Sari: U Italiji misle da treneri imaju džojstik, kojim posle nedelju dana mogu da upravljaju ekipom

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 03:28

"Čuo sam Jirgena Klopa, on je rekao da ne možete da sudite treneru nakon prve dve godine, ali u zemlji poput Engleske treneri u jednom klubu ostanu po sedam ili osam godina", kaže temperamentni strateg

Trener Laciija Maurico Sari smatra da nemački arbitar Saša Stegeman nije dorastao utakmici između Rimljana i austrijskog Šturma, koja je okončana bez pobednika (2:2).

Stegeman je prema Sarijevim rečima uspeo da iznervira sve aktere sinoćne predstava, a njegov tim je direktno oštetio u nadoknadi prvog poluvremena kada je Mauelu Lazariju pokazao drugu javnu opomenu.

Izabrane vesti

"Situacija je predstavljala deo meča u kojem je sudija uspeo da iznervira sve. Očignedno nije bio na visini zadatka i stvorio je osećaj neoprevdane napetosti i iritacije, a bila je fer utakmica. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, stvarali šanse i poveli, ali kada igrate na svaka tri dana to vas opterećjuje. Kasnije smo ponovo poveli, ali smo na kraju ponovo primili gol, što je bila velika šteta. Dobro je da smo počeli da pokazujemo poboljšanja koja tražimo, jer smo sa desetoricom videli da ovaj tim ima dušu. Oni koji su ušli sa klupe imaju iste ciljeve kao starteri i to je pozitivna strana ovog meča. Video sam želju da pobedimo po svaku cenu, odlučnost i motivaciju, to je ono što želim da vidim i u budućnosti", rekao je Sari.

Temšeramentni strateg se potom osvrnuo na klimu, okolnosti i pritisak sa kojima se treneri suočavaju u italijanskom fudbalu.

"U Italiji postoji čudan način ophođenja prema trenerima. Javnost pretpostavlja da imate džojstik sa kojim možete da upravljate igračima posle samo nedelju dana rada. Čuo sam Jirgena Klopa, on je rekao da ne možete da sudite treneru nakon prve dve godine, ali u zemlji poput Engleske treneri u jednom klubu ostanu po sedam ili osam godina".

Sari je takođe kritikovao odluku da se Mundijal igra u ovo doba godine, što čini da igrači u ovim trenucima trpe ogromno opterećenje.

"Voleo bih da mi neko objasni šta to Katar može dati svetskom fudbalu pa da opravda stvaranje svih ovih problema. Teško je, evropska takmičenja su neizvodljiva sa ovoliko utakmica. Idemo po Evropi svake nedelje, to je ludilo. Za sada tim izdržava napore, i nadamo se da će se tako nastaviti".

Sjajni Čiro Imobile došao je do brojke od 21 postignutog gola na evrosceni u dresu Lacija, čime je nadmašio bivšeg rekordera Simonea Inzagija.

"Čiro je veoma skroman momak, izvaredan je na terenu, ali i izvan njega zbog svoje jednostavnosti. On predstavlja nešto veoma važno za sve navijače Lacija", zaključio je Sari.


tagovi

Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara