Brendan Rodžers (Foto: Reuters)
Brendan Rodžers (Foto: Reuters)

Rodžers posle "šestice" od Sitija: Raspored je smešan, nećemo moći da treniramo pred Liverpul

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 17:31

Strateg Lestera nezadovoljan prenatrpanim kalendarom

Žalbe na prenatrpan kalendar neprestano stižu, ali Premijer liga i dalje ne čini ništa povodom toga. Poslednji u nizu menadžera na Ostrvu koji se požalio na raspored je Brendan Rodžers. Trener Lestera je dan pošto je njegova ekipa pretrpela rezultatsku katastrofu na Itihadu od Mančester Sitija (3:6) istakao kako je nemoguće pripremiti se za utakmicu sa Liverpulom koja Lisice očekuje svega 51 sat nakon gostovanja šampionu Engleske.

Izabrane vesti

"Raspored je smešan i svi to znamo. Igrači ne mogu potpuno da se oporave za 72 sata i zato je za nas igrati sa Liverpulom u utorak – smešno", rekao je Rodžers.

Severnoirski stručnjak ističe da njegova ekipa neće trenirati uoči narednog meča.

"Moramo da igramo tako da praktično neće biti fizičkog rada, već samo oporavka nakon čega ćemo pogledati nekoliko snimaka sa prethodne utakmice i pripremati se na osnovu toga."

Siti je na megdan Lesteru izašao odmoran, jer nije imao obaveze u Karabao kupu, Liverpul će takođe, jer mu je utakmica sa Lidsom za vikend odložena, dok sa Lesterom to nije slučaj.

"Velika je to prednost za njih. Liverpul nije igrao posle naše utakmice u Karabao kupu, tako da će imati vremena da im se igrači vrate u tim. To je ono sa čime mi moramo da se nosimo. Veliki je to izazov za nas, ali ga čekamo."

Rodžers tokom čitave sezone muku muči s povredama. Za meč sa Sitijem je na raspologanju imao samo jednog zdravog štopera (Janik Vestergard), zbog čega je u srce odbrane pomerio Danijel Amartijam (iz istog razloga fudbaler iz Gane veći deo sezone igra kao centarlni defanzivac), a nije mogao da računa još ni na Džejmsa Džastina, Harvija Barnsa, Rikarda Pereiru, Patsona Daku, Rajana Bertrana... Stoga mu je prostor za manevar poprilično sužen.

"Ne verujem da ćemo moći da pravimo izmene. U poslednih nekoliko sezona smo mogli da radimo to, ali sada sigurno nećemo moći. Neki igrači će morati da igraju ponovo. Nismo mogli da rizikujemo sa Vardijem i Ndidijem protiv Sitija. Imali su problema sa zadnjom ložom, pa nismo mogli da ih koristimo", zaključio je Rodžers.



tagovi

Brendan Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara