(© FC Sociedad)
(© FC Sociedad)

Snabdevanje iz Bundeslige: Sosijedad doveo špica da slavi golove sa maskom Spajdermena

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 15:49

Sheraldo Beker na Anoeti do juna 2026.

Prvo je došao Aleksander Isak iz Borusije, zatim njegov prezimenjak Serlot iz Red Bul Lajpciga. I obojica su bili efikasni, pošto se Šveđanin postarao da Sosijedad igra redovno Ligu Evrope, a Norvežanih ga pogurao ka Ligi šampiona. Onda je letos stigao Andre Silva, takođe iz Lajpciga i mada privikavanje Portugalca na stil igre ekipe iz Baskije traje, činjenica da je svakako reč o pozajmici primorala je upravu kluba iz San Sebastijana da reaguje na tržištu. A kad su napadači u pitanju kvalitet je u Nemačkoj odakle su angažovani prethodnici, zbog čega postoji nada da će jednako uspešan biti i Sheraldo Beker.

Ruku na srce, doskorašnji prvotimac Union Berlina igra (i) kao krilni napadač (možda je zamena za Mohameda Ali Šoa, pošto je Francuz potpisao za Nicu), a takve trener Imanol Algvasil obožava i često se dešava da Mikela Ojarsabala ili Umara Sadika koristi kao klasične centarforove. Možda će i Bekera, ali gde god da ga stavi jasno je da od njega očekuje da bude produktivan. Makar kao u prethodnoj sredini, pošto je tokom troipogodišnjeg boravka u Nemačkoj na 140 utakmica postigao 24 i namestio 26 golova.

Izabrane vesti

Pogoci su plavo-belima i te kako potrebni, jer su u prvenstvu postigli samo dva u minla četiri kola i skliznuli na šestu poziciju na tabeli, pa su u opasnosti što se tiče još jednog plasmana u Evropu. Mada do njega može i preko Kupa kralja, ako osvoje tamičenje u kome je stigao do četvrtfinala, pobedom u sredu veče na gostovanju u Pamploni.

Baskijski klub je Bekera platio 3.000.000 evra, što je sića u savremenog fudbalu. Njegova tržišna vrednost je deset puta veća, ali kako mu je ugovor sa Unionom isticao u junu, Nemci su rešili da makar nešto dobiju. I da fino zarade, jer kad je jučla 2019. potpisivao za njih stigao je kao slobodan igrač, po isteku saradnje sa Den Hagom. U Bundesligi je skrenuo pažnju brzinom i načinom proslavljanja golova, pošto se često dešavalo da imitira Spajdermena i navlači masku preko lica, što je marektinškom timu Sosijedada poslužilo kao ideja za promociju.

Polaznik Ajaksove škole je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Holandije, a od januara 2021. na internacionalnom nivou predstavlja Surinam za koji je bio precizan sedam puta.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024TransferiReal SosijedadSosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara