Sanogo pred Sudom za arbitražu čeka 5.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 12:15

Čeka se odluka na žalbu Al Itihada

Međunarodni sud za sportsku arbitražu izdao je zvaničan spisak ročišta tokom maja i juna, a na njemu se nalazi i istaknuti prvotimac Crvene zvezde Seku Sanogo. Odlični vezista iz Obale Slonovače će 2. juna biti na ročištu koje se tiče žalbe njegovog nekadašnjeg kluba Al Itihada na zvaničnu odluku FIFA, koja je obavezala klub iz Saudijske Arabije da igraču srpskog šampiona isplati dug od čak 5.000.000 dolara, što u ovom trenutku iznosi oko 4.740.000 evra.

U slučaju da Sud potvrdi odluku Međunarodne fudbalske federacije, tužena strana će imati rok između 30 i 40 dana da iznos isplati oštećenom.

Izabrane vesti

Al Itihad nije redovno plaćao Sanoga, a fudbaler iz Obale Slonovače nije jedini koji je minulih godina imao problem da naplati ono što mu sleduje po stavkama iz ugovora, što je ostavilo prostor stamenom defanzivnom vezisti da u januaru 2021. godine dobije raskid na štetu kluba i zvanično postane igrač Crvene zvezde. Pored toga bio je i odlučan da do poslednjeg centa naplati dugovanja i neregularnosti od strane bivšeg kluba.

Klub iz Džede je Sanoga doveo iz Jang Bojsa u transferu vrednom 7.000.000 evra, a nije bila problematična samo dinamika isplate zarade fudbaleru, nego i dinamika isplate obeštećenja švajcarskom klubu. Sporili su se Jang Bojs i Al Itihad, i spor je dobio tim iz Berna. Dva kluba imala su dogovor o isplati igrača na tri rate, Al Itihad kasnio je sa uplatom druge i treće… FIFA je bila primorana da reaguje i zaostale uplate su regulisane. Sad se čeka potvrda odluke o isplati dugovanja za Sekua Sanoga.


tagovi

Seku Sanogo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara