Lukas Beltran (©AFP)
Lukas Beltran (©AFP)

River Plejt pokazuje novo lice

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.07.22. | 23:03

Argentina 1: Milioneri gostuju Urakanu u sklopu 6. kola šampionata

Posle poraza u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores, River Plejt noćas (02.00) gostuje Urakanu na stadionu Tomas Adolfo Duko u Parke Patrisiosu. Domaći tim trenutno ima jedan od najboljih startova u ligi, sa nizom od četiri utakmice bez poraza, zauzima osmo mesto sa osam bodova, koliko ih je sakupio i River Plejt, a oba tima zaostaju pet koraka u odnosu na lidera šampionata Njuels Old Bojs.

Urakan posle pet odigranih kola u argentinskoj profesionalnoj ligi, beleži skor od dve pobede, isto toliko remija i jedan poraz, pretrpljen na otvaranju nove sezone, čime se El Globo nalazi na 8. poziciji. Takođe, ekipa ne zna za poraz u poslednja četiri okršaja. Nedavno je Urakan ugostio Atletiko Tukuman na stadionu Tomas Adolfo Duko i odigrao nerešeno 0:0. Obe ekipe nisu imale najbolji učinak u ovom meču, pravećii mnogo grešaka u završnim pasovima. Tako je Urakan uputio 14 udaraca ka golu protivnika, ali samo jedan u okvir, dok su gosti imali manje šansi, svega pet, a opet i oni su imali jedan udarac u okvir gola.

Izabrane vesti

Prilikom posete Kolonu na stadionu brigadni general Estanislao Lopez, pobedili su sa 1:0 u veoma izjednačenoj utakmici. Globito je počeo meč kao i svaki prethodni ove sezone, sve vreme je išao napred i želeo da postigne gol. Tako je posle samo osam minuta igre poveo preko Benhamina Garea. Domaći tim je imao želju za izjednačenjem, ali su njegovi igrači bili veoma neefikasni u završnici. Uz to, utakmica je imala mnogo prekida usled brojnih faulova.

Posle pobede nad Kolonom u gostima očekuje se da će trener Urakana Dijego Dabove svesti promene na minimum, iako bi Rodrigo Kabral mogao da se vrati u startnu postavu. Domaćini ne mogu da računaju na Sezara Ibanjeza, koji bi zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata trebalo da odsustvuje na duži period. U međuvremenu, Matias Kokaro ​​će nastaviti da predvodi ofanzivnu liniju.

02.00: (3,05) Urakan (3,25) River Plejt (2,40)

Uzimajući u obzir da će po kvalitetu River Plejt verovatno biti taj koji će preuzeti inicijativu, Urakan će ponovo usvojiti reaktivnu strategiju, čak i kod kuće. Milioneri iz Nunjeza se trenutno sa istim brojem bodova nalaze na 6. mestu u prvenstvu, i kao što je već pomenuto, uz pet bodova zaostatka od vrha tabele. Tim takođe ima dve pobede, dva remija i poraz, a isto pokazuje i dobru defanzivnu kondiciju, koja je do sada dopustila samo tri ​​gola. Iako je početak prvenstva počeo klimavo odigravši tri uzastopne utakmice bez postignutog gola, River je uspeo da povrati svoj nivo performansi i postigao sedam pogodaka na dva protekla duela, i tako se deklariše kao drugi najefikasniji napad u dosadašnjem delu takmičenja.

U proteklom kolu protiv Lanusa na Monumentalu, Milioneri su slavili sa 2:1, pošto su rešili sve dileme tokom prvog poluvremena. River je poveo golom Hozea Paradela u 26. minutu, posle silovite kontre. Prednost je duplirao Brajan Romero u 33, uz prelepu timsku igru. El Granate je smanjio prednost dva minuta kasnije golom Lautara Akoste, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Kada je pre četiri dana posetio Velez Sarsfild na stadionu Hose Amalfitani u prvoj utakmici Libertadoresa, tim Marsela Galjarda izgubio je minimalnim rezultatom. Penalom u 15. minutu utakmice Lukas Janson je doveo je El Fortin u vođstvo. Uprkos tome, to je samo ubrzalo napade Milionera, koji, ipak na kraju nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Na ovaj način, River Plejt će morati da preokrene rezultat u revanšu, na Monumentalu ako želi nastavak na međunarodnoj sceni.

Posle teškog udarca u Linijersu, River će pokušati da promeni pristup igri i pokaže novo lice u ovonedeljnom gostovanju Urakanu, u okviru šestog kola Profesionalne lige. Uzimajući u obzir da je revanš protiv Veleza na pomolu, El Munjeko će najverovatnije izvesti alternativni tim na Tomas Adolfo Dukeu. Milioneri će imati samo tri dana odmora do revanša u Kopa Libertadores, i zato strateg Rivera namerava da sačuva svoje uobičajene startere i pruži šansu onima sa manje minuta na terenu. To implicira da bi, u principu, jedanaestorica bila skoro potpuno promenjena. Na ovaj način, Ezekjel Senturion bi imao novu šansu, a defanzivnu liniju činili bi Andres Erera, Džonatan Maidana, Leandro Gonzales i Elijas Gomez.

Riverov vezni red će takođe biti radikalno transformisan. Bruno Zukulini bi bio u centrali, a nekoliko metara dalje bi ga pratili Agustin Palavesino i Tomas Poketino ili čak Rodrigo Aliendro. Za opcije na krilima, Galjardo bi se oslonio na Santjaga Simona i Ezekjela Barka, dok bi jedina ofanzivna referentna tačka bio Lukas Beltran.

Poslednji duel ovih timova odigran je pre gotovo godinu dana na Monumentalu i završen je nerešeno 1:1. Sa druge strane, Urakan na pobedu protiv Rivera čeka još od 2018. godine, kada je na ovom istom stadionu minimalnim rezultatom i golom Ignasija Puseta iz penala, El Globo slavio posle tri godine.

ARGENTINA 1 - 6. KOLO

Petak

Kordoba - Argentinos Juniors 1:2 (0:0)

/Sorair 67 – Reniero 51, Toren 76/

Subota

Boka Juniors - Banfild 0:3 (0:3)

/Galopo 21, Enrike 34, 38/

Tigre - Taljeres 1:1 (1:0)

/Kabrera 40 - Katalan 84/

Godoj Kruz - Kolon 1:0 (1:0)

/Aljende 57/

Velez - Atletiko Tukuman 0:1 (0:1)

/Kapaso 18/

Nedelja

Himnasija La Plata - Defensa i Hustisija 1:0 (0:0)

/Muro 78/

Union - Lanus /u toku/

Barakas - San Lorenco /u toku/

23.00: (4,10) Sarmijento (3,40) Rasing (1,95)

Ponedeljak

02.00: (3,05) Urakan (3,25) River Plejt (2,40)

22.00: (2,50) Arsenal Sarandi (3,10) Estudijantes (3,00)

23.55: (3,15) Aldosovi (3,20) Rosario (2,35)

23.55: (1,95) Njuels Old Bojs (3,40) Patronat (4,10)

Utorak

02.30: (1,92) Independijente (3,40) Platense (4,20)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1UrakanRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara