Fudbaleri Veleža (©fkvelez.ba)
Fudbaleri Veleža (©fkvelez.ba)

Repriza finala kupa za kraj sezone – Velež slavi, Sarajevo tuguje

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.05.22. | 12:03

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Mostarci osokoljeni osvajnjem trofeja dočekuju bivšeg šamiona

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Premijer liga Bosne i Herecegovine došla je do samog kraja, a predstojeća tri dana rezervisana su za posljednje kolo. Iako je nepisano pravilo da se poslednjih 90 minuta igraju isti dan i u istom terminu, u BiH će ovaj put biti drugačije, budući da niti jedna utakmica nema važnost. Poslednje 33. kolo otvara duel u Mostaru, dok se preostalih pet susreta igra u danima vikenda.

Izabrane vesti

VELEŽ – SARAJEVO (20.00)

Biće ovo repriza finala Kupa BiH, u kojem je Velež prošlog četvrtka bio bolji u Zenici posle izvođenja penala. Sve to donelo je različita raspoloženja u tabore. Dok je tim iz Mostara srećan, ispunjen, ponosan, raspoložen, u Sarajevu jedva čekaju da se sezona završi. Rođeni su uspeli u svojim nastojanjima. Izborili su plasman u Evropu, te uprkos tome što je kraj sezone, motiva im ne manjka.

20.00: (2,10) Velež (3,00) Sarajevo (3,70)

Sastav Feđe Dudića nastojaće da se pobedom oprosti od navijača. Podrša neće izostati jer će stadion Rođeni verovatno biti ispunjen do poslednjeg mesta. Velež ove godine obeležava stogodišnjicu, što je svakako razlog više da se proslavi kako treba. Vraćajući se na finale Kupa Bosne i Hercegovine od pre osam dana, činjenica je da je Sarajevo bilo bolje, što svakako ne treba ništa da znači, jer je važnost utakmica dijametralno suprotna.

Pre svega, moram da kažem da smo insistirali na ovom terminu. Pod reflektorima za kraj radne nedelje. Ljudi žele da nas pozdrave posle uspeha i očekujem pun stadion. Uz sve to, nismo mogli da dobijemo boljeg protivnika za kraj ove uspešne sezone. Poznato je kakvi su klubovi Velež i Sarajevo još iz bivše Jugoslavije i sigurno ovaj meč privlači mnogo pažnje javnosti, bez obzira na rezultate, uspehe i brojke. Radujem se što će upravo Sarajevo biti protivnik u poslednjem kolu, jer zaista očekujem jednu odličnu utakmicu“, istakao je trener domaćih Feđa Dudić.

Dok je domaći tabor raspoložen i srećan, u bordo timu je suprotno. Loša sezona bez titule i Evrope definitivno nije ono čemu su se nadali, jer je u većini prethodnih Sarajevo dolazilo makar do jednog pehara ili izlaska na međunarodnu scenu. Ove sezone to nije uspelo, pa je za očekivati i popriličan remont ekipe. U bordo taboru svi jedva čekaju da se košmarna sezona okonča i da se napune baterije za nove izazove, koji će svakako biti veliki.

Uspelo je Sarajevo posle pomenutog poraza u finalu Kupa da pred svojim navijačima savlada Slobodu u prošlom kolu, ali gorak okus definitivno nije ispran. Treba očekivati da gosti pokušaju još malo popraviti utisak kako ne bi izazvali još veći revolt navijača.

"Ovo je stvarno razočaravajuća sezona za nas. Sarajevo je veliki klub koje se svake godine bori za duplu krunu. Nažalost, nismo uspeli ni jedno ni drugo, ali se nadam da će ovo biti dobar reset za narednu sezonu“, poručio je defanzivac bordo tima Darko Lazić.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 33. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

20.00: (2,10) Velež (3,00) Sarajevo (3,70)

Subota

17.00: (4,90) Rudar Prijedor (3,45) Zrinjski (1,70)

Nedelja

17.00: Leotar – Tuzla Siti

17.00: Posušje – Borac B.

17.00: Sloboda – Željezničar

19.00: Široki Brijeg – Radnik Bijeljina

***kvote su podložne promenma




tagovi

FK SarajevoSarajevoVeležBosna i HercegovinaBiH 1Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara