Juri Tilemans i Džejmi Vardi (Foto: Reuters)
Juri Tilemans i Džejmi Vardi (Foto: Reuters)

Sanjaće Solskjer Vardijev volej - Lesterov poker protiv Junajteda, čudesno buđenje Vukova (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 16.10.21. | 18:04

Rutina Sitija, remi ohrabrenja za Norič i razočarenje za Bjelsin Lids u Sautemptonu

Svašta je Ole Gunar Solskjer uspevao da preživi na klupi kluba sa Old Traforda, ali se čini da polako ostaje bez kredita. Mančester junajted je u poslednja tri kola Premijer lige osvojio bod. Danas je ostao praznih šaka na King Pauer stadionu, iako je u ranoj fazi stigao do prednosti, postigao dva pogotka... Ne može ipak napad da postigne golova, koliko Junajtedova odbrana može da primi. Lester je pred svojim navijačima postigao čak četiri gola protiv jednog od najskupljih i najboljih timova u ligi - 4:2. Vreme je za promene na Teatru snova.

Nema opravdanja za norveškog stručnjaka i njegove pulene. Lester nije najbolje počeo sezonu i praktično je bio u situaciji da se vadi protiv Junajteda. Pre par godina je to bilo nezamislivo, ali više nije. Đavoli su na King Paueru pokušali da izbegnu ulazak u rezultatsku krizu, s ozbirom da su u dva kola pre pauze osvojili samo bod. Nisu uspeli. Utisak je da je isključivi krivac Solskjer, jer se njegovoj ekipi iste greške ponavljaju iznova. Izgleda da ne nema tog novca koji bi mogao da zakrpi rupe u igri velikana iz Mančestera i jasno je ko mora da preuzme odgovornost.

Izabrane vesti

Pretrpeo je Junajted prvi poraz na strani posle čak 30 mečeva (od januara prošle godine i susreta sa Liverpulom), kao i prvi put da je primio četiri gola na strani od aprila 2019. godine (0:4 protiv Evertona).

Kako bilo, imao je Junajted određenih kadrovskih problema, ali ima ih i Lester i to od početka sezone. Uspeo je ipak Brendan Rodžers da ispravi "krive Drine" i od raspoloživih snaga napravi kompaktnu ekipu, sposobnu da sprovede njegove zamisli u delo i stane na put timu čiji napada predvodi jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo. Štaviše, Portugalac nije uspeo ni da se upiše u listu strelaca. Nije ni skupo plaćei Džejdon Sančo protiv Lisica uspevao da napravi razliku. Malo šta je Đavolima polazilo za rukom, a pored odlične Rodžersove postavke velike zasluge za slabo izdanje Junajteda idu i na račun Lesterovog novajlije iz Lila Bubakarija Sumarea. Jer klub sa King Pauera je pažljivo skautirao ovog momka, znao je zbog čega ka dovodi i dobro procenio da bi mogao odlično da se uklopi u tim.

Počelo je ipak loše po domaćina. Mejson Grinvud je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 19. minutu doneo prednost klubu sa Old Traforda. To je jedan od "kvaliteta" koje je Solskjer implementirao u igru Junajteda, igračima je naložio da "opale" kad god se nađu u prilici. Srećom, ima sjajne igrače u svojim redovima, pa je taj savet urodio plodom. Bojazan je ipak da je to jedina inovacija norveškog stručnjaka, ako se tako uopšte može i nazvati.

Od tog trenutka krenuo je pritisak Lisica, koji je majstorijom krunisao Juri Tilemans. U stilu Lionela Mesija, sa ivice kaznenog prostora je plasirao loptu u dalji ugao protivničkog gola, prebacio Davida De Heu i na fantastičan način zatresao protivničku mrežu - 1:1. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Preokrenulo je Lester u 78. minutu preko Čaglara Sojundžua, koji se odlično snašao posle kornera. Gol odluke postigao je Džejmi Vardi u 83. minutu, manje od 60 sekundi nakon pogodka Markusa Rašforda za izjednačenje (posle fantastičnog pasa Viktora Lindelofa). Još jedna očajna reakcija odbrane Crvenih đavola i sjajna egzekucija vrhunskog strelca, koji je postigao sedmi pogodak u sezoni. Tačku je u prvom minutu nadoknade stavio mladi Patson Daka, prvim golom u Premijer ligi. Postao je i prvi igrač iz Zambije koji se upisao u listu strelaca u elitnom rangu engleskog fudbala.

U terminu od 16.00 odigrana su još četiri susreta. Mančester Siti je sa 2:0 dobio Barnli kod kuće (golovima Bernarda Silve u prvom i Kevina De Brunjea u drugom poluvremenu). Pobedu je pred svojim navijačima ostvario i Sautempton - 1:0 protiv Lidsa. Gol odluke postigao je pozajmljeni fudbaler Čelsija Armando Broja.

Plen su podelili Norič i Brajton u susretu bez golova, dok je Vulverhempton došao do neverovatnog preorketa i pobede u petom minutu nadoknade. Gubio je sa 0:2 na Vila Parku, ali je golovima Saisa, Koudija i Rubena Neveša preokreuo rezultat za 15 minuta i došao do zlata vredne pobede - 3:2.

Neverovatan meč odigran je na Vila Parku. U prvom delu nije bilo golova i činilo se da će duel komšijskih rivala još jednom proći bez većih uzbuđenja. Ali, bilo je to zatišje pred buru.

Posle samo tri minuta igre u nastavku Deni Ings je na asistenciju Džona Mekgina doneo prednost domaćinu. Kada je 20 minuta kasnije Mekgina pronašao put do mreže Vulvsa, činilo se da je sve gotovo. Ipak...

U 80. minutu na asistenciju Danijela Podensa nadu gostima vraća Roman Sais. Samo pet minuta kasnije kapiten Konor Koudi poravnava rezultat i najavljuje još luđu završnicu.

Igrao se peti minut nadoknade kada je Ruben Neves režirao potpuni preokret i kupio još vremena Brunu Lažu na klupi Vukova. Tukao je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara udaljenosti, lopta je probušila živi zid, zakačila nekog od fudbalera domaće ekipe, promenila pravac i prevarila Emilijana Martineza. Neverovatan meč u Birmingemu.


ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Subota

Votford - Liverpul 0:5 (0:2)

/Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54/

Aston Vila - Vulverhempton 2:3 (0:0)

/Ings 48, Mekgin 69 - Sais 80, Koudi 86, Neves 90+5/

Lester - Mančester junajted 4:2 (1:1)

/Tilemans 31, Sojundžu 78, Vardi 83, Daka 90+1 - Grinvud 19, Rašford 82/

Mančester Siti - Barnli 2:0 (1:0)

/B. Silva 12, De Brujne 70/

Norič - Brajton 0:0

Sautempton - Lids 1:0 (0:0)

/Broja 53/

18.30: (6,25) Brentford (3,80) Čelsi (1,65)

Nedelja

15.00: (2,65) Everton (3,20) Vest Hem (2,95)

17.30: (3,35) Njukasl (3,50) Totenhem (2,25)

Ponedeljak

21.00: (1,70) Arsenal (3,80) Kristal Palas (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ole Gunar SolskjerDžejmi VardiMarkus RašfordNemanja MatićKristijano RonaldoMejson GrinvudPatson Daka

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara