©Reuters
©Reuters

Rivaldo protiv selektora stranca: Nepoštovanje prema brazilskim trenerima

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 02:51

Legendarni fudbaler se oglasio po pitanju Titeovog naslednika

Brazil se eliminacijom protiv Hrvatske posle penala još jednom spotakao na putu do šeste planetarne krune, a po rastanku sa selektorom Titeom počele su priče o novom selektoru Selesaa. Prvi strateg čije se ime pojavilo u javnosti po otvaranju pomenute teme bio je Pep Gvardiola, a u danima koji su usledili polemika se svela na pitanje da li je trenutak za selektora stranca. Dilema je podelila brazilsku javnost, a svoj stav izneo je i legendarni Rivaldo koji se oglasio putem društvenih mreža.

Izabrane vesti

"Ne slažem se sa idejom o angažmanu stranca za selektora, mislim da je to nedostatak poštovanja prema brazilskim trenerima. Verujem da imamo trenere koji su u stanju da preuzmu reprezentaciju Brazila u ovom trenutku i da urade dobar posao, kao što su: Rožerio Seni, Fernando Diniz, Kuka, Renato Gaučo i Dorival Žunior. Dovođenje stranog selektora nije garancija da ćemo biti prvaci sveta. Pogotovo jer, da je izvesno, verujem da bi inostrani selektor voleo da bude svetski šampion sa svojom zemljom i da obraduje svoju naciju, kojoj je trofej svakako potrebnija nego Brazilu, jer smo samo mi pet puta osvajali tron", istakao je Rivaldo.

Podsetimo, Brazil drži rekord sa pet Boginja u svom vlasništvu, ali je poslednju osvojio pre dve decenije. Sada ceć davne 2002. godine južnoamerička reprezentacija popela se na tron savladavši Nemačku, a upravo Rivaldo je bio deo reprezentacije koja je na krilima dvostrukog strelca Ronalda pobedila Pancere.

"I stranci su nesumnjivo veoma dobri treneri, ali Selesao je naš, nacionalni i njime mora upravljati neko kome venama teče brazilska krv. Najvažniji su igrači, moramo im pomoći, ohrabriti ih i podići im samopouzdanje jer imamo lepu generaciju na putu i ​​bazu sa iskustvom. Svetsko prvenstvo je kratak turnir i pobeđujete ili gubite u malim detaljima", naveo je Rivaldo.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaRivaldoKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara