Naćo, Benzema i Rodrigo (© Reuters)
Naćo, Benzema i Rodrigo (© Reuters)

Rezervni golman Kadiza mučio Real do Naćove strele; Asensio zaokružio pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.04.23. | 23:05

Madriđanima trebalo više od 20 šuteva da bi matirali Davida Hila

Iznenadio je Kadiz u prošlom kolu Betis, savladavši ga kao gost 2:0, a umalo da tim iz Andaluzije priredi neprijatnost i Realu. Doduše, ne bi to bio prvi put jer su Madriđani u prethodnih pet susreta sa Kadizom samo dvaput slavili. Uspeli su ove subote da upišu tri boda, ali posle mnogo, mnogo prolivenog znoja.

Pogocima Naća u 71. i Asensija četiri minuta kasnije Real je stigao do pobede 2:0, čime je sprečio da se nakon utakmice priča o novom kiksu evropskih prvaka ove sezone, kojem se malo ko nadao između dve utakmice četvrtfinala Lige šampiona sa Čelsijem i nakon 2:0 iz prvog meča sa londonskim Plavcima.

Izabrane vesti

Pošto je ishod večerašnje utakmice, ipak, bio očekivan, zastupljena tema narednih dana u Španiji biće golman David Hil. Reč je o rezervnom čuvaru mreže Kadiza, poniklom u Atletiko Madridu, s dvogodišnjom epizodom u Hetafeu, ali bez zapaženog učinka.

Večerašnji nastup bio je tek peti ove sezone za 29-godišnjeg čuvara mreže, četvrti u Primeri, ali pamtiće ga verovatno do kraja života. Samo u prvom poluvremenu imao je čak sedam odbrana, na kraju 11. Više od 20 šuteva trebalo je Madriđanima da bi ga savladali, samo Karim Benzema uputio ih je čak 10, a ukupno su gosti 35 puta pretili Hilu. Imao je golman Kadiza i saveznika u vidu prečke i stative nakon dva pokušaja Benzeme, ali i nekoliko spektakularnih intervencija kojima je kidao živce igračima i navijačima Reala.

David Hil (©Reuters)David Hil (©Reuters)

Uz Vinisijusa, koji nije ni putovao, probao je Karlo Ančeloti da sačuva i Luku Modrića na ovom gostovanju, međutim, morao je da ga uvede desetak minuta pre kraja kako bi njegov tim stao na loptu i rutinski priveo meč kraju. Pokušavali su domaćini da učine nešto više iz kontranapada, ali nisu bili dovoljno ubedljivi. Uglavnom se igralo pred njihovim kaznenim prostorom, a koliko je Real bio dominantan pokazuje i pozicija na kojoj se Naćo našao u 71. minutu. Iskusni defanzivac ostao je posle jednog prekida svog tima na dvadesetak metara od Kadizovog gola, primio loptu nakon akcije Kamavinge, Čuamenija i Danija Sebaljosa i izuzetno precizno šutirao. Pružio se Hil koliko je dug, ali lopta je završila u maloj mreži.

Kad su konačno uspeli da pronađu rupu u odbrani rivala, gosti su požurili da drugim pogotkom olakšaju sebi finiš meča. I uspeli su. Još lepše nego Naćo pogodio je Marko Asensio iz brze akcije svog tima, započete od golmana Kurtoe.

Nešto teže nego što su se nadali, ali Madriđani su uspeli da ispune cilj u susretu sa petnaestoplasiranim Kadizom. Brzo će arhivirati gostovanje u Andaluziji i okrenuti se mnogo bitnijem revanšu sa Čelsijem. Primera je za ovu sezonu izgubljena, međutim, odbrana evropskog trona i dalje je moguća.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Osasuna 2:1 (2:0)

/Ernandez 40ag, Palazon 43 - Gomez 66/

Subota

Viljareal - Valjadolid 1:2 (0:2)

/Kapu 74 - Amala 2, Jamik 34/

Atletik Bilbao - Sosijedad 2:0 (1:0)

/Volijams 33, 70/

Betis - Espanjol 3:1 (2:0)

/Perez 27, Miranda 34, Karvaljo 69 - Montes 48/

Kadiz - Real Madrid 0:2 (0:0)

/Naćo 71, Asensio 75/

Nedelja

14.00: (1,52) Đirona (4,10) Elče (6,50)

16.15: (6,25) Hetafe (3,60) Barselona (1,63)

18.30: (1,28) Atletiko Madrid (5,70) Almerija (10,5)

21.00: (2,30) Valensija (3,35) Sevilja (3,40)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Selta (3,50) Majorka (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridKadizPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara