Mijatović (©AFP)
Mijatović (©AFP)

Real je jači od Liverpula, jer koji još tim u Evropi ima osmoricu igrača sa četiri LŠ

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 10:36

Peđa Mijatović ubeđen da Madriđani ponovo idu na tron

Deset dana je ostalo do finala Lige šampiona, poslednje klupske utakmice u dugoj sezoni. Dva giganta svetskog fudbala, Real Madrid i Liverpul, boriće se za titulu prvaka.

Za Predraga Mijatovića, nekadašnjeg fudbalera i direktora Reala, Madriđani su favoriti za osvajanje pehara, iako im tokom sezone nisu davane velike šanse da se popnu na tron. Ali cela evropska priča ove godine izgleda kao bajka za Kraljevski klub i srećan kraj bi bio logičan završetak te priče.

Izabrane vesti

Nekadašnji jugoslovenski golgeter pak više veruje u kvalitet Realovog tima nego u naklonjenost zvezda Ančelotijevom sastavu.

Po meni, Liverpul nema bolji tim od Reala. Madriđani imaju odličan sastav, možda i najbolji u Evropi ako gledamo po imenima. I zbog puta koji su prešli, zbog iskustva. To je veliki tim, sa mnogo osvojenih trofeja. Benzema daje golove sa svih pozicija, Vinisijus je mnogo porastao, Rodrigo će biti veliki igrač... Ovaj sastav ima ogromno iskustvo. Ne smemo da zaboravimo koliko su velikih trofeja osvojili. Kažite mi još neki tim u Evropi koji ima osmoricu igrača sa četiri osvojene Lige šampiona. Nema nijedan. Zato je za mene Real favorit i bolji tim“, podvukao je Mijatović u razgovoru za španske medije.

Osvrnuo se Peđa još jednom na čudesno veče u Madridu protiv Mančester sitija.

„To što se dogodilo je totalno ludilo. Ne pamtim kada sam video toliko važnu utakmicu, a da su se na njoj stvari odvijale na takav način. Nisam otišao sa stadiona, nego sa svog mesta kada su pali golovi, ušao sam unutra i video sve na TV. Pomislio sam 'moj Bože'. Nisam želeo da se vratim nazad na mesto, da ne bih malerisao. Ali tog dana mogao si svima na licu da vidiš kako veruju u preokret. Energija tog dana je bila neverovatna, simbioza koja se stvorila između navijača i igrača nije ranije viđena na Bernabeuu“.

Faktor koji bi takođe mogao značajno da utiče na ishod finala su povrede u taboru Liverpula.

Najvažnija je situacija oko Salaha, koji je najbitniji igrač Liverpula. Mislim da će se oporaviti do meča ili će makar probati. Ukoliko se ne oporavi, biće to ogroman gubitak za njih“.

I dok se nižu pohvale na račun igrača Reala, Mijatović se osvrnuo na rad trenera Karla Ančelotija.

Ančeloti je fenomen. Svuda gde je radio bila su velika imena oko njega, a on ih je vodio na sjajan način. I to ne govore samo fudbaleri, nego i direktori. Pre neki dan sam bio sa Rumenigeom, koji je godinama bio generalni menadžer Bajerna i on mi je isto za Ančelotija rekao da je fenomen. Karlo je veoma blizak sa svima, pokazuje veliko poštovanje i nikada ne gubi smirenost. On stiče poštovanje drugih, a da se ni ne trudi oko toga. I bez mnogo priče sa trenerom, njegovi igrači uvek znaju šta treba da rade. Nikada nisam čuo nijednog igrača da je pričao loše o njemu“.

Sipao je Mijatović hvalospeve i na račun Luke Modrića.

„On je zastrašujuć. Znam ga dobro, on živi za fudbal. Nisam iznenađen njegovom formom, posvećenošću i svim što radi. On je nemerljivo vredan za Real, pogotovo za mlade igrače koji u njemu vide uzora“.

Biće na leto promena u sastavu Reala i pitanje je da li će i dalje biti tu mesta za Edena Azara, koji je jedno od najvećih razočaranja u Madridu poslednjih godina.

Voleo bih da se vrati na nivo na kojem je nekad bio, jer otkako je došao nije nam dao ono što smo svi očekivali od njega. Ostalo je da se pitamo šta bi bilo kad bi odigrao makar šest meseci u kontinuitetu. Ali mislim da će to sve ići jako teško. Jer, da bi se pokazao, morao bi da bude starter, a to pogotovo posle dolaska Mbapea neće biti lako“, smatra Peđa Mijatović.


tagovi

Real MadridLiverpulPredrag MijatovićLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara