Stadion Anoeta (©Reuters)
Stadion Anoeta (©Reuters)

Sosijedadu sedam dana i 70.000.000 evra da nađe špica: Sadik i Dembele najveće želje

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 19:55

Posle rekordne prodaje Aleksandera Isaka, klub iz San Sebastijana okreće se kupovini

Veliki posao napravio je Real Sosijedad sa Aleksanderom Isakom. Doveo ga je leta 2019. iz Borusije Dortmund za 15.000.000 evra, a tri godine kasnije prosledio Njukaslu za 70.000.000, uz potencijalnih 5.000.000 kroz bonuse i 10 odsto od naredne prodaje.

U međuvremenu, 22-godišnji Švećanin pomogao je Baskima da osvoje Kup Kralja i podario im 44 gola i osam asistencija u 132 nastupa. S obzirom na njegove godine i potencijal, jasno je zašto su ga Svrake toliko platile...

Izabrane vesti

Posle rekordnog odlazećeg transfera, u San Sebastijanu nemaju mnogo vremena da traže zamenu. Do kraja prelaznog roka, 1. septembra, ostalo je još tačno nedelju dana. Moraće sportski sektor Rela Sosijedada, predvođen direktorom Robertom Olabeom, brzo da reaguje, a po informacijama iz Španije, spisak već postoji.

Prvo ime na listi želja je nekadašnji špic Partizana, Umar Sadik, koji je prošle sezone zablistao u Almeriji i pomogao crveno-belima iz Andaluzije da se domognu Primere. Njegova cena od 30.000.000, međutim, tera na razmišljanje iako je 25-godišnji Nigerijac uspeo da se u prva dva kola Primere već upiše u strelce i nastavi golgetersku seriju koja traje od dolaska u Španiju. U prvoj sezoni Segunde dao je 20, u drugoj 18 golova.

Nadaju se u San Sebastijanu da će uspeti da spuste cenu, a paralelno se raspituju i o uslovima za Musu Dembela iz Liona. On je dosta jeftinija opcija, pošto je ušao u poslednju godinu ugovora sa francuskim klubo, a odbija da potpiše novi. Piše se da je Sosijedad već ponudio 6.000.000 evra za 26-godišnjeg napadača koji je već igrao u Španiji. Bilo je to pre dve sezone, kada ga je Lion pozajmio Atletiko Madridu. U pet nastupa sakupio je tek 95 minuta na terenu, bez postignutog gola.

Među kandidatima su i Raul de Tomas iz Espanjola, ali je njegova cena i najveća - 40.000.000 evra, dok je Aleksander Serlot i dalje prekobrojan u RB Lajpcigu, a kako nije našao klub mogao bi ponovo na Anoetu. Prošle sezone je kao pozajmljen igrač dao osam golova u 44 nastupa, pa je jasno da nije visoko rangiran na listi želja, ali bi mogao da dođe uz još jednog igrača.

Trener Imanol Alguasil na papiru i dalje ima Isaka u svom timu, međutim, kada se transfer u Englesku ozvaniči, ukoliko pojačanje ne stigne narednih dana, naći će se u velikom problemu. Mikel Ojarzabal zbog povrede neće na teren pre novembra, a Karlos Fernandez je takođe povređen, mada bi on uskoro trebalo da se nađe u konkurenciji. Tu su još tinejdžeri Mohamed Ali Čo i Đon Karikaburu.

Real Sosijedad je u prva dva kola Primere osvojio tri boda, pošto je na startu savladao Kadiz 1:0 u gostima, da bi potom kod kuće izgubio 1:4 od Barselone. U subotu plavo-beli igraju sa Elčeom u gostima.


tagovi

Real SosijedadUmar SadikLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara