Erling Haland (Reuters)
Erling Haland (Reuters)

Sitijeva opomena Realu: Ruke k sebi, najjači ugovor Premijer lige spreman za Halanda!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 11:18

Iako Norvežanin ima ugovor do 2027. godine, Građani žele dodatno da ga blindiraju platom od skoro 30.000.000 evra po sezoni

Znao je Mančester letos kada je za Erlinga Halanda na račun Borusije iz Dortmunda uplatio 60.000.000 evra da na Etihad stiže golgeterska zver, ali da će biti ovoliko krvoločna već u prvoj sezoni ostrvskog fubdala, verovatno nije mogao da pretpostavi. Radi Norvežanin šta poželi u protivničkim šesnaestercima i posle 37 utakmica u svim takmičenjima već ima 42 gola i pet asistencija!

A kako se sve glasnije priča da ga je Real Madrid označio kao naslednika Karima Benzeme, Građani ne žele ništa da prepuste slučaju i spremni su da mu ugovor što traje do 2027. produže i značajno pojačaju. Poruka za Kraljevski klub je spremna i glasi - ruke k sebi, krčka se novi ugovor za Erlinga do 2028. godine uz platu od gotovo 30.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Kako Kristijano Ronaldo što je u Mančester Junajtedu imao tridesetak miliona evra po sezoni, već nekoliko meseci nije deo engleskog fudbala, bio bi to najjači ugovor Premijer lige.

Nemački BILD tvrdi da je Siti spreman da Halanda plaća 570.000 evra nedeljno što na godišnjem nivou daje tačno 29.640.000 evropskih novčanica. A trenutni lider engleske elite jeste njegov saigrač Kevin De Brujne sa 425.000 sedmično, odnosno nešto više od 22.000.000 evra po sezoni. Haland trenutno prihoduje nekih milion i kusur evra manje. Govorimo naravno o bruto zaradi.

Kako je do kraja sezone u Premijer ligi ostalo nekih desetak utakmica, a Haland na kontu ima 28 prvenstvenih golova, jasno je da su rekordi Mohameda Salaha (32 gola u sezoni od 38. utakmica) i Alana Širera odnosno Endija Kola koji su pogađali mrežu po 34 puta kada je elitni rang sadržao 42 meča, i te kako ugroženi.

Ako izuzememo četiri derbija sa Liverpulom, Čelsijem, Mančester Junajtedom i Totenhemom, Haland je uglavom nezaustavljiv i uživa u premijernoj sezoni na Ostrvu u kojoj će sa Sitijem napasti i trofej Lige šampiona. Ukoliko Građani eliminišu Bajern u četvrtfinalu, te do kraja maja zasluže Ušati pehar imaće još veću motivaciju da zadrže Halanda na duge staze,

Mada nije zgoreg podsetiti da su se od potpisa za mančesterski klub često čule glasine da će od leta 2024. godine biti aktivirana otkupna klauzula u njegovom ugovoru na iznos od 150.000.000 evra.




tagovi

Erling HalandMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara