©Reuters
©Reuters

Sat vremena Lacijeve nemoći bez Imobilea, granitni Udineze odoleo u Rimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 17:02

Bez golova na Olimpiku - 0:0

Kada je u pitanju Udineze više ništa ne iznenađuje. Čak ni pozitivno, s obzirom da se radi o timu koji ima kvalitet da se bori za najviše ciljeve ove sezone. Ekipa Andree Sotila je demonstrirala fantastičnu snagu i kvalitet na rimskom Olimpiku, gde je odolela i odličnom Laciju, ne dozvolivši mu da veze i petu uzastopnu pobedu u Seriji A - 0:0.

Rimljani su imali peh da još u 29. minutu ostanu bez Čira Imobilea, koji se požalio na bol u butnom mišiću, pa je ostala strepnja o stepenu povrede. Taj trenutak se iskostavio kobnim kada je u pitanju efikasnosnt domaćeg tima. Nebeskoplavi su napadali bukvalno do kraja utakmice, najopasniji po protivnički gol je bio Sergej Milinković Savić, ali je odličnom srpskom vezisti u nekoliko navrata, kod udaraca sa distance, nedostajalo i malo sreće da bi se lopta našla iza leđa Marka Silvestrija.

Izabrane vesti

Daleko od toga da se Udineze samo branio. Zebre iz Udina su upravo iz tog snažnog bloka dolazile u situaciju da prete iz drugog plana. Tako je porvi na meču odličnim udarcem zapretio Lazar Samardžić, a gosti će najviše žaliti za situacijom iz 85. minuta kada je Đerar Deulofeu pogodio prečku posle odlično uhvaćenog voleja.

Rimljani su do gola mogli posle dva odlična napada sredinom prvog poluvremena. U razmaku od dva minuta prvi je zapretio Felipe Anderson, a potom i Sergej, koji je u 28. minutu stavio na ozbiljne muke Silvestrija.

Posla u drugom poluvremenu je imao i Ivan Provedel, koji je odlično reagovao posle odličnog udarca Roberta Pereire u 72. minutu, dok ga je kasnije kod udarca Deulofeua pogledala i sreća.

Mauricio Sari je u drugom poluvremenu pokušao nešto da promeni uvođenjem Luisa Alberrta, ali se ništa nije drastično promenilo na samom terenu. Lacio je i dalje napadao, ali nije bio dovoljno konkretan u završnici svojih akcija.

Uzbudljiv okršaj sa dosta preokreta videli smo u okršaju između Specije i Kremonezea (2:2). Gosti su vodili ranim golom Desersa iz drugog minuta, ali je domaćin preokrenuo za svega tri mimuta sredinom prvog poluvremena golovima Nzole i Holma. Konačan rezultat u 52. minutu meča postavio je Šarl Pikel, što je pokvarilo planove i ambicije domaćina da osvoji bodove koji bi ga odveli blizu sredine tabele.

Specija je najbliže gola bila desetak minuta pre kraja prvog poluvremena kada je prvo Marko Karnezeki odbranio udarac Danijelea Maldinija, a potom je odlično gađao Albin Ekdal. Ipak, njegov udarac je prohujao pored leve stative gostujućeg gola.

SERIJA A - 10. KOLO

Subota

Empoli - Monca 1:0 (1:0)

/Has 11/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)

/Vlahović 74/

Atalanta - Sasuolo 2:1 (1:1)

/Pašalić 45+1, Lukman 46 - Kirjakopulos 41/

Nedelja

Inter - Salernitana 2:0 (1:0)

/Martinez 14, Barela 58/

Lacio - Udineze 0:0

Specija - Kremoneze 2:2 (2:1)

/Nzola 19, Holm 22 - Desers 2, Pokel 52/

18.00: (1,27) Napoli (6,00) Bolonja (10,0)

20.45: (6,25) Verona (4,10) Milan (1,60)

Ponedeljak

18.30: (5,40) Sampdorija (3,70) Roma (1,75)

20.45: (3,90) Leče (3,25) Fjorentina (2,15)



tagovi

Sergej Milinković SavićMauricio SariĆiro Imobile

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara