Aurelio De Laurentis i Viktor Osimen (©Reuters)
Aurelio De Laurentis i Viktor Osimen (©Reuters)

Rukovali se Osimen i De Laurentis: Nigerijac pristao na produženje 'samo' do 2026, može da ide za 140.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 13:16

Prvi čovek i prvi strelac Napolija postigli dogovor oko novog ugovora koji bi 24-godišnjeg fudbalera stavio u platni razred sa evropskim napadačima njegovog kalibra

Hoće, neće, hoće, neće... Mesecima unazad spekulisalo se da li će Viktor Osimen produžiti ugovor sa Napolijem i prema poslednjim najavama italijanskih medija uskoro bismo mogli da dobijemo konačan epilog, povoljan po obe strane.

U toku jučerašnjeg dana vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis sastao se sa Robertom Kalendom, agentom nigerijskog napadača, sa kojim je pregovarao o detaljima novog ugovora za svog klijenta. Bio je to njihov prvi sastanak 'oči u oči' još od letošnjeg, ali su za razliku od tadašnjeg, tokom jučerašnjeg uspeli da dođu do načelnog dogovora, odnosno nacrtaju 'skicu' novog Osimenovog ugovora. 

Izabrane vesti

Neće on biti znatno duži od aktuelnog, jer kako navodi Đanluka Di Marcio, biće prolongiran samo za godinu dana, do leta 2026. godine, ali će po slovu istog 24-godišnji Nigerijac i te kako osetiti promenu na bankovnom računu. Jer će prema pisanju pomenutog izvora na godišnjem nivou inkasirati znatno više od 4.500.000 evra koliko trenutno ima, te će se naći u platnom razredu sa evropskim napadačima svog kalibra, podvlači Di Marcio.

Ono što je takođe novina u odnosu na prethodni ugovor je - otkupna klauzula. Do sada je nije bilo, ali će posle dogovora dveju strana ona biti ubačena u novi ugovor i iznosiće blizu 140.000.000 evra, a na snagu će stupiti već narednog leta, kada se očekuje veliki broj ponuda za strelca sedam golova u aktuelnoj i još 31 u prethodnoj sezoni u svim takmičenjima.

Upravo to je jedan od razloga zbog kojih je De Laurentis i želeo da ubrza pregovore, jer da nije, Osimen bi po završetku aktuelne sezone ušao u poslednju godinu ugovora. U tom slučaju prvi čovek šampiona Italije ne bi mogao da previše zateže oko cene, ali je ovako obezbedio značajno bolju pregovaračku poziciju.

Sve ukazuje na to da će pasti novi rekord podno Vezuva kada su u pitanju izlazni transferi. Podsetimo, najveći je ostvario Gonzalo Iguain još pre nešto više od sedam godina kada je za 90.000.000 evra otišao u Juventus.

Osimen je u Napulj stigao u septembru 2020. godine iz Lila u najblaže rečeno 'tajanstvenom' transferu vrednom 75.000.000 evra, a u prethodne tri i po sezone je za tim sa juga Italije upisao 66 golova i 16 asistencija na 116 utakmica.


tagovi

Viktor OsimenTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara