Komentari na vest

Sećanja Dušana Petkovića na 2006. godinu: Milioneri se svađali oko premija, nisam bio pekar nego Duci institucija

M

Momcilo. A.

pre gotovo 3 godine

Cigani su gospoda.... Svadjaju se katolicki srbi.. Srbi turci... I srbi vuka brankovica... Srbi iz Haga... Srbi hitlerovi prijatelji... Srbi jezuiti obuceni u mantije ... Ciganima da se klanjate stoke lopovske....
B

Bar Kohba

pre gotovo 3 godine

Dečko nije bio loš igrač, pratio sam ga u Ofk.Beogradu koji je tada bio dobar tim, kao danas Vojvodina i Čukarički, bio je snažan i okretan, imao je i korektnu inostranu karijeru tipa Majorke, Nirnberga, Spartaka Moskva, navijači su mu klicali:"Jedan je Petković Dušan". Po meni on nije bio nikakav problem, već neigranje Vidića koji je bio stub te odbrane koja je primila samo jedan gol u kvalifikacijama. Uz to gurali su se stari igrači tipa Nađa, Save Miloševića, ono drvo Dudić, Đorđević N. i još par njih, Žigiću i Saši Iliću nije dat prostor da igraju, a bili u top formi, pri tom igrači tipa Boška Jankovića, M.Pantelića koji je dao 15 golova u Herti i mnogih nisu ni pozvani, povreda kreativca Vukića, sve je to uticalo, a pri tom razmažene barbike tipa Kežmana su non stop pravili problem, a o medijima koji sve začine ne treba ni pričati, on i njegov otac su samo koleteralna šteta, a kao trener Petko je imao platu 3000e mesečno, kod nas nikada nisu igrali najbolji fudbaleri, jedan Rambo Petković nije sastavi tri tekme, odrekli se Baneta, Matića, u vreme kada je Filip Đorđević davao 20 golova za Nant kod nas je igrao ti minuta u repki, jedan Mister Antić nije bio dobar, pa Muslin proteran kao poslednja rupa, a izborio SP, to se sve vrti već 30 godina i daj Bože da bude bolje.
K

Karaburac pravi

pre gotovo 3 godine

Kakav besramni lik. Au.

rty

pre gotovo 3 godine

Pa i jeste sramota pozvati igraca koji nije igrao minut u kvalifikacijma da ti ide na SP. To je i razjebalo sve.
V

Vikomb

pre gotovo 3 godine

Tvoj prstic na konferenciji je ostao u amanet mladjim generacijama, cuj nekoga mirio. Ilija je bio gospodin, sramota da te bude!
E

EvoOvak

pre gotovo 3 godine

Pa mogao sa da sačekaš još 20-godina, pa sa kažeš.
U

Uzbunjivac

pre gotovo 3 godine

Sram te bilo. Da si ikakav covek, ponosno bi odbio poziv. Ilija, kao otac, je zeleo da mu sin igra na Mundijalu. Nije profesionalno, ali zelja potpuno ljudska, kao roditelja, da ucinis sve sto mozes za svoje dete. Trebalo je ti da pokazes karakter i da spasis i oca i sebe i reprezentaciju. Ali, kao institucija kakvom sebe vidis, nisi imao snage za to.
I

Ivan FCRS

pre gotovo 3 godine

Ne secam se ni jednog timskog sporta nase reprezentacije gde makar jednom nije bilo problema unutar ekipe. U rukometu i fudbalu je to redovno stanje, secamo se kosarkaske reprezentacije sa Obradovicem, cak i u najtrofejnijem sportu vaterpolu su se pobili u hotelu, padali niz stepenice.... Te stvari ce se tesko iskoreniti iz naseg mentaliteta. Zato skoro nikada ne ispunjavamo pun potencijal cak i kada imamo vrhunske igrace.
n

neshha

pre gotovo 3 godine

Mozda odbojka,zato od 1995. godine imamo skoro uvek kontinuitet dobrih rezultata.Ali tu je godinama bilo rukovodstvo kojem je zaista sport bio u prvom planu a ne licni interesi i bogacenje.Sve to se prenosilo na selektore i tim pa su zato uvek delovali kao jedna celina.
B

Bolek

pre gotovo 3 godine

@Neshha: da je Petković ostao u timu, on bi odmenio "povređenog" Vidića a ne Dudić čije je drugo poluvreme protiv Obale Slonovače trebalo da bude predmet ozbiljnih istražnih radnji (i ne samo njegovo, ima tu još par kandidata koji su kreirali preokret iz 2 u 1). Ne sviđa mi se naknadna pamet ovog lika ali da je on otišao na SP sigurno ga selektor ne bi gurao ni protiv Holandije ni protiv Argentine. Igrao bi treću utakmicu jer je bila nebitna i to je to. Petko je toliko kredita mogao da dobije nakon što je završio kvalifikacije sa jednim primljenim golom i poslao Španiju u baraž. Ali ne - srpski mediji i javnost su se istresli na Petku i njegovom sinu a sve ostalo im je bilo potaman.
d

d.g.

pre gotovo 3 godine

Koliko se ja secam ti si tad bio igrac Ofk Beograda. Mozda gresim. Institucija svakako nisi bio. Bio si samo povod za sukobe koji su ocigledno tinjali.
K

Kуре на специјали

pre gotovo 3 godine

Није ваљао Душан Петковић, па смо имали ту част да гледамо како Дудић чува Батистуту и Дрогбу. Он је, као, ваљао. И тад,као и сад, менаџери растурају национални тим. Савез је у служби истих, клубови такође. Народ к'о народ, док је оваца биће и вуне. Свађају се ко је из Партизана, а ко из Звезде, док мешетари трљају руке.
n

neshha

pre gotovo 3 godine

Sto se tice pozicija u timu Dudic i Petkovic nemaju dodirnih tacaka,a Dudic je igrao zbog Vidiceve povrede ako se ne varam.
К

Куре на специјале

pre gotovo 3 godine

Душан је играо све позиције у централном делу екипе, од штопера до централног везног. Мислим да само полушпиц није био.
n

neshha

pre gotovo 3 godine

Koliko je Savez kaznio Sumu za bacanje medalje sto je daleko tezi prekrsaj?
Г

Гост....

pre gotovo 3 godine

Тад је све пошло наопако што је могло да пође. Прво, распала се држава непосредно пре првенства. Владао је тотални хаос у савезу. А то све око састава тима је просто туга. Једино ми је жао што се на крају све своди на причу о позивању сина и о Петковићевој кривици и сви се крију иза тога. А колико је само било себичлука и сујете свих играча тад. И што је најгоре, карма је одрадила своје, Видић се повредио, Крстајић се повредио, па су играли Ненад Ђорђевић и онај Дудић, који је хватао лопте рукама и правио пенале, на крају у последњој утакмици нисмо ни имали играча да попунимо протокол, камо среће да је био ту Петковић уместо било кога од њих.
i

iz sljivika

pre gotovo 3 godine

Duci tatina maza, eto to ti je bio nadimak. Dok ti nisi dosao stvari su bile u okviru normale. Tvoj dolazak je sve dokusurio. Jedan tvoj interviju to ne može da zataška. A te čarke među igračima, to ima svuda, bilo i biće.
M

Ma da...

pre gotovo 3 godine

Imam fakultet a opet ne mogu da shvatim sta je hteo da kaze oko Piksija da je Nagoja bila peta a njegova Jokohama prva? Eto glup sam i ne shvata! Jel se on uporedio s piksijem?! Pomozite mi da shvatim sta je hteo da kaze neshvaceni filozof! Ako je stvarno tako onda je trebao novinar da ga prekine u prici i podseti da se svi klinci koji su bili dobri s loptom najbolji u svakom selu ili gradu imali nadimak Piksi a da je on upamcen samo kao sin kog je tata pozvao u tim zato sto je-pa sin! Ne shvatam kako je novinar izdrzao da slusa takve gluposti... U tom trenutku je bilo bar jos 10 boljih fudbalera od njega koji su vise zasluzili da igraju pre njega! Hvali se kako ih on mirio posto se svadjali, pa nisi otisao u mirovnim misijama nego da igras fudbal! I u kosarci Muta sluzi za dobro raspolozenje ali to ne znaci da zasluzuje da igra! Obraz djon bez stida i srama lupa kao ona plastikanerka voditeljka ja najlepsa ja najbolji djak ikada ja najpametnija ja zasluzila...
G

Gost0987

pre gotovo 3 godine

Bitno je da ti imaš fakultet .
K

KIMI 85

pre gotovo 3 godine

Rambo je 97'98 igrao najjaci fudbal.Cuvena izjava Zagala sve govori..I onda se nadje pametni ilija petkovic da svog sina pozove da bi ovaj ostvario dobar transfer,a za izgovor sto Ramba nije zvao, pa on igra daleko, nismo imali prilike da ga gledamo ?!?!?!
Г

Гост...

pre gotovo 3 godine

Невероватно је ко све коментарише вести... Илија Петковић је био селектор 2006. године, а не 1998., нити је шта причао о Рамбу, нити је он тад био у конкуренцији за репрезентацију. А, да је ваљао, играо би у Европи, и Бразилци који ваљају долазе у Европу, не остају у Бразилу.
2

223

pre gotovo 3 godine

kakve veze ima 1998. i to SP sa ovim iz 2006 ?
K

KIMI 85

pre gotovo 3 godine

Polako pametnjakovici, hteo sam da kazem od 97,98 do tada.Drugo, tadasnja liga brazila je bila nepojmljivo jaca u odnosu na ovaj danasnji cirkus.Samim tim sto je covek u sezoni proglasen za najboljeg vezistu ,a stranac,evropljanin,dovoljno govori kakav je igrac bio.Nije bitno da li je rambo bio svetska zvezda tada,ali je imao vise prava da dobije poziv od polovine tadasnjih igraca , a cak ni na prijateljske nije pozvan, dok ovaj tatin sin nista u karijeri nije postigao a kamoli zasluzio poziv.
5

5.000.000,00 €

pre gotovo 3 godine

Била је делегација Фудб. Савеза на челу са покојним Булатовићем код Рамба, и питали га колико ћеш да даш?! Кад им је рекао да ће дати све од себе, одмах су га прецртали...
K

KIMI 85

pre gotovo 3 godine

Vidi ovog ,obraz djon..Ja kapiram da lozis ove klince sto prate fudbal deset godina, ali zemljace pa jel te sramota?Ti si bio ozbiljno drvo.Sram te bilo.
G

Grobar....

pre gotovo 3 godine

Au brate, sad ce te tuze jer si uvredio nacionalnu manjinu, ovim neki se svadjaju ko cigani.. jbg brate, nisi imao srece..
7

777

pre gotovo 3 godine

Ja razumrm da lazes u nekom drugom vremenu al u 21. Veku. Kaze bio standardan u Japanu on odigrao 12 utakmica od mogucih 38... On kada je dobio poziv ako se dobro secam bio je clan OFKe. Ja se secam da je taj poziv bio skandalozan jer nije bio ni blizu kvalitetu nekim igracima koji nisu pozvani naknadno... I taj poziv je samo dokaz da se u nasem fudbalu ovde mulja vise decenija.
G

Gost1511

pre gotovo 3 godine

Sta se cudite ovo je sve normalno na Balkanu,jel 1998 veliki Mijat koji nije teo na svecko bez kuma,jel pokojni Satrac nije znao tim pred utakmicu jel pozvan Sale Markovic iz Zeleznika da igra prvenstvo a isto je radio I Kranjcar u Hr I Hadzi u Ru
K

Kisu

pre gotovo 3 godine

Sta su radili Kranjcar u HR i Hagi u Ro? Pa njihovi sinovi su zasluzili da igraju
G

Gost1980

pre gotovo 3 godine

Samo je "zaboravio" da kaže da uopšte nije igrao u kvalifikacijama za to SP, nego je naprasno dobio poziv tek kad je trebalo ići na Mundijal. Kad je bio toliko dobar, zašto nije igrao u kvalifikacijama. Možda bi javnost onda lakše svarila njegov poziv na SP.
G

Gostqqq

pre gotovo 3 godine

Igrao je na pocetku, pa se povredio...
u

uskviks

pre gotovo 3 godine

ovo ispada da smo imali Mesija u ekipi samo nismo znali do sad. Kako lik sebe hvali. Duci institucija. najbolji igrač bundes lige i najbolji psiholog među igračima. Šta je čovek izgovorio, sramota me u njegovo ime.
D

Dacha Zvezda

pre gotovo 3 godine

Naknadna pamet u nas Srba je najčešća pojava!!! SVI ZNAJU SVE, 15 godina kasnije!??? "sve su videli, sve im jasno, sve su znali..." Sad ga jebi rodjače, sve da si 1000% u pravu!! - "AJD NESTO URADITE DANAS!! ZA SUTRA!! - a neeeee, ja samo kazem.." Pa onda ga samo duvajte!!! Bolje cuti!! Nisi dao nikakvo resenje, nego pricas o problemu od pre XY godina!
D

Dokle vise

pre gotovo 3 godine

Kod nas se nikada stvari ne isteraju do kraja. Evo mi ni dan danas nemamo pojma ko je pravio probleme na SP 2006 i zašto smo doživeli katastrofu? Treba reći imenom i prezimenom koji igrač je bio problematičan i narušavao atmosferu, koji funkcioner itd. Znami bila neka svađa Vidić Kežman, Savo Ljuboja, pa reci čoveče šta se tačno dogodilo. Ovako pod tepih i ajmo dalje puj pike ne važi, biće bolje malo sutra. Potom kad je došao naš najgori selektor Siniša Mihajlović, koji se sprdao sa nacionalnim timom i promenio 50 igrača od kojih 40 nemam blage veze gde igraju danas a on ih je gurao u nedogled. Mislim da je to trener koji je najviše menadžerskih kombinacija odrađivao. Odstranio Ivanovića iz tima u Makedoniji i baš desni bek kog je ubacio umesto njega skrivi penal i dobije crveni karton i izgubimo tu utakmicu, čista karma. Iživljavao se na Kolarovu da ne sme da nosi broj koji on hoće iako je i sam Mihajlović kao bek nosio taj broj, smejurija. Za postavu koju je izveo u Zagrebu da ne pričam. Potom ovo sada smenjivanje Muslina, pa skidanje trake Banetu a potom i odstranjivanje iz tima. Previše mulja. Videli smo kako je Dalić odstranio Kalinića iz tima na prvenstvu i bili su drugi na kraju, a kod nas se nije povukao rez nijednom.
G

Gost 456

pre gotovo 3 godine

Čitao si to komentar do rečenice da je Miha najgori selektor kog smo imali. Čim si to napisao ,vidi se koliko se razumeš u fudbal. Da su mu ovi prevaratni u savezu dali vremena, jedini bi napravio neki uspeh na velikom takmičenju. On je izbacio u prvi plan 60% današnjih reprezentativaca.
O

Omerta

pre gotovo 3 godine

Žao mi je što te je povredilo što sam kritikovao tvog idola ali ja gledam činjenice. Prvo niko njega nije oterao, sam je otišao u Sampdoriju. Da, sigurno bi on napravio uspeh na velikom takmičenju, čoveku je najveći uspeh 9. mesto sa Fiorentinom, a poznat je po tome što retko završi sezonu bez da dobije otkaz. Čovek se sprdao sa reprezentacijom, izvodio sramne postave poput one u Maksimiru, izgubio u Makedoniji bez da smo šansu stvorili, kao i protiv Škotske u gostima. Zaleteo se na Belgiju i primio školska 3 komada, moglo je da bude i više. Gde igraju njegovi puleni Ignjovski, Alen Stevanović, braća Šćepović, Srđan Mijailović, Radovanović. Sve world-class igrači. Da nisu neki možda i prešli na drugu profesiju u međuvremenu? Ljudi zaboravljaju njegove zezancije i glupe fore po konferencijama, a pamte da smo dobro igrali protiv Hrvata u revanšu 1-1, gde njima ta utakmica nije imala veliki takmičarski značaj, mogli su čak i da izgube pa da se vade protiv Škotske i Belgije. Kad čujem to kukanje za njim, neverovatno mi je koliko ljudi lako zaboravljaju.
L

Ludov

pre gotovo 3 godine

Naravno da je najgori selektor, kada je uspeo već na pola kvalifikacija da izgubi teoretsku šansu za plasman, a došao je kao veliki "autoritet". O načinu na koji smo igrali i pojedinim igračima koje je zvao da uzme procente da ne pričamo. Lepo mu je Bane Ivanović bio rekao da neće da razigrava njegove kombinacije.
J

Jakov G

pre gotovo 3 godine

60% reprezentacije? Pa koga je on to izbacio u prvi plan osim Mitrovica što je valjda bio i prirodan tok stvari. Nije valjda trebalo da nastavlja da forsira Marka i Stefana Šćepovića i Alena Stevanovića? Ko god je bio tada selektor, pozvao bi Mitroivća tako da to ne vidim šta je tu posebno pozitivno, pritom je to već bilo na kraju njegovog mandata. Svi ostali su već igrali ranije, a ovi ostali su došli kasnije. Baš si lupio za medalju.
P

Posetioc

pre gotovo 3 godine

Nije čovek uopšte lupio za Mihu, jer je on došao kada je bilo nužda vršiti smenu generacije i igrao u grupi koja je bila izuzetna jaka sa već uigranim timovima Belgije i Hrvatske i svi znamo šta su te selekcije kasnije uradile na idućim velikim takmičenjima kao i Vels koji je stigao do pouku finala EP, a i pored toga je malo falilo da zavrsimo u baražu bas eto da Šimunić nije onim startom verovatno presekao pobedonosni gol. Dok su se tada kod nas od reprezentativnog dresa oprostili ili svoje karijere primakli kraju redom Vidić, Stanković, Krasić, Jovanović, Pantelić, Žigić, Milijaš...koji su do tada predstavljali okosnicu reprezentacije, trebalo je praviti novi tik oko Baneta, Stojketa i Kolarova koji su jedino imali nekog iskustva uz Bambija koji je već bio u padu zbog brojnih povreda i zbog toga jeste u početku Miha lutao i tražio dobitnu kombinaciju, ali u drugom delu kvalifikacija ju je oformio i iste završio sa timom koji će upravo u budućnosti i godinama unapred ciniti okosnicu nacionalnog tima poput Mitrovica, Matić, Tadića, Milivojevića, Nastasića i Kostića tako da je imao kontinuitet uz svoje znanje i pre svega autoritet koji je neizmerno potreban verujem da bi imali mnogo više uspeha.
P

Poki

pre gotovo 3 godine

Ja se secam da je u novinama prvo bio orkestriran (pokojni Nikola Simic iz Zurnala, Bog da mu dusu prosti, ju je predvodio, ali bila je tu i bulumenta bivsih igraca, vajnih strucnjaka, analiticara...) pritisak na Petka da povede sina. Fazon: povedi ga, nece ti niko nista reci, greh je da ne igra samo zato da bi ti ispao gospodin, tra la la... Za one mladje, u to vreme dial-up interneta, stampani mediji su imali veci uticaj nego sada. Isti ti likovi su se obrusili na njega kada ga je pozvao. Dakle, neko je u FSS debelo radio na urusavanju Petkovog autoriteta. To je jedna sramota koja mi i danas izaziva bes.
P

Portista

pre gotovo 3 godine

Duci Institucija? Kakav transfer blama.
G

Gostic

pre gotovo 3 godine

Stankovic, Milosevic, Kezman itd svi su bili i ostali luzeri nisu imali karaktera i srce kao Hrvati jedini koji je uvek imao Srce pobedinka je bio Mihajlovic
L

Lele44

pre gotovo 3 godine

Stankovic luzer? Au brale sta li si ti gledao i sta gledas sad koji sport
A

Auuu

pre gotovo 3 godine

A šta si ti video drugačije kod Stankovića? Primetan na terenu tek kad dobije karton ili protestuje kod sudije, po tome je Stanković bio poznat u reprezentaciji a za Mihajlovića nemoj molim te, pojačao nas kad god bi nas napustio (dobio crveni karton).
M

Mitro

pre gotovo 3 godine

Kad je Miha imao srce pobednika, valjda kad je pljunuo Jeremisa jel tada?
B

Beki Bekic

pre gotovo 3 godine

Izvini. Nismo te prepoznali
B

Bnm

pre gotovo 3 godine

Druze nisi bio pekar, ali nisi ni imao ukupno 2 vikenda u reprezentaciji. Ja ne znam sta se pravdas posle 15 godina. Bilo je katastrofa u svakom pogledu, a krenulo je i pre pocetka upravo sa tobom. Za Mocart: moze nesto interesantno danas, ima mnogo boljih sportskih stvari danas

Skaut FK Zlatar Nova Varoš

pre gotovo 3 godine

Ја па ја. Да си био толико добар играч као што причаш не би следеће сезоне дошао у ОФК да играш и био просек. Грешка је што си позван у репрезентацију, а уједно и велика неправда према Рамбу пре свега. За све остало, тренирање, кондиција и остало је до шефа који је изгубио конце.
G

Gostujci domacin

pre gotovo 3 godine

Svi znaju sta je bilo tamo,ko ga je uopste pitao za misljenje? I zabrana ulaska u Nemacku i Cuvena Zaklina zbog koje je skucao sve pare pa je morao na spisak da iscupa jos neki unosan ugovor. I nervoza koju je uneo u tim jer su svi znali sve, i od onakve ekipe u kojoj je sve rastureno zbog tih stvari. Pa cuveni ulozi od 50 soma da se igra na SP do cuvenog pitanja jednog igraca “da li moze on da plati 25 da igra jedno poluvreme” cirkus u kome je 6 komada od Argentinaca samo logican sled svega ovoga. Bolje da cuti…

Skaut FK Zlatar Nova Varoš

pre gotovo 3 godine

Вероватно је у питању маркетинг за неку функцију у Савезу или неки клуб чим се ту после 15 година одједном прича о институцији, ауторитету, помиритељу завађених страна, моралном чину, фудбалским и људским способностима.
M

Miskoo21

pre gotovo 3 godine

Precenjuje mnogo sebe i svoju karijeru, prica o Jokahomi gde je igrao 1998. Kakve to veze ima sa vremenom kad je igrao za reprezentaciju. Ali u pravu je da nije bio najslabija karika i da je bilo igraca ispod njegovog nivoa. Pa kad se setim samo da je Goran Gavrancic tad igrao standardno stopera znoj me oblije. Eto on ni po cemu nije bio ni bolji ni gori od Petkovica, a imao je status zakucanog startera. I mnogi drugi. Usudio bih se da kazem da je tad bilo cak i vise kombinacija u A timu nego sad. Svaki drugi je bio menadzerski igrac. Sad su potpuno okupirane i privatizovane mladje reprezentacije, ali za A tim se moze reci da trener ipak zove najbolje igrace. U to vreme kad pogledas startnih 11 znao si da mozemo 3 puta jaci tim da sastavimo.
D

Dzontras

pre gotovo 3 godine

Goran Gavrančić je igrao odlično tih godina u Dinamu iz Kijeva na znam šta si se baš za njega uhvatio.Najviše su razočarali upravo te najveće zvezde koje em što su katastrofalno igrale em im je ponašanje bilo još gore.

Lanmi23

pre gotovo 3 godine

Kakav je gol Gavran dao Romi iz slobodnjak u LŠ na Olimpiku... Majko mila...
D

Djuka7

pre gotovo 3 godine

Pa mi i sa Gavrancicem primismo 1 gol za cele kvalifikacije...
A

Aebre

pre gotovo 3 godine

Gavrančić doktor fudbala