Luter Sing (©Starsport)
Luter Sing (©Starsport)

Tri meseca od raskida sa Čukaričkim, a Sing još nije našao novi klub

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 16:29

Južnoafrikanac navodno ima više ponuda, ali nijedna nije po njegovom ukusu

Doskorašnji fudbaler Čukaričkog Luter Sing i dalje traži novi klub. Njegov menadžer Varen Švarc doduše tvrdi da mu ponuda ne manjka i da može da bira na kom kontinentu će da nastavi da igra.

Ovaj 26-godišnji krilni napadač je za Čukarički igrao tokom jesenje polusezone, ukupno je zabeležio 16 nastupa i postigao dva gola. Po jedan protiv Voždovca i Vojvodine.

Izabrane vesti

Tadašnji trener Brđana Igor Matić ipak nije ozbiljno računao na Južnoafrikanca indijskog porekla, pa je saradnja raskinuta na početku januarskog prelaznog roka. Tako se Singu neslavno završila i epizoda u petoj različitoj državi.

Od januara je bez kluba, nije uspeo da nađe novi angažman. Njegov menadžer za južnoafričke medije ipak tvrdi da nije zabrinut, jer interesanata ima. U izjavi za Ajdiski Tajms je poručio da ima mogućnost čak i da se vrati u Južnu Afriku.

Dobili smo ponude iz Egipta, Maroka, Škotske, Švedske i MLS. Takođe, jedan klub iz Južne Afrike se raspitivao. Razlog zašto nije odluka i dalje doneta je što nijedna ponuda nije baš idealna. Odlučili smo da čekamo još malo. Luter i dalje želi da igra u inostranstvu, ali ako dođe dobra ponuda iz Južne Afrike, prihvatiće je. Cilj mu je da se vrati u reprezentaciju“, kazao je Švarc.

Sing je krenuo od Stars of Afrike, odakle je 2015. godine prešao u švedski GAIS. Posle godinu i po dana ga je kupila Braga, prosledila ga je na pozajmice u Šaves, Moreirense i Fereiru, pre nego što ga je u avgustu 2021. godine prodala u Kopenhagen za 1.400.000 evra. Sing je za Dance odigrao samo sedam utakmica, letos je raskinuo ugovor i bez obeštećenja došao na Banovo brdo.

Tokom karijere je odigrao 13 utakmica za reprezentaciju Južne Afrike, a postigao je tri pogotka.


tagovi

Luter SingČukaričkireprezentacija Južne AfrikeSuperliga SrbijeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara