""
""

Rus hteo da pobije igrače Dortmunda zbog 78.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.04.17. | 09:48

Nemačka policija noćas uhapsila Rusa sa nemačkim pasošem zbog sumnje da je 13.aprila organizovao teroristički napad

Delovalo je, čak je i sve ukazivalo na to, da iza terorističkog napada na autobus sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda stoje militantne islamističke organizacije.

Međutim,  došlo je do novog zapleta. A možda i raspleta. Nemačka policija noćas je uhapsila ruskog državljanina Sergeja V. (28) zbog osnovane sumnje da je organizovao teroristički akt o kojem već deset dana priča cela Evropa.

Izabrane vesti

On je uhapšen u Ritenburgu, a u akciji su učestvovale elitne snage nemačke policije pod punom ratnom opremu. Pored toga što je ruski državljanin uhapšen, detaljno se pretresa njegova kuća.

Naime,namečka policija je dobila dojavu da je teroristički akt delo pomenutog Sergeja V (28) zbog njegove želje da na berzi obori akcije Dortmunda. On je do tog cilja želeo da dođe ne birajući sredstva, čak i po cenu da neko od fudbalera nemačkog predstavnika u Ligi šampiona pogine.

Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe.Bild navodi da je želeo da obori cenu akcija Dortmunda kako bi profitirao,. Prema rezultatima istrage, napadač je kupio na internetu deonice kluba u vrednosti od 78.000 evra, dodaje list.

Navodi da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odseli i fudbaleri i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su ođjeknule eksplozije.


tagovi

Borusija DortmundEvropaLiga šampionaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara