Slike iz Madrida posle ubedljivog trijumfa: Jedan vrisak, Partizanova pesma i pas kao prioritet

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 20:47

Iako se očekivalo da makar negde u centru navijaju iz sveg glasa za fudbalsku reprezentaciju, ispalo je sasvim suprotno

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Svi koji su želeli da gledaju prvu utakmicu Španaca na Svetskom prvenstvu u centru Madrida, lako su mogli da dođu do mesta. Nije na ulicama, trgovima i u kafićima bilo mnogo okupljenih. Iako je na semaforu u Kataru sijala ubedljiva pobeda 7:0, deluje kao da je euforija kod kuće sasvim izostala.

Izabrane vesti

Očekivalo se da makar negde u centru navijaju iz sveg glasa za fudbalsku reprezentaciju, ali ispalo je sasvim suprotno. Nije se moglo prepoznati oduševljenje Svetskim prvenstvom kod Madriđana, kao što se to obično vidi po Beogradu kada fudbalska ili košarkaška reprezentacija igraju na najvećim takmičenjima.

Možda nije bio dovoljno atraktivan protivnik, pa će se razbuktati strast kako budu dolazili važniji dueli, ali svakako da se očekivalo više u centralnim delovima prestonice. Kada je pao prvi gol u 11. minutu čuo se samo vrisak jednog dečka koji je zastao na biciklu, kako bi na mobilnom pogledao rezultat.

Po malim ulicama koje vode ka najatraktivnijim građevinama, glasnije se čula pesma navijača Partizana, koji su stigli u Madrid kako bi sutra bodrili košarkaše u Evroligi. U više navrata su pevali pesme i skretali pažnju začuđenih prolaznika. Srpske reči su „doletale“ sa svih strana.

U nekim zabačenijim delovima moglo je da se naleti na kafiće u kojima je puštena utakmica Španija - Kostarika. Golovi su bili ispraćeni skromnim aplauzima... Čak se činilo da devojke sa većim ushićenjem proživljavaju svaki napad i atraktivnu odbranu.

Momci koji su šetali po obližnjem parku objasnili su da euforija u Španiji postoji, samo da njena količnina zavisi od mesta do mesta, od grada do grada. Na pitanje zašto oni u tom trenutku ne gledaju meč, jedan je odgovorio da mora da šeta psa.

Naredni protivnici su Japan i Nemačka. Verovatno će oni da privuku veću pažnju... Moguće i da je atmosfera više podgrejana u Barseloni, jer je klub iz Katalonije mnogo više igrača dao reprezentaciji. Španci su 2010. godine bili svetski prvaci, pa su možda navikli da se „upale“ tek kada su najvažnije utakmice. Ukoliko se prođe grupna, teško da će dueli nokaut faze moći da ih ostave ovako ravnodušnim.


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara