Spartak agresijom izazvao Zvezdinu nervozu, odluka u Trnavi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.08.18. | 22:24

Bez pobednika u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 1:1

Oštro, prgavo, agresivno. Crvena zvezda je prvi put ovako nešto osetila na evrosceni ove sezone i nimalo joj nije prijalo. Spartak iz Trnave je lukavo pronašao način da zaustavi napade i spreči srpskog prvaka da dođe do prednosti u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ne samo to, prvak Slovačke će zahvaljujući golu na stadionu Rajko Mitić u revanš utakmici za sedam dana na svom terenu biti u značajnoj prednosti, bez obzira na to što je kvalitet objektivno na stani Crvene zvezde - 1:1 (1:1).

Crveno-beli su praktično samo jednom i to u akciji kod koje je dosuđen jedanaesterac za domaćina u 24. minutu uspeli ozbiljno da nadmudre protivničku odbranu. Pogodak Mohameda El Fardua Bena sa bele tačke nije bio dovoljan za pobedu, pošto je već u narednom napadu Erik Grandel iskoristio sjajan prodor i asistenciju Erika Jirke. Domaćin se od tog trenutka pa sve do poslednjeg sudijskog zvižduka svojski trudio da pronađe način na koji bi još jednom zatresao mrežu rivala, ali ti ataci nisu bili dovoljno konkretni kako bi se lopta po drugi put našla iza leđa Martina Čudija, pa se sve svelo na mahom nervozne pokušaje.

Izabrane vesti

Bio je u pravu Vladan Milojević kada je rekao da protivnik igra stilom koji dugo nije viđen na Marakani. Pored toga, bilo je evidentno i da su se gosti odlično spremili za meč. Osetio je dobro Radoslav Latal Zvezdine potencijalne mane i uspeo da ih iskoristi. Gosti su uspeli da unesu nervozu u redove srpskog šampiona i tako drastično umanje razliku u kvalitetu na samom terenu.

Utakmica definitvno nije bila u Zvezdinom dosadašnjem maniru. Goste kao da je uplašila atomosfera na stadionu Rajko Mitić, što su domaći osetili i naglo poleteli, ali to nisu uspeli da krunišu pogotkom. Kako je vreme odmicalo izabranici Radoslava Latala su postajali sve konkretniji, pokazavši da nimalo nisu zalutali u ovu fazu takmičenja.

Čvrst bedem i dueli na ivici dozvoljenog, koje je dopustio Španac Del Sero, nimalo nisu prijali ekipi Vladana Milojevića. Tako je bilo i pre vodećeg gola, kada se istakao Krstičić, a posebno nakon ekspresnog izjednačenja gostiju kada je „zakazao“ Rodić. Spartak je tada dobio na sampouzdanju i kuražnosti, a dobro utegnute linije pedantnog taktičara Radoslava Latala jasne konture. Bilo je jasno crveno-belima, ali i publici na stadionu "Rajko Mitić", da se čitav posao neće rešiti već u prvoj utakmici.

Ta agresivnost je u drugom poluvremenu pretočena u mirnoću. Gosti su bili zadovoljni učinjenim, pa su se odlučili na strogo čuvanje gola, svesni da ih čak i poraz od 2:1 stavlja u sasvim solidnu poziciju pred revanš u Trnavi.

Nikola Stojiljković se našao u kandažama snažni Spartakovih štopera, u takvom rasporedu snaga na terenu gotovo da je bio neupotrebljiv. Na terenu se našao agresivniji i znatno brži Nemanja Milić, ali se povredio, pa je u igru morao Milojevićev džoker Slavoljub Srnić.

Loptu je sve više u fazi napada tražio i dobro zatvoreni Nemanja Radonjić, dok je golu protivnika konačno počeo da preti i dugo potpuno nemoći Lorenco Ebisilio. Zvezdi je bio potreban vanserijski potez kako bi ponovo došla do prednosti. Ali njega nikako nije bilo. Ništa se drastično nije promenio ni ulazak Veljka Srnića, pa je ostalo samo 1:1.

gallery

 

TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA, PRVA UTAKMICA

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 1:1 (1:1)

/Ben 23pen - Grendel 24/

Stadion: Rajko Mitić, Beograd
Sudija: Karlos Del Sero (Španija)
Žuti kartoni: Radonjić (Crvena zvezda), Godal, Sloboda (Spartak)

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić – Ben, Krstičić, Ebesilio (od 79. Simić), Radonjić – Stojiljković (od 52. Milić (od 73. Srnić).

Spartak Trnava (4-5-1): Čudi – Kadlec, Tot, Godal, Čonka – Jirka, Sloboda, Grendel (od 89. Majsenbek), Grešak, Rada (od 90+5. Hladik) – Bakoš (od 75. Ego).

FOTO: Star sprot, MN Press


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara