Trenutak kad je Ratkov stigao do lopte pre Traorea za vođstvo TSC-a (© Star sport)
Trenutak kad je Ratkov stigao do lopte pre Traorea za vođstvo TSC-a (© Star sport)

Slobodni udarci su Vošina boljka

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 14:01

Novosađani u Bačkoj Topoli imali više sreće nego pameti

(Od dopsnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Na krilima pobeda nad Čukaričkim (3:2) i Partizanom (2:1), fudbaleri Vojvodine stigli su u Bačku Topolu s namerom da se revanširaju i TSC-u za poraz iz jesenjeg dela sezone u Novom Sadu (1:2), ali na kraju izabranici Radoslava Bataka moraju da budu i više nego zadovoljni što su se u Srpsku Atinu vratili sa delom plena (1:1).

Izabrane vesti

Nisu tokom sezone Novosađani bili miljenici fortune – Simićev crveni karton protiv lučanske Mladosti, ponovljen penal nakon što ga je Carević prvobitno odbranio protiv Kolubare, VAR  “ukrao” pobedu u Lučanima zbog minimalnog Simićevog ofsajda – ali se Lalama za sve to vratilo u vojvođanskom derbiju, u kojem je TSC bio mnogo bolji rival. Imali su gosti više sreće nego pameti. Staroj dami bila je jedanom saveznik stativa, a u dve ključne situacije spasao ih je VAR: najpre posle pregledanog snimka dosuđen penal za Vojvodinu (Ćalušić igrao rukom), koji je realizovao Uroš Nikolić u 90, a onda koji minut kasnije VAR je poništio pobedonosni gol domaćih, jer je ustanovljeno da se Aranđel Stojković našao u milimetarskom ofsajdu. Voša je tako uspela da spletom okolnosti osvoji bod, čime je produžila pozitivan niz, stigla čak do 16. uzastopnog meča na kojem nije pretrpela poraz. Poslednju utakmicu Novosađani su izgubili krajem oktobra od Crvene zvezde na “Karađorđu” (0:2), a od tada nisu savladani na 14 prvenstvenih mečeva i dva duela u Kupu.

Voša ovog puta nije pokazala kvalitetnu igru kao u derbijima sa Brđanima i Parnim valjkom, a posebno su bledo izdanje prikazali u prvih 45 minuta. U drugom delu zaigrali su nešto agresivnije, ali su bili pod pritiskom, jer su morali da jure gol zaostatka.

Imajući u vidu okolnosti do kojih su stigli do remija, razumljivo je da se stručni štab Lala zadovoljio ishodom, ali ne i prikazanom igrom.

Prvim poluvremenom nisam bio zadovoljan, kasnili smo sa odlukama i izlaskom. U drugom delu smo bili dobri, ali možemo mnogo bolje. Tada smo odigrali mnogo slobodnije. Napravili smo plan da u formaciji 5-3-2 pokušamo da napadnemo, nismo promenili ništa značajno, samo je pristup bio drugačiji, tajming je bio bolji. Moramo biti zadovoljni s bodom, s obzirom na sve okolnosti”, rekao je trener Vojvodine Radoslav Batak posle meča.

Još jednom se pokazalo da su boljka Novosađana u ovom delu sezone prekidi, tačnije odbrana prilikom slobodnih udaraca, posle kojih je je Vojvodina od proleća primila skoro polovinu golova. Devet puta se u ovom delu sezone tresla mreža Lala, a četiri puta se to desilo upravo posle slobodnjaka. Valja imati u vidu da su u petak na taj način primili i pomenuti poništeni gol u nadoknadi vremena, a i do vođstva četa Žarka Lazetića stigla je, pogađate, posle centaršuta iz slobodnog udarca: opet je Ilić odlično ubacio loptu, Ratkov pobegao odbrani gostiju i sproveo je u mrežu.

Od početka kalendarske godine Vojvodina je primila golove nakon slobodnjaka i protiv Mladosti u Lučanima (1:1). Tada je Carević odbranio direktan udarac, ali se lopta potom odbila do Mirića, koji ju je prosledio u mrežu. Na taj način je kapitulirala i protiv Partizana – doduše tada je Danilo Pantić direktnim i veoma preciznim udarcem savladao Carevića – kao i u derbiju od Čukaričkog, kada je Pankov glavom doneo izjednačenje Brđanima. U ovim susretima Vojvodina je uspela da osvoji ceo plen.

Odbrana prekida jeste segment na kojem će morati da poradi Radoslav Batak sa stručnim štabom, ali i na ofanzivnom planu, jer su Novosađani uglavnom delovali bezidejno u završnoj trećini terena. Nema vremena za predah, Vojvodinu naredni ozbiljan ispit očekuje već za tri dana, kada će na “Karađorđu” ugostiti Novi Pazar, koji je trenutno na poziciji ispod Lala, sa jednim bodom manje. Biće to derbi koji će, u poslednjem kolu osnovnog dela Mozzart Bet Superlige, odlučiti ko će u plej-of otići sa pete pozicije broj, poslednje koja vodi na evropsku scenu.



tagovi

FK VojvodinaRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara