Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rezzime jučerašnjeg dana (subota): Lion i Napoli dobar izbor

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.05.21. | 06:43

Pogledajte ko vam je 8. maja doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO:

LION - LORIJAN (tip 1, kvota 1,47) - rezultat 4:1

Bez najboljeg igrača Memfisa Depaja, iskusnog Marsela i talentovanog Maksima Kakerea, Lion je uspeo da upiše zlata vrednu pobedu i to u dominantnom maniru. Na svom stadionu potpuno je nadigrao Lorijan (4:1) i tako makar na kratko zauzeo treću poziciju na tabeli, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Opširnije ovde.

SPECIJA - NAPOLI (tip 2, kvota 1,55) - rezultat 1:4

Napoli je rešen da se vrati u Ligu šampiona. Ekipa Đenara Gatuza igra u sjajnoj formi, a napadačku moć sastava iz Napulja na svojoj koži danas je osetila Specija. Iako ja stadionu Alberto Piko retko gubi, nije imala šansu protiv Rinovih vojnika, pa je već na poluvremenu bila tri gola u zaostatku.

Opširnije ovde.

LIVERPUL - SAUTEMPTON (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 2:0

Dugo se pričalo o netrpeljivosti koja vlada između ključnih igrača u ofanzivi Liverpula Mohameda Salaha i Sadija Manea. Da nešto ne štima između ovog dvojca, govori i podatak da su po prvi put tek u 35. kolu zajedničkim snagama pronašli put do mreže rivala. Golom Senegalca na asistenciju Egipćanina, domaćin je poveo, a Sautempton je na pleća oboren posle prvog pogotka Tijaga Alkantare u dresu tima sa Enfilda.

Opširnije ovde.

BAJERN - MENHENGLADBAH (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 6:0

Bajern je nije želeo samo da odradi posao, iako je u ovaj meč ušao sa već osvojenom šampionskom titulom. Priredio je svojim navijačima 90 minuta uživanja, šest golova u mreži nekada velikog rivala (6:0) i učinio da Robert Levandovski dođe na samo korak od istorijskog rekorda - 40 pogodaka u sezoni.

Opširnije ovde.

INTER - SAMPDORIJA (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 5:1

Skudeto je ponovo u vitrinama milanskog Intera, ali će finiš sezone očigledno pokazati kako može da igra ekipa Antonija Kontea kada je potpuno rasterećena. To je na svojoj koži danas osetila i Sampdorija, koja je demolirana na Meaci, usled uraganskin napada Nerazura.

Opširnije ovde.

AZ ALKMAR - FORTUNA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 1:0

AZ Alkmar se danas pošteno pomučio, s obzirom da je bio priunuđen da igra sa igračem manje od 49. minuta, ali je ipak uspeo da stigne do vrednog trijumfa. Pogodak odluke postigao je Gudmundson u 29. minutu. Gosti su pokušali da iskoriste brojčanu prednost na terenu, uspeli su da stvore nekoliko prilika, ali ne i da stignu do boda.

ANKARAGUDŽU - FENERBAHČE (tip 2, kvota 1,62) - rezultat 1:2

U glavnom gradu je gostovao Fenerbahče. Kada se činilo da će sa bodom ozbiljno ogroziti svoje šanse da se domogne Lige šampiona, pogotkom Enera Valensije u poslednjim trenucima utakmice ekipa Emrea Belozogluoa je prišla na samo dva boda Bešiktašu i zadržala korak ispred Galatasaraja na drugom mestu - 2:1.

Opširnije ovde.

TULUZ - KAEN (tip 1, kvota 1,47) - rezultat 3:0

Tuluz nije imao ni najmanjih problema da stigne do pobede u okršaju sa Kaenom. Domaćin je na vreme poveo golo Dežagea u 30. minut, dok je prednost duplirao Bajo u 67. Konačan rezultat, deset minuta pre kraja utakmice, postavio je Ngumu, na asistenciju Moreire. Domaćin je ovim slavljem sačuvao teoretske šanse da se domogne direktnog plasmana u Ligu 1.

PRECRTANO:

BILBAO - OSASUNA (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 2:2

Rasterećena posle poraza Ueske u Kadizu i obezbeđenog opstanka, Osasuna je pružila dobru partiju na gostovanju u Bilbao, izvukla bod (2:2) i praktično izbacila baskijski tim iz trke za Evropu.Srpski internacionalac Darko Brašanac postigao je pogodak za 1:1 u 12. minutu.To mu je bio treći gol ove sezone.

Opširnije ovde.

FJORENTINA - LACIO (tip 2, kvota 2,00) - rezultat 2:0

Više ne postoje hvalospevi koji bi dovoljno nagradili ono što Dušan Vlahović ove sezone radi u Seriji A. Večeras ne samo da je uspeo da probije granicu od 20 postignutih golova u italijanskom šampionatu, već je postigao i 21. čime je praktično izbacio Lacio iz borbe za plasman u Ligu šampiona i svoju Fiorentinu odveo u sigurnu luku. Ipak, verovali ste u dvojku...

Opširnije ovde.


tagovi

rezime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara