Slavlje fudbalera Reala posle titule prošle sezone (©Reuters)
Slavlje fudbalera Reala posle titule prošle sezone (©Reuters)

Real kreće u odbranu trona bez Azara, Asensija, Iska…

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.20. | 13:15

Kraljevski klub traži stazu kroz uvek neugodnu Anoetu. Zinedin Zidan se oslanja na stare snage u novom šampionatu. David Silva bi mogao da debituje za Sosijedad posle preležane korone

Madridski Real započinje odbranu titule na jednom od najtežih gostovanja za većinu članova Primere. Fudbaleri Kraljevskog kluba su među malobrojnima koji u San Sebastijan putuju sa mišlju da je mnogo veća verovatnoća da će oni biti ti koji će se radovati posle okršaja na Anoeti. Tako je bilo tokom većeg dela 91 godinu duge istorije međusobnih odmeravanja, uključujući i četiri od prethodnih pet.

Istina, kadrovska situacija na Santijago Bernabeuu je takva da izabranike Zinedina Zidana ne smemo olako da proglasimo apsolutnim favoritima. Zinedin Zidan neće moći da računa na premijeri na povređene Edena Azara, Iska, Marka Asensija, Militaa, Lukasa Vaskeza i Marijana Dijaza. Prethodne nedelje Madriđani su ostali bez skupo plaćenog Gereta Bejla i Serhija Regilona. Obojica su otišla u Totenhem. Velšanin se vratio u redove Pevaca, dok je levi bek stigao u London posle pozajmice u Sevilji.

Izabrane vesti

Prošlog leta se nemilice trošilo. Ove godine stezanje kaiša. Kriza ja udarila i na Santijago Bernabeu. Klub je prihodovao više od 100.000.000 evra od transfera, a novi igrač zasad je samo Norvežanin Martin Odegard, koji će konačno imati šansu da se dokaže u redovima šampiona Španije.

Zinedin Zidan se otarasio ovog leta još jednog skupog pojačanja, Hamesa Rodigeza, koji je otišao u Everton. Francuski stručnjak će osim novajlije Odegarda računati u novoj sezoni na stare snage. U napadu je i dalje mesto rezervisano za Karima Benzemu. Iako ima 33 godina i dalje je prva haubica Madriđana. Dolazak Luke Jovića iz Ajntrahta prošlog leta se nije zasad isplatio Madriđanima. Status srpskog reprezentatzivca je i dalje nepoznat. Poslednjih dana se pisalo o odlasku u Inter u zamenu za Lautara Martineza. Udarna trojka Zidana na sredini terena i ove sezone biće iskusni Luka Modrić, Toni Kros i Kazamiro.

U odbrani komandant tima je kapiten Serhio Ramos, dok je na golu nezamenjiv Belgijanac Timo Kurtoa, koji je prošle sezone primio najmanje golove u šampionatu Španije. Za meč na Anoeti, u startnoj postavi najavljeni su Brazilci Vinisijus i Rodrigo na krilnim pozicijama. Zbog dosta povređenih igrača Zidan je put San Sebastijana poveo i mlade Aribasa i Marvina.

I Zidanov kolega Imanol Alguasil ima glavobolje, ali i jak razlog za optimizam – najveće pojačanje Baska David Silva oporavio se od korona virusa i trebalo bi da bude u konkurenciji za ovaj meč. Očekuuje se da nekadašnji igrač Valensije i Mančester Sitija počne sa klupe za rezerve, ali bi mogao u nastavku utakmice da dobije šansu.

Kapiten Asijer Iljaramendi je povređen i neće igrati, a pod znakom pitanje su napadač Vilijan Hoze i desni bek Hosebe Zaldua. Dobra vest za domaći tim je da se od korone oporavili napadač Mikel Ojarazabal i Načo Monreal. Prošle sezone Real je oba puta pobedio Sosijedad u Primeri, ali je izgubio u Kupu kralja i to na Bernabeu (3:4). Poslednja četiri meča ova dva tima dolazila je kombinacija GG3+.

Betis sa iskusnim čilenaskim trenerom Manuelom Pelegrinijem je prošle nedelje startovao pobedom u Vitoriji protiv Alavesa sa 1:0 golom Telja u poslednjim trenucima susreta. Na Benito Viljamarin stiže Valjadolid, koji je odigrao na premijeri nerešeno (1:1) protiv Sosijedada.

Gosti u Sevilju stižu oslabljeni. Đordi Masip je oboleo od korone i trenutno je u karantinu, a zbog povreda neće igrati ni Alkaraz, Gasama, Markos Andre, Kiko i Al Hasen. Dueli Betisa i Valjadolida ne obiluju sa previše golova. Na pet poslednjih utakmica samo je jednom bilo 3+. Gosti su dva puta zaredom pobedili zeleno-bele u Andaluziji.

PRIMERA – 2. KOLO

Subota

Viljareal – Eibar 2:1 (0:0)

/Moreno 63, Alkaser 71 – Kike 50/

Hetafe – Osasuna 1:0 (0:0)

/Mata 54/

Selta – Valensija 2:1 (1:0)

/Aspas 13, 57 – Gomez 46/

Nedelja

16.00: (2,25) Ueska (3,00) Kadiz (3,60)

18.30: (1,75) Betis (3,50) Valjadolid (5,10)

18.30: (2,15) Granada (3,00) Alaves (3,90)

21.00: (4,60) Sosijedad (3,60) Real Madrid (1,80)

Odloženo

Levante – Atletiko Madrid

Sevilja – Elče

Bilbao -Barselona

***kvote su podložne promenama



tagovi

SosijedadReal MadridPrimeraBetisŠpanijaZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara