Mikel Ojarzabal (©Reuters)
Mikel Ojarzabal (©Reuters)

Sosijedad pobeđuje na Balaidosu kao od šale, sad cilja polufinale

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 13:56

Tim iz Viga dočekuje rivala iz San Sebastijana u četvrtfinalu Kupa kralja

Selta i Real Sosijedad večeras igraju drugi meč u četiri dana, ponovo na Balaidosu, ovoga puta sa nagradom u vidu plasmana u polufinale Kupa Kralja. Ni više ni manje. Tim iz Galicije će pokušati da se revanšira Baskima za prvenstveni poraz, dok gosti žele da ponove sjajan učinak u ligaškom meču.

Sastav Rafe Beniteza ulazi u duel potresen, posle lošeg meča koji je odigrala protiv istog rivala prošle subote. Kao odlučujući faktor isksusni strateg je istakao faktor domaćeg terena i bezuslovnu podršku navijača, koji vole ovaj turnir. Momci iz Viga kao da su u njihovim rukama.

Izabrane vesti

Selta se takmiči u osmini finala Kupa kralja prvi put od sezone 2016/2017, pošto je zabeležila pobedu od 3:1 nad bivšom ekipom Rafaela Beniteza Valensijom. Kao rezultat prošlonedeljnog uspešnog putovanja na Mestalju, ekipa u kojoj je standardan srpski bek Mihailo Ristić ušla je u vikend posle niza od četiri utakmice bez poraza u svim takmičenjima, ali je ta obećavajuća čarolija forme na kraju prekinuta tesnim rezultatom 1:0 za poraz od Sosijedada.

21.30: (3,50) Selta (3,10) Sosijedad (2,25)

Pošto je pao 10. put u sezoni u šampionatu, sastav iz Viga i dalje čami na 16. mestu Primere, sa dva boda iznad ugrožena tri tima. Dok će glavni prioritet domaćina biti da produže 12-godišnji ostanak u najjačem španskom rangu, Selta će takođe sanjati o mogućnosti da osvoji Kup kralja prvi put pošto je u tri navrata završila kao drugoplasirana – poslednji put 2001. kada je izgubila u finalu od Saragose.

Međutim, pre nego što počne da gleda predaleko unapred, Selta mora da pobedi Sosijedad prvi put od juna 2020, pošto nije uspela da slavi nijednom na osam prethodnih mečeva protiv Baska. Sosijedad se sprema za još jedno putovanje pošto je odigrao poslednja četiri meča u gostima od remija sa lokalnim Alavesom u svom prvom meču u 2024.

Počeli su belo-plavi niz gostujućih utakmica slavljem u Kupu nad Malagom i porazom u derbiju od Bilbaa, pre nego što su bili bolji od Osasune sa 2:0 u prošlonedeljnoj utakmici osmine finala. Tim iz San Sebastijana je zabeležio treće slavlje u četiri minula takmičarska meča, pošto je bivši fudbaler Selte Brais Mendez postigao odlučujući gol protiv bivšeg kluba i doneo Real Sosijedadu tri boda čime je ekipa Imanola Alguasila zaokružila vikend na šestom mestu sa šest bodova zaostatka od vodeće četvorke.

Pobednici Kupa kralja 2019/2020 sada će skrenuti pažnju na svoje treće uzastopno četvrtfinale, pošto su u ovoj fazi u protekle dve sezone pali od Barselone i Betisa. Iako nedavni skor belo-plavih možda ne uliva optimizam, Sosijedad je uživao u svojim nedavnim putovanjima na Balaidos, pošto je pobedio u svakom od prethodnih pet takmičarskih gostujućih susreta sa Seltom, zadržavši čistu mrežu u tri od tih pet slavlja.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - ČETVRTFINALE

Utorak

21.30: (3,50) Selta (3,10) Sosijedad (2,25)

Sreda

19.30: (3,10) Majorka (3,30) Đirona (2,35)

21.30: (2,80) Bilbao (3,40) Barselona (2,50)

Četvrtak

21.00: (1,62) Atletiko Madrid (3,80) Sevilja (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup kraljaSeltaReal SosijedadSosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara