. 

Tradicija je na strani momaka koje vodi Viktor Gončarenko, ali ne i naš osećaj. Usudićemo se da prednost damo aktuelnom prvaku pošto je, uz Zenit, u najboljoj formi u ligi, a i samo jednom je poklekao na svom terenu. Istina, i CSKA ima svega jedan poraz na gostovanjima, pa ukoliko sumnjate u keca opredelite se za pogotke na obe strane.

RUSIJA 1 - 24. KOLO:

Petak

Anži - Ahmat 0:1 (0:0)
/Ivanov 77

Subota

10.30: (2,60) Ufa  (2,75)  Arsenal Tula (3,25) 
13.00:  (3,00) Orenburg  (2,75)  Rostov (2,75) 
15.30:  (2,00) Dinamo  (3,20)  Krila Sovjetov (4,20) 
18.00:  (2,75) Lokomotiva   (2,90)  CSKA (2,90) 
20.00:  (2,50) Krasnodar  (3,20)  Zenit (2,95) 

Nedelja

15.30:  (2,45) Ural  (2,85)  Rubin (3,40) 
18.00:  (1,35) Spartak  (4,70)  Jenisej (10,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara