(©Starsport)
(©Starsport)

Saopštenje Radničkog: Pobeda uprkos sudiji Markoviću

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 22:04

"Da li je razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove?", pitaju Nišlije u zvaničnom oglašavanju nakon trijumfa nad Javorom (1:0)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Radnički iz Niša pobedio je večeras Javor (1:0) u meču 21. kola Mozzart Bet Superlige, preskočio na tabeli pančevački Železničar i pobegao iz zone direktnog ispadanja, ali umesto da na Čairu, kako sami kažu u obraćanju javnosti, slave svoj prvi trijumf još od 11. decembra, latili su se tastature i sročili saopštenje jer su, kako kažu, "ostali nemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića".

Izabrane vesti

"Radnički je meč protiv Javora mogao i da izgubi - da je potrajao samo pet minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj nameri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima. Posetioci na stadionu, kao i svi koji su gledali prenos utakmice, u čudu su mogli da gledaju deljenje 'pravde'. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka", navodi se u saopštenju Radničkog,

Uz napomenu da je "sada jasno zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli, ali i zašto je gledalaca sve manje na tribinama", na Čairu se bave i motivom arbitraže koja je kod njih izazvala nezadovoljstvo i gnev:

"Da li su to sportski ili vansportski motivi? Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove?"

Nišlije podsećaju na sve ovosezonske mečeve na kojima im je sudio ovaj arbitar iz Beograda i na to da nijedan nisu dobili – do večeras (Vojvodina Radnički 3:2 u četvrtom kolu, Radnički-Spartak 1:1 u 13. kolu, TSC-Radnički 1:0 u 17. kolu).

"Večeras smo pobedili i Javor i sudiju Markovića! Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige. Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju ‘pravde’? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza? Da li će i sada rukovodstvo FSS pružiti podršku Dejanu Santraču? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija."

Na kraju, Fudbalski klub Radnički Niš moli srpsku sportsku javnost da pogleda celu večerašnju utakmicu protiv Javora.

"Ukoliko većina smatra da nismo u pravu po pitanju primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli - onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke", zaključuje se u saopštenju poslatom na adrese sportskih redakcija u Srbiji.




tagovi

Radnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara