Vinisijus Žunior (©Reuters)
Vinisijus Žunior (©Reuters)

Real se sit ispromašivao, ali nije kažnjen: Brazilska stihija progutala Šahtjor (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 22:52

Kraljevski klub i dalje maksimalan, ubedljiviji trijumf sprečio fenomenalni Trubin - 2:1

Real Madrid - u streljani. Anatolij Trubin - na vetrometini. Držao se Šahtjor zubima za vazduh na Santjago Bernabeuu, klecala su kolena čitavoj defanzivnoj liniji kada se brazilska stihija spuštala ka golu. Plesao je Kraljevski klub po taktovima sambe, demonstrirao napadačku raskoš i sit se ispromašiovao. Ali, i uradio ono što se od njega očekivalo - vratio se tamo gde je stao pre Osasune. Vratio se pobedničkim navikama i ne deli ga mnogo od pečatiranja prvog mesta u grupnoj fazi Lige šampiona - 2:1 (2:1).

Uz mnoge stoji epitet veliki, veličanstveni struzčnjaci. Uz Karla Ančelotija mnogi će se usuditi da kažu i najveći. Don Karletovo remek-delo u Madridu nadograđeno je ove noći. Evropski klubovi sanjaju da igraju Ligu šampiona, treneri da iskuse kako je to biti deo elite, društva najboljih, a najveći klub je samo pod komandom italijanskog genijalca, koji ne komplikuje previše već se bazira na osnovama i izvlačenju najboljeg iz igrača, stigao do brojke od okruglo 100 golova u Ligi šampiona. Bilo bi ih i više da Anatolij Trubin nije činio čuda, a navala Kraljevskog kluba darivala Šahtjor i dopuštala mu da oživi. 

Izabrane vesti

Štrika Real Madrid po travnatoj podlozi kao i na početku sezone, stvara sijaset šansi, jedino po čemu se razlikuje je - realizacija. Poigravaju se Madriđani, ponekad i previše. Mozak im radi sto na sat, žele da se ušetaju u gol, da protivničku odbranu načine smešno. Realizacija će kad-tad doći, pa će iščeznuti i nervoza koja se u Blankose uvukla u finišu, jer nisu osigurali trijumf i štrecali su se kad se Mihailo Mudrik stušti ka golu. Taj problem će prevazići, ali nije napad taj koji izaziva napetost nego odbrana. Opet je zakazala.

Lopta u mreži Real Madrida postala je redovna pojava u Primeri, večeras je prvi put vađena i u Ligi šampiona. Andrij Lunin debitovao je u društvu najboljih i često mu nije bilo svejedno kada bi Mudrik, Šved i Zubkov iz polukontre ili kontre krenuli da zalamaju nepostavljenu odbranu. Iz jedne takve situacije Šahtjor je pogodio, Bogdan Mihajličenko je zavrnuo loptu u kazneni prostor, a Oleksandr Zubkov postigao je efektan gol. Za TV špice.  

Od tog trena promenila se slika, shvatio je tim hrvatskog stručnjaka Igora Jovićevića da ima šta da traži na Santjago Bernabeuu, da je Kraljevski klub ranjiv i da nije nedodirljiv. Ima mane, odbrana je porozna, ali koliko četvorka u poslednjoj liniji nije ulivala poverenje toliko su ofanzivci pravili dar-mar. Posebno brazilski tandem Vinisijus Žunior - Rodrigo

Bacao je Vinisijus Žunior na kolena čuvare, primoravao ih da ga ruše i u najmanju ruku dobiju žuti. Lomio im je kičmu ulascima u sredinu i konstantnim ubacivanjem iza leđa, bacao navijače u trans. Perfektno je sarađivao sa Rodrigom, mogu da igraju i vezanih očiju. Tačno znaju gde se koji nalazi, ne moraju da dignu pogled. Rodrigo je pogodio na Vinisijusovo dodavanje. Vinisijus na sjajno podvaljivanje lopte sunarodnika koji je izjednačio Raulovo dostignuće. Od večeras stoje rame uz rame, stigao je do brojke od 11 golova za Real Madrid u Ligi šampiona u dobio do 21 godine. Samo je legendarni Španac prepoznatljiv po završnici “kutlačom” pogađao u tom ritmu.

Furiozni početak Real Madrida mogao se okončati sa tucetom golova, Anatolij Trubin sprečio je totalnu katastrofu. Frustrirao je ponajviše Karima Benzemu, izbacio je domaćina iz turbo moda, ali sve to nije bilo dovoljno za senzaciju nalik onoj sa stadiona Alfredo di Stefano. Samo za častan poraz i nadahnuće Šahtjoru da kada za nedelju dana bude dočeka najtrofejniji klub Lige šampiona na teren izađe sa nožem u zubima. Da ga ne respektuje, ne bude zadivljen njegovom veličinom i ne čeka da postigne gol iz polukontre i shvati da je bacio skoro celo poluvreme.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

GRUPA F

RB Lajpcig - Seltik 3:1 (1:0)

/Enkunku 27, A. Silva 64, 77 - Žota 47/

Real Madrid - Šahtjor 2:1 (2:1)

/Rodrigo 13, Vinisijus 28 - Zubkov 39/



tagovi

Real MadridŠahtjor DonjeckLiga šampionaVinisijus ŽuniorRodrigoKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara