Džejms Vord Prauz (©Reuters)
Džejms Vord Prauz (©Reuters)

Sautempton sa dva lica na surovi Njukasl

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 14:18

Sveci loši u prvenstvu, a u Liga kupu se bore za finale sa odličnim Svrakama

Možda su na suprotnim stranama u Premijer ligi, ali žreb ih je u Liga kupu spojio u borbi za prolaz u finale Liga kupa. Sautempton dočekuje Njukasl u prvom polufinalnom meču, pošto je u prethodnoj četvrtfinalnoj fazi eliminisao Mančester Siti, a gosti su izbacili Lester. Sveci i Svrake će se ponovo sastati 31. januara, ovoga puta na severu Engleske, u revanš meču.

Sautempton je prošlog vikenda uspeo da pobedi Everton na strani u Premijer ligi, ali je u subotu na Sent Merizu ostao kratak u sudaru sa Aston Vilom, a Oli Votkins je postigao jedini gol na utakmici.

Izabrane vesti

Pristalice tima sa juga zemlje izrazile su negodovanje posle meča sa sudijom Salsberijem, koji je kontroverzno poništio gol kapitena Džejmsa Vord Prauza. Međutim, to nije promenilo činjenicu da se ekipa Nejtana Džonsa našla na dnu prvenstvene tabele.

21.00: (4,50) Sautempton (3,45) Njukasl (1,85)

Međutim, u kupovima je Sautempton sasvim drugačiji. Četiri dana pošto je prošao u narednu rundu FA kupa pobedom nad Kristal Palasom početkom januara, Sveci su zapanjili šampiona Mančester Siti pobedom od 2:0 na svom terenu zahvaljujući golovima Mare i Đenepa. To ih ostavlja na korak do prvog finala od kampanje 2016/2017, kada su izgubili od Mančester Junajteda u utakmici Liga kupa.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA TRIJUMF NJUKASLA - 1,85

Ove sezone Njukasl posebno krasi odbrambena linija. Poslednji put su crno-beli primili gol u ligi početkom novembra, baš u meču sa Sautemptonom, koji je završen velikom pobedom Svraka 4:1. Međutim, u poslednjim kolu engleskog vrhunskog ranga, u kojem je posle sredine sezone na odličnom trećem mestu, Njukasl nailazi na problem sa postizanjem golova. Uostalom, postigli su igrači Edija Haua samo jedan pogodak u poslednja četiri meča, kada je Aleksander Isak u 89. minutu meča protiv Fulama rešio pobedu.

Ipak, navijači Svraka bi trebalo da budu izuzetno zadovoljni rezultatima i formom igre svojih miljenika i nadaju se osvajanju prvog trofeja od 2017. godine, kada su sa prvog mesta Čempionšipa napredovali u Premijer ligu.

Sautempton će na meču ostati bez Stjuarta Armstronga, Huana Lariosa i Valentina Livramenta. Navijači Svetaca, s druge strane, mogu da se raduju povratku Armela Bele Kočapa. Što se tiče Njukasla, Edi Hau ne računa na Džondža Šelvija, Meta Targeta i Emila Krafta.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

21.00: (4,50) Sautempton (3,45) Njukasl (1,85)

Sreda

21.00: (5,20) Notingem (3,70) Mančester Junajted (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kupLiga kup EngleskeSautemptonNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara