(Foto: ©Reuters)
(Foto: ©Reuters)

Sa Halandom je mnogo lakše: Siti se mučio na King Paueru, Kevinova golčina slomila Lester (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 15:22

Šampion Engleske minimalnim rezultatom slavio na otvaranju 14. kola i privremeno preuzeo lidersku poziciju

Nije Brednan Rodžers krio oduševljenje kada je saznao Erling Haland nije u protokolu za utakmicu na King Pauer stadionu. Svanulo je severnoirskom stručnjaku, a kako i ne bi kada je znao da na suprotnoj strani neće biti fudbalera zaslužnog za gotovo polovinu golova Mančester Sitija ove sezone. Bez njega šampion Engleske nije ni izbliza ubitačan kao sa norveškom mašinom na terenu. Dalo se to primetiti i u istočnom Midlendsu, samo što su u Lesteru smetnuli s uma da je mančesterski tim prepun igrača sposobnih da jednim potezom promene utakmicu. Na otvaranju 14. kola bio je to Kevin de Brujne koji je evrogolom iz slobodnog udarca doneo Sitiju sva tri boda, makar privremeno i lidersku poziciju - 1:0 (0:0).

Potvrdilo se gostovanje Lesteru još jednom kao poprilično nezgodno za fudbalere Sitija. Treći put u poslednje četiri utakmice na King Paueru Građani su slavili minimalnim rezultatom, a vrlo lako je moglo da se desi da prekine seriju prvenstvenih pobeda protiv ekipe Brendana Rodžersa. Jer, Siti bez Halanda teško je dolazio do priliko prilika uprkos inicijativi i to je u finišu moglo skupo da ga skupo da ga košta. Ipak, manjak sreće, ali i samopouzdanja Kelečija Iheanača (postigao samo jedan gol od starta sezone) učinili su da se gosti neokrnjeni vrate na Etihad.

Izabrane vesti

Koliko je kontrolisao utakmicu u prvom poluvremenu pokazuje podatak da je Siti postavio ovosezonski rekord po broju dodavanja u završnoj trećini (181, prethodni držao takođe Siti protiv Bornmuta - 154) i imao dve trećine loptu u posedu. No, koliko je bio nemoćan da probije zategnutu odbranu Lisica (vezao tri utakmice bez primljenog gola) govori činjenica da njegovi fudbaleri nisu uspeli da uđu u stopostotnu priliku.

Pošto nije mogao da pronađe put do gola iz igre, Siti je do njega došao prekidom. Posle faula nad Džekom Grilišom na startu nastavka, De Brujne je namestio loptu na ivici šesnaesterca i poslao je tamo gde Deni Vord nikako nije mogao da je dohvati - preko živog zida, od stative u mrežu. Bio je to njegov treći gol u prvenstvu ove sezone, odnosno 19. izvan kaznenog prostora u prethodnih šest sezona. Niko u pomenutom periodu nije postigao više u Premijer ligi.

Međutim, ima i Belgijanca razornog udarca u svojim redovima. Juri Tilemans je od dolaska iz Monaka postao prepoznatljiv po šutevima iz daljine, a jedan takav umalo da probuši Sitijevu mrežu. Nekoliko minuta pošto je De Brujne odapeo strelu ka njegovom golu, Tilemans je pokušao da uzvrati na drugoj strani, uhvatio je snažan volej sa dvadesetak metara i umalo ekspresno doneo izjednačenje. Ipak, Ederson je uspeo da zakači loptu taman toliko da ona završi na prečki.

Od tog trenutka Lester je bio konkretniji, smeliji i znatno lakše dolazio u šanse da ugrozi Edersonov gol. Ipak, Keleči Iheanačo pre svih, nije bio koncentrisan u ključnim trenucima i osudio dve izgledne prilike da rani bivši klub. Pretili su još Patson Daka i Timoti Kastanj glavom, a zbog slabe komunikacije Džon Stouns i Ruben Dijaš umalo da zatresu sopstvenu mrežu po ulasku u nadoknadu.

PREMIJER LIGA – 14. KOLO

Subota

Lester - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/De Brujne 49/

16.00: (5,40) Bornmut (3,70) Totenhem (1,75)

16.00: (2,25) Brentford (3,40) Vulverhempton (3,45)

16.00: (3,20) Brajton (3,25) Čelsi (2,30)

16.00: (2,00) Kristal Palas (3,50) Sautempton (4,10)

16.00: (1,85) Njukasl (3,70) Aston Vila (4,60)

18.30: (2,35) Fulam (3,40) Everton (3,25)

20.45: (1,30) Liverpul (6,25) Lids (10,0)

Nedelja

15.00: (1,20) Arsenal (6,75) Notingem Forest (14,0)

17.15: (1,70) Mančester Junajted (3,70) Vest Hem (5,20)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Premijer ligaKevin de BrujneMančester SitiLester

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara