(©MN Press)
(©MN Press)

Samo finalisti ispred Tadića po broju stvorenih šansi na SP

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 11:50

Srpski as završio na šestom mestu

Kada bi napravili anketu među srpskim navijačima da ocene nastup Dušana Tadića, utisci bi bili, verovatno, podeljeni.

Kapiten reprezentacije Srbije nije uspeo da postigne gol na prvenstvu sveta, ali je upisao dve „i po“ asistencije saigračima. Spojio je sa golom Strahinju Pavlovića protiv Kameruna i Aleksandra Mitrovića protiv Švajcarske, dok mu se asistencija za Dušana Vlahovića zvanično ne broji, jer je loptu produžio do špica Orlova jedan od defanzivaca rivalskog tima.

Izabrane vesti

Ipak, nekako je ostao utisak da je i Tadić, kao i drugi, mogao bolje, pogotovo protiv Brazila.

Zvanična statistika, pak, govori drugačije. Kapiten Orlova je završio Mundijal u grupnoj fazi takmičenja, a opet je ostao u vrhu po broju stvorenih šansi saigračima!

Dušan Tadić je stvorio deset prilika svojim drugovima iz tima i ispred njega su samo petorica fudbalera koja su igrala finale Mundijala.

Na prvom mestu je Antoan Grizman sa 22 šanse, iza njega je Lionel Mesi sa 21, a daleko iza su Usman Dembele, Teo Ernandez i Kilijan Mbape sa po deset.

Isti broj spakovanih prilika za gol kao Tadić stvorili su Anhel di Marija iz Argentine, koji je zbog povrede propustio dobar deo Mundijala, kao i Kodi Gakpo iz Holandije.

U prvih deset su još Kristijan Eriksen iz Danske i Džošua Kimih iz Nemačke sa po devet stvorenih šansi za gol.

Dušan Tadić je napunio 34 godine tokom Mundijala u Kataru, ali je na radost navijača Srbije poručio da će biti tu i za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, na kojem naše selekcije nije bilo još od 2000. godine.


tagovi

Dušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara