Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Španija pamti samo trojicu efikasnijih: Benzema oštri kandže za Siti, treći het-trik u aprilu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.23. | 20:52

Real sanirao rane nastale od debakla u Đironi, na Bernabeu stradala Almerija

Za debakl u Đironi, Real se navijačima iskupio samo četiri dana kasnije. U 32. kolu Primere porciju koju je dobio u Kataloniji, madridski klub je na Santijago Bernabeu isporučio Almeriji – 4:2 (3:1). Teško će Blankosi odbraniti titulu, i pored večerašnje pobede imaju osam bodova zaostatka za Barselonom, i to uz meč više, ali će im efikasna partija protiv tima iz Andaluzije značiti na polju samopouzdanja, budući da ih za desetak dana čeka prvi od dva okršaja sa Mančester Sitijem u polufinalu Lige šampiona.

Neće Karlo Ančeloti za taj meč moći da računa na Luku Modrića (povredio tetivu leve noge), ali će na raspolaganju imati vrlo raspoloženog Karima Benzemu. I dalje francuskog napadača drži prolećno besnilo. Kako je ušao u april, tako je osvajač Zlatne lopte za prošlu sezonu i izašao iz njega – het-trikom. Tri ih je postigao samo u prethodnih mesec dana. Prvi na Bernabeu protiv Valjadolida, potom na Nou Kampu u Kupu Kralja, večeras i protiv Almerije.

Izabrane vesti

Treći het-trik trik na poslednjih osam utakmice, koliko i na prethodnih 120 u dresu Kraljevskog kluba. Bolju uvertiru za dvomeč sa Sitijem Francuz nije mogao da napravi, a samopouzdanje će mu dodatno podići spoznaja da je napredovao u istorijskim knjigama Primere. Sa tri lopte u mreži Almerije, Benzema se na večnoj listi strelaca španskog prvenstva popeo na četvrtu poziciju, preskočivši još jednu legendu madridskog kluba Uga Sančeza (234). Trenutno je na koti 236. Lionel Mesi ostaće nedostižan (474), Kristijano Ronaldo takođe (311), ali bi Karim vrlo lako, ako ne ove sezone, onda sledeće, mogao da napadne Telma Zaru (252), legendarnog napadača Atletik Bilbaa iz sredine prošlog veka.

Ako se pak osvrnemo na aktuelnu sezonu, Benzema trenutno ima 29 golova u svim takmičenjima, odnosno 17 u Primeri, jedan manje od Roberta Levandovskog, pa je posle utakmice sa Almerijom sebi povećao šanse da i drugu sezonu zaredom ponese titulu najboljeg strelca šampionata, popularni Pičiči trofej.

Benzema se sa Sančezom izjednačio – i ujednu doveo Realu prednost - već u petom minutu. Posle prodora po levom boku kao na tacni poslužio ga je Vinisijus Žunior. Desetak minuta kasnije okrenuo je legendarnom meksičkom napadaču leđa. Tada mu je asistirao Brazilac sa suprotnog krila. Okrenuo je Rodrigo čuvara kod gol-aut linije, podsetio na onaj dribling petom kojim je Fernando Redondo nasamario Junajtedovog Heninga Berga u Ligi šampiona pre 23 godine i vratio povratni pas za Benzemu na sedam metara. Odatle Francuz ne greši!

PRVI GOL BENZEME POGLEDAJTE OVDE

MAJSTORIJU RODRIGA I DRUGI GOL BENZEME POGLEDAJTE OVDE

Za kraj i jedan iz penala, odakle je takođe gotovo besprekoran. Deveti put šutirao je sa bele tačke ove sezone u svim takmičenjima i promašio samo jednom. Ali protiv Osasune početkom oktobra prošle godine, ne večeras.

Ovo je bilo veče za ispisivanje novih stranica istorije. Dodatno ga je ukrasio Rodrigo evrogolom sa ivice šesnaesterca početkom drugog poluvremena (gol pogledajte OVDE), a mogao je potpis da ostavi i Marko Asensio samo da ga je sreća pogledala. Dobio je priliku u završnih dvadesetak minuta i u nadoknadi dva puta uzdrmao okvir Almerijinog gola. Prvo stativu, potom i prečku. Pride je i Eduardu Kamavingi prethodno poništen gol zbog ofsajda.

Senku na trijumf bacila je odbrana koja je ponovo kapitulirala. I to ne jednom! Dva puta večeras, još četiri puta protiv Almerije, samo što tada nije igrao Benzema, pa je i epilog bio drugačiji.

PRIMERA – 32. KOLO

Petak

Osasuna – Real Sosijedad 0:2 (0:1)

/Erera 6 ag, Kubo 90/

Subota

Elče - Rajo Valjekano 4:0 (1:0)

/Morente 45+1, Boje 52, Fidel 53,Gumbau 72/

Real Madrid - Almerija 4:2 (3:1)

/Benzema 5, 16, 42pen, Rodrigo 47 - Lazaro 45+1, Robertone 61/

21.00: (1,37) Barselona (5,10) Betis (10,0)

Nedelja

14.00: (3,00) Kadiz (3,25) Valensija (2,60)

16.15: (1,85) Viljareal (3,70) Selta (4,70)

18.30: (2,55) Espanjol (3,15) Hetafe (3,20)

21.00: (5,60) Valjadolid (3,80) Atletiko Madrid (1,70)

Ponedeljak

19.00: (3,50) Majorka (3,20) Atletik Bilbao (2,35)

21.00: (2,00) Sevilja (3,45) Đirona (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AlmerijaKarim BenzemaReal MadridPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara