(© Reuters)
(© Reuters)

Real udara na kraju! Vinisijusa opet brutalno vređali, mada je i Brazilac iritantan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 23:05

Kraljevski klub na mišiće slavio u Pamploni

Sjajne rezultate beleži Barselona, samo joj Real ne dozvoljava da baš bezbrižno spava. Aktuelni prvak je dobio oba meča posle Svetskog klupskog prvenstva i pokazao da ne odustaje tek tako od odbrane naslova, iako u završnom susretu subotnjeg kola 22. kola Primere nije blistao u Pamploni. Još jednom se potvrdila krilatica da veliki klubovi nađu način da slave i kad odigraju loše, a baš su na taj način Madriđani savladali Osasunu – 2:0.

Jedva, na mišiće, pošto su trpeli udarce i delovali uzdrmano, ali ih je iz nokdauna podigao – Federiko Valverde. Urugvajac igra najefikasniju sezonu u karijeri, gol kojim je rešio ovaj susret bio mu je 12, već je nadmašio granicu koju mu je postavio italijanski stručnjak („Daj deset golova ili ću pocepati trenersku diplomu“), ali je još bitnije što se uvek pojavi u kritičnim trenucima.

Izabrane vesti

Tako je bilo i na El Sadaru. Real se mučio, da bi 12 minuta pre kraja, posle akcije koju je pokrenuo Luka Modrić, a produžio Vinisijus Žunior, na loptu natrčao Valverde i vratio Osasunu deo duga za onih 1:1 na stadionu „Santjago Bernabeu“ u jesenjem delu prvenstva.

Taj trenutak je ubio u pojam domaće fudbalere, iako su dotad u najmanju ruku bili ravnopravan, možda i bolji rival. Tim srpskog veziste Darka Brašanaca (na terenu 72 minuta) je pretio u prvom delu preko Moija Gomesa i Anta Budimira, Gomes je pogodio stativu početkom drugog dela, pretio je i Monkajola... Nešto je Tibo Kurtoa odbranio, negde je imao sreće i Real je preživeo.

Na kraju je čak i duplirao prednost tako što je Marko Asensio opet pogodio.

Prethodno, meč su obeležili incidenti, a opet je u centru pažnje bio Vinisijus Žunior. Mladić koji trpi uvrede na maltene svakom gostovanju u Španiji, našao se na meti publike i na El Sadaru. I to dok još meč nije počeo. Dok su igrali stajali mirno, tokom minuta ćutanja posvećenog žrtvama zemljotresa u Sitiji i Turskoj, nego je sa tribina doviknuo Brazilcu: „K... sine“. Sve su to kamere zebeležile, a čulo se i odobravanje pojednih „poklonika fudbala“, koji su smatrali da su takvi povici primereni.

Kad se igra zahuktala, a u jednoj situaciji Vini uhvaćen u ofsajdu, našao je za shodno da se obrati pomoćnom arbitru koristeći neprikladan rečnik. Uličarski, iritantno, baš kao što su i njemu dobacivali:

„Idi, j... se, k.. sine“.

Neposredno pre odlazak u svlačionicu Vinisijus je ušao u konflikt i sa Moijem Gomesom. Jedan drugom su se uneli u lice, pale su neke teške reči, nalik onoj „raspravi“ Brazilca sa Pablom Mafeom iz Majorke, na prethodnom gostovanju kraljevskog kluba.

Uprkos tome, Vinisijus Žunior se u odsustvu Karima Benzeme (povreda) ispostavio kao najopasniji fudbaler u sastavu Karla Ančelotija. Propustio je po jednu dobru šansu u oba poluvremena, osujetio je njegove pokušaje Serhio Erera, jedan gol mu je poništen zbog ofsajda, a osim udarca Federika Valverdea sa distance, gosti su bili užasni u napadačkim akcijama. Skoro bezopasni...

Sve do završnice. Real se ne predaje.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Đirona - Almerija 6:2 (4:0)

/Kasteljanos 8, Cigankov 34, Rikelme 36, Ernandez 43, Martin 77, Stuani 79 - Ramazani 66, Ture 81/

Subota

Sosijedad - Selta 1:1 (1:0)

/Ojarzabal 5 - Le Norman 90+3ag/

Betis - Valjadolid 2:1 (2:1)

/Huanmi 2, Kanales 45+4pen - Larin 30/

Majorka - Viljareal 4:2 (2:1)

/Kadevere 20, Rodrigez 45, 56, Murići 63 - Morales 43. Čukvueze 50/

Osasuna - Real Madrid 0:2 (0:0)

/Valverde 78, Asensio 90+2/

Nedelja

14.00: (2,85) Elče (3,00) Espanjol (2,70)

16.15: (2,55) Rajo Valjekano (3,05) Sevilja (3,00)

18.30: (2,10) Atletiko Madrid (3,25) Bilbao (4,10)

21.00: (1,17) Barselona (7,50) Kadiz (15,0)

Ponedeljak

21.00: (2,75) Hetafe (2,85) Valensija (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridFederiko ValverdeVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara