Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Solskjer sa devet života - uprava mu još veruje: Primili smo četiri gola, verovatno sam nešto pogrešio

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 21:31

Rečenica norveškog stručnjaka koja nesumnjivo uliva poverenje navijačima kluba sa Old Traforda

Bod i gol razlika 8:11. To je saldo Mančester junajteda u poslednja tri kola Premijer lige. Učinak tima koji je samo ovog leta dobio pojačanja u vrednosti od 140.000.000 evra, pritom za Kristijana Ronalda Juventusu platio "simboličnih" 15.000.000. Ole Gunar Solskjer nema izgovor, jer ima jednu od najskljupljih i najboljih ekipa na planeti, a iste greške mu se konstantno ponavljaju. Ipak, uprkos svemu, i dalje ima potpunu podršku uprave kluba, saznaje ugledni Atletik.

Poker golova u mreži nije promenio stav Junajtedove vrhuške. Lester je ogolio sve mane u igri Crvenih đavola, još jednom pokazao da Solskjer ne predvodi tim, već grupu sjajnih individualaca. To ipak nije ubedilo čelnike kluba da se Norvežaninu zahvale na saradnji. Izgleda da ni ne razmišljaju o tome.

Izabrane vesti

Junajted je peti na tabeli, sa bodom ispod vodeće četvorke i pet u odnosu na lidera - Čelsi. U Ligi šampiona ima pobedu i poraz (od Jang Bojsa). Ipak, kako navodi Atletik, Solskjer ima još puno kredita kod uprave kluba sa Old Traforda.

U klub je stigao u decembru 2018. godine, kada je nasledio Žozea Murinja. Za stalno je postavljen narednog proleća, da bi u julu tekuće godine produžio saradnju sa klubom do leta 2024. godine. Predstoje mu ozbiljni izazovi, s ozbirom da u narednih devet mečeva u okviru Prremijer lige igra protiv Liverpula, Mančester Sitija, Čelsija, Totenhema i Arsenala. Hoće li "preživeti" do kraja kalendarske godine?

Kako bilo, Solskjer smatra da njegovi puleni nisu zaslužili da nastave niz nepobedivosti na gostovanjima (30 utakmica, od januara prošle godine).

"Jeftino smo primali golove. Kako smo igrali, nismo zaslužili da nastavimo dobar niz na strani. Ja biram tim, Hari Megvajer nije pokazao željenu rekaciju i moja je krivica što to nije uspelo. Primili smo četiri gola, verovatno sam nešto pogrešio", izjavio je Norvežanin.

Ne traži izgovore, ali ipak napominje da na raspolaganju nije imao Freda i Edinsona Kavanija. Tu su bili Ronaldo, Džejdon Sančo, Mejson Grinvud, Bruno Fernandes... Čak se i Markus Rašford oporavio od povrede i postigao gol.

"Nismo u dobroj formi, gubimo previše bodova i to je nešto čime moramo da se pozabavimo. Možda ćemo nešto morati da menjamo, da li nam je potrebno još igrača? Šta nam zaista treba? Imamo puno dobrih fudbalera. Fred i Kavani su nam nedostajali. Ne tražim izgovore za tim koji sam izveo, to su sjajni igrači i nismo uspeli da napravimo rezultat. Sve govori to što je De Hea bio naš najbolji igrač, a i dalje smo primili četiri gola".


tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara