Filipe Kutinjo (Reuters)
Filipe Kutinjo (Reuters)

Rešena i ta dilema ako je i bilo: Kutinjo ne ide na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 21:30

Brazilac van terena šest nedelja

Prošla su vremena kada je Filipe Kutinjo bio jedan od nosilaca igre reprezentacije Brazila i kada bi svaka njegova povreda predstavljala ozbiljnu glavobolju za selektora.

Ipak, u poslednje vreme se Kutinjovo ime stidljivo pominjalo u kontekstu mogućeg odlaska u Katar. Ofanzivac Aston Vile je navodno bio u grupi igrača minimalnim šansama da nađe na Titeovom spisku. Sada te šasne više i ne postoje pošto je Brazilac na treningu doživeo povredu zadnje lože koja će ga od terena odvojiti u narednih šest nedelja.

Izabrane vesti

S obzirom da braziliski selektor Tite sutra saopštava konačan spisak od 26 putnika za Katar, a da prvenstvo počinje 20. novembra, jasno je da Kutinjo nema ni teoretske šanse da zigra na najvećoj smotri svetskog fudbala.

Ipak, njegovo odustsvo ne predstavlja udarac za Selesao s obzirom na veliki broj kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji. Očekuje se da na tom mestu pozive dobiju Lukas Paketa iz Vest Hema i Everton Ribeiro iz Flamenga.

Kutinjo je u Titeovom mandatu od 2016. bio jedan od igrača koje je selektor najviše koristio. Veću minutažu od njega su imali samo Kazemiro, Markinjos i Gabrijel Žezus. Ipak, od Mundijala u Rusiji 2018. je proveo van reprezentacije duže od godinu dana zbog povreda i slabe forme. Vratio se 2021. godine u Selesao, letos je igrao protiv Južne Koreje u prijateljskom meču ali ga na poslednjem okupljanju u septembru nije bilo što je jasan signal da više nema veliko poverenje selektora.


tagovi

Katar2022Filipe KutinjoFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara